От х:

Днес в x:

РИОСВ: Община Минерални бани да разчисти сметището край Татарево до месец

  РИОСВ - Хасково издаде предписание на община Минерални бани за разчистване на нерегламентираното сметище в района на гробищата край село Татарево, съобщиха от държавната служба. От екоинспекцията са извършили проверка на място след сигнал от Haskovo.net и eTV за образувалото се незаконно депо за отпадъци. В инспекцията на 28 октомври 2019 г. е участвал и представител на местната администрация. Установено е, че там са изхвърлени строителни и битови отпадъци, така също и изкопни земни маси на площ от около 3 дка.

  При репортерска проверка на място, няколко дни по-рано край Татарево бяха изхвърлени стари дивани, дюшеци, мебели, строителни отпадъци, найлонови опаковки, стари автомобилни гуми, кашони, които очевидно с течение на времето са засипвани с пръст, избутвана с тежка техника, от която личаха следи.

  Разчистването на образувалото се нерегламентирано сметище трябва да се извърши в рамките на 1 месец от връчване на предписанието. При неизпълнението му, Законът за опазване на околната среда предвижда глоба от 2 000 до 20 000 лева.

  От РИОСВ-Хасково призоваха гражданите в случаи на нерегламентирани сметища да подават сигнали към съответната община, защото тя е отговорна за недопускането им.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Си
   Сигнали
   2 0
   18:22, 7 ное 2019
   РИОСВ, "ЕКОПРОГРЕС", общината и всички останали отговорни (безотговорници), както и журналистите, да вземат да обърнат повечко внимание на поне един от сигналите за сметищата, намиращи се в така нареченото "дере", на 5 минути от центъра на град Хасково, между улиците Акация, Ястреб, Картечар, Единство и бул. Васил Левски.

   Цяло лято района мирише на индийски клозет, а през зимата явно събрания материал се гори в печки и димните завеси ни напомнят за Третия Свят.

   Говорят ми за инвестиции, модерни проекти и "Европа", а в същото време кочината е огромна. Помислете не просто за гражданите, а и за любимите си гласоподаватели, които днес гласуват повече от всички, но утре вероятно ще са единствените, останали тук. Ако не ви изнесем барбар с боклука дотогава.

  Хороскоп за 01.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Очаква ви спокоен и приятен ден. Въздържайте се от необмислени постъпки и реакции и се посветете изцяло на работата си. Особено много ви се отдава да убеждавате днес и това е прекрасен повод да прокарате идеите си сред висшестоящите.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Няма да ви липсват успешни ангажименти както в личен, та-ка и в делови план. Някои от вас ще пътуват, а други ще работят за утвърждаване на вече отвоювани позиции. Трескави вълнения и може би силна любов, може да предизвикат вземането на сериозни решения и дълготрайно обвързване. Денят ще ви предложи приятно и успешно развитие на заниманията ви.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Съсредоточете се върху работата си и не обръщайте внимание на дребните проблеми. Помислете малко и може би ще откриете съществени неща, които до момента пропускате. Това би ви помогнало да вземете много по-адекватно решение. Сега е момента да бъдете предприемчиви. Не се колебайте да предприемате по-активни стъпки.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Засилете присъствието си там, където считате за важно и ще получите максимума в очакванията си. Получена навреме информация ще улесни работата ви и бързо ще я придвижите напред. С готовност ще се включите и в решаването на чужд проблем, но това сте вие. Всъщност, така помагате и на себе си, а най-хубавото е, че го осъзнавате.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Плановете ви за деня в по-голямата си част са доста амбициозни и ще трябва да положите огромни усилия за да ги осъществите. Не лош вариант за добро запълване на деня е да посетите ваши приятели извън града или пък те да ви предложат кратка екскурзия( това също е много вероятно). Както и да се развият събитията със сигурност няма да ви е скучно.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Изпълнени сте с намерение да свършите всичко, което сте планирали. Настроението ви се отразява добре на околните. Късмета ще ви съпътства, но на моменти бъдете по-разсъдливи, за да преодолеете конфликтна ситуация. Предстоят ви интересни срещи, не подценявайте възможностите, които ви се дават.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Притиснати от много задачи, ще се съобразите с най-важните, започвайки деня си с тях. Ще се отзовете и на нуждите на приятел, кой друг, ако не вие сте готови да му помогнете. Любовта ви зарежда с енергия и ви правят щастливи. Може би там се крие тайната на желанието ви да сте полезни и добронамерени към всички.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Добър ден за повечето от вас. Получавате благоприятна възможност да работите върху проект, към който отдавна се стремите. Имате шанса да започнете задача, която очаквате, и която ще ви донесе много успехи. В личен план ще ви трябва повече търпение, за да стабилизирате отношенията си с човек, от обкръжението ви.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В делови план ви очакват дребни и неприятни спънки, които може да ви забавят, но в никакъв случай няма да се отразят сериозно на плановете ви. Успявате да привлечете ценен партньор и това може да даде силен тласък на начинанията ви. Работата в екип ви носи успех и е по-удачния избор от индивидуалните действия. Много е вероятно в един момент, просто да имате нужда от поне още един човек.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Новости, върху които не сте мислили ще ви привлекат вниманието днес. Не допускайте това да развали доброто ви настроение, извлечете полза за бъдещата си работа. Вечерта ще присъствате на събитие, което ще ви срещне с интересни хора, но може и да ви отегчи. Важен човек за вас ще ви потърси, или вие него.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Възможно е да срещате трудности на работното място днес, затова ще трябва да се замислите за подхода, който използвате. Направете колегите си съюзници и се вслушвайте в тяхното мнение. Това ще ви е много полезно и ще покаже пътя към успешното реализиране на плановете ви. Не възлагайте големи надежди на нещо с минимален шанс.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днешният ден се очертава като приятен за повечето от представителите на зодията. Хората около вас ще ви осигурят добро настроение, за което ще им бъдете благодарни. Работата не ви създава никакви проблеми. Правите всичко с удоволствие и това е в основата на успехите ви. Нужно ви е още малко време.
  01 юни 2020
  Последни новини