От х:

Днес в x:

Над 11 000 ментета на популярни марки няма да стигнат до потребителите

Изображение 1 от 3

  Над 11 600 текстилни изделия, спортни обувки и аксесоари с логото на известни марки задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево.

  При единия от случаите стоката е декларирана от шофьора на камион с полска регистрация. Возилото е селектирано по метода „анализ на риска" за щателна митническа проверка, при която става ясно че количеството на групажната стока съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки.

  При проверката са открити хиляди текстилни изделия: ризи, блузи, суичъри, якета, комплекти шал и шапка, панталони и мъжко бельо и още: спортни обувки, чанти и портмонета с логото на на 18 световноизвестни марки.

  При другия случай, за който съобщават от Агенция „Митници“, недекларираните текстилни изделия са намерени в товарен автомобил с турска регистрация, превозващ стока за Германия.

  При щателната митническа проверка се установява, че количеството на групажната стока не съвпада с обявеното в представените митнически документи. Открити са недекларирани 1430 елеци, якета, блузи, суичъри. На шофьора на камиона е съставен акт за нарушение по Закона за митниците.

  За случаите на задържаните стоки митации в изпълнение на Европейския Регламент за защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения, ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

   Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ne
   nelicha - нелича
   9 0
   16:34, 18 ное 2019
   Е да . Без да си платиш не става . Не може да минеш между капките . Митничарите и те душа носят . И те искат да имат имения в чужбина .

  Хороскоп за 18.04.2021

  Случаен виц

  Последни новини