От х:

Днес в x:

15 °C

Иранците, заловени със 712 кг. хероин остават в ареста

  Двамата граждани на Иран, заловени за контрабандата на 712 кг хероин през септември 2018 година, остават в ареста. Мярката им, постановена от Окръжен съд – Хасково беше потвърдена и от апелативните магистрати в Пловдив.

  Рекордното количество наркотик беше открито в два товарни камиона.

  Единият от двамата арестанти е с обвинение, че на 27 септември, миналата година, през ГКПП „Капитан Андреево“ е пренесъл от Турция в България с товарен автомобил 347.27 килограма хероин.

  Камионът е превозвал плоскости с гипсокартон от Иран за Австрия. Дрогата беше засечена тогава в строителните плоскости, след като тирът беше отклонен по метода „анализ на риска“ за проверка с рентгеновата апаратура на пункта. Стойността на разкритата дрога по-късно беше изчислена на 23.7 милиона лева.

  Вторият обвиняем беше заловен ден по-късно на „Капитан Андреево“  с друг тир, в който контрольорите по българската граница откриха 355.3 килограма хероин за 23.7 милиона лева. Наркотикът беше скрит  по напълно идентичен начин като първата заловена пратка.

  Апелативният съд е преценил, че остава обоснованото предположение, че двамата обвиняеми са съпричастни към престъплението, в което са обвинени и смята, че има опасност двамата чужденци да се укрият и да напуснат страната в случай, че бъдат освободени с  по-лека мярка за неотклонение.

  Защитата на иранците е поискала промяна на мерките им в по-лека и е представила дипломатическата нота, изпратена от Иран за продължителния срок, в който двамата са задържани под стража. Апелативният съд е приел за сведение документа, но е преценил, че времето, в което двамата иранци са в ареста не излиза извън границите на разумния срок, който е година и шест месеца според Наказателния кодекс. За престъплението, в което иранците са обвинени, са предвидени наказания от 15 до 20 години лишаване от свобода и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

  Определението на Апелативния съд е окончателно.

  Haskovo.net
   

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ня
   Няма да мерят g
   11 0
   18:45, 14 ное 2019
   Късметлии, че са ги хванали в най-демократичната държава в Галактиката и ще ги съди нейният съд.
   • Г-
    Г-н Михайлов
    11 0
    19:36, 14 ное 2019
    Ако хванат българи с това количество в Иран,ще увиснат до 1ч на въжето!! Тук ще "полегнат" 5г,ще се опекат в занаята и тогава Иранския аятоллах няма да има нужда да праща дипломатически ноти- ще станат Държавни служители!!! Ааааах, пак някой някъде не си е платил!!
  • 2
   Мо
   Моника петкова
   0 0
   09:32, 16 ное 2019
   Има едно приятелче димо стойянов даже често минава покраи рента кара дето е мои не на иван та така

  Хороскоп за 19.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
  19 фев 2020
  Последни новини