От х:

Днес в x:

Въвеждат допълнителни мерки заради трафика на ГКПП „Капитан Андреево”

    Въвеждат се допълнителни 24-часови дежурства, определят се нови места за престой, а за ситуацията на ГКПП „Капитан Андреево” ще бъде подавана регулярна информация в реално време. Това са част от допълнителните мерки, които ще предприемат институциите във връзка с все по-голямото струпване на превозни средства на граничния пункт, съобщиха от Областна администрация.

    Мерките бяха обсъдени на работна среща в Областна администрация –Хасково. В нея участваха областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, представители от агенция „Митници“, РД „Гранична полиция“, ОД на МВР – Хасково, Областния отдел „Автомобилна администрация“ – Хасково, Областно пътно управление - Хасково, Областна дирекция по безопасност на храните – Хасково и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

    Отчита се огромно увеличаване на трафика спрямо 2015 година, когато ГКПП „Капитан Андреево“ е въведен в експлоатация. Това довежда и до големи опашки от превозни средства, които изчакват да преминат границата. Анализът на данните показва, че ако за месец октомври 2018 г. през пропускателния пункт са преминали 59 000 автомобила, а през същия месец за 2019 г. – 69 000 автомобила. За едно денонощие през външната граница на България с Турция преминават средно по 2400 автомобила. Същевременно митническите служители поддържат изискуемото ниво на контрол с оглед на това, че ГКПП „Капитан Андреево“ е външна граница на ЕС. Всички тези фактори водят до проблеми с организацията на движението на тежкотоварния трафик.

    За да се подобри организацията ще бъдат определени нови места за престой на тежкотоварните превозни средства, като при големи струпвания те ще бъдат отбивани за престой много преди да достигнат до граничния пункт. При възникване на такива ситуации Междуведомственият координационен център ще координира предприеманите действия между институциите. Въвежда се засилено полицейско присъствие и допълнителни полицейски патрули, за да се реагира максимално бързо.

    Заедно с това ще продължи да се работи за дългосрочно решение на проблема, чрез инфраструктурни промени. Възможните варианти бяха оперативно обсъдени, като основен акцент е да се намалят задръстванията, предпоставките за възникване на пътнотранспортни произшествия и решаването на санитарно-битовите условия за шофьорите и замърсяването на автомагистралата, тъй като към момента се отделя солиден финансов ресурс за почистването и сметоизвозването.

    Обсъдените варианти ще бъдат изпратени до отговорните министерства, имащи отношение и правомощия, с искане да бъде свикан Междуведомствения съвет по въпросите на граничния контрол за преценка и предприемане на действия.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Ра
      Работата е ясна
      13 -2
      14:26, 28 ное 2019
      На снимката виждаме стая пълна с нерези и една ветерианарна докторица.
    • 2
      Бо
      Бойко
      7 0
      14:37, 28 ное 2019
      Да си наемат хора да им работят, не всеки месец да уволняват и да карат хората да напускат. Сега и да седят и да мислят, няма да я измислят тези "гении"
    • 3
      Симулация на работещи Герберасти
      ....Браво Кръшков ... заслужаваш си хляба дето ти го хвърлят господарите от СИК
    • 4
      ДЕ
      д ЕЧКОВ
      9 -2
      14:59, 28 ное 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 5
      Го
      гост
      10 0
      15:05, 28 ное 2019
      И защо не пишете коко пари оставят преминаващите и къде отиват парите.
      • Мн
        Много пари са !!!
        13 -1
        15:12, 28 ное 2019
        Всяка година от ГКПП-Капитан Андреево се усвояват около 10 милиарда лева от мафията и управниците.Ако се усвоява пълния обем от митнически такси и сборове в държавната хазна само от това ГКПП, Швейцария може само да ни завижда, но когато ни управляват алчни простаци , това е невъзможно
    • 6
      Ко
      Коментатор
      3 -1
      16:42, 28 ное 2019
      Опитайте да напишете фамилията спомената в коментар 4,която започва с К.Админа забранява споменаването му в коментариите.
    • 7
      Це
      Цецо Асансьоро
      2 0
      21:17, 28 ное 2019
      С всеки изминал ден страната затъва в корупция и кражби.
    Последни новини