От х:

Днес в x:

Турнето Passion flamenca на виртуозния Васко Василев минава през Хасково

Изображение 1 от 2

    15 града са включени в 15-дневното националното турне на виртуозния цигулар Васко Василев. Хасково ще е един от тях.

    Маестрото пристига в България, а турът Passion flamenca започва от Плевен на 10-ти ноември, в Хасково концертът му е на 20-ти ноември от 19 часа в читалище „Заря“. Концертът в София ще бъде в зала 1 на НДК на 26-ти ноември, а последното качване в на сцената е в Благоевград на следващия ден.

    В интервютата, които цигуларят, разнесъл славата на България по целия свят, дава по повод турнето, признава, че фламенкото е неговата голяма страст. Част от програмата, базирана на фламенкото на Пако де Лусия, която ще видят българските му фенове, вече е представена в Испания, както и в Полша това лято. Покрай репертоара, подбран за турнето, дори испанците започнали да го наричат Васко де Лусия.

    В концертите Васко Василев участва заедно с музиканти от Малага, сред които са китаристът Давид, свирил с Джипси Кингс, Виктор Валехо - тpeмпет, пиано, бас и кахон и перкусионист на Чамбао Хуан Ередия. Продуценти на проекта, чието начало е дадено преди една година, са Васко Василев и Виктор Валехо. В Малага е записан и албумът Passion flamenca, на места, където е свирил и самият  Пако де Лусия.

    Идеята на концертите от предстоящото турне е те да са много лични, споделя Васко Василев в интервю, дадено преди дни за „24 часа“.

    Той открехва завесата и повече, като издава, че имат идея с колегите си някои от парчетата да бъдат изсвирени сред публиката.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини