От х:

Днес в x:

9 °C

Огромна мечка нападна и рани тежко ловец в Стара планина

47-годишен ловец от Казанлък е настанен с тежки наранявания в старозагорска болница, след като е бил нападнат от мечка в Стара планина, съобщи местната Рresstv.

Инцидентът е станал около обяд в неделя, докато въоръженият с карабина мъж е дебнел на пусия над павелбанското село Търничени за появата на подгонени от колегите му диви прасета. В този момент огромна мечка атакувала казанлъчанина, като се изправила на задни лапи и го съборила на земята.

Дивото животно нахапало мъжа по рамото, слабините и бедрата, като зъбите му минали на сантиметър от бедрената артерия. След това го оставило и избягало.

Въпреки тежките травми пострадалият успял да подаде сигнал на тел. 112, а след това и да се обади на организатора на ловния излет. Час по-късно мъжът е транспортиран в болница в Стара Загора, където е подложен на няколко хирургически интервенции.

Според лекарите на този етап няма пряка опасност за живота на пострадалия.

От Ловно дружество "Сокол" в Казанлък, където членува 47-годишния ловец казаха, че това е пореден случай мечка да излезе срещу ловци в региона, като на няколко пъти били отправяни искания за отстрел, но така и не получили разрешения.

Кметът на Търничени Ахмед Ходжа припомни, че преди 3-4 години е имало идентичен случай на нахапан от мечка ловец в землището, тогава обаче разрешили отстрела на хищника. Колеги на пострадалия смятат, че животното е било подплашено от лая на кучетата, заради топлото за сезона време мечките в Балкана още не били заспали.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини