От х:

Днес в x:

400 имота по-малко в Хасково освободени от таксата за боклука

С около 400 са по-малко имотите в Хасковска община, спрямо миналогодишната бройка, които ще бъдат освободени от такса „смет“.

1098 са подадените заявления до момента. От Общинската данъчна служба обаче очакват, че броят ще скочи още, тъй като е възможно да има изпратени до крайния срок- 31 октомври декларации и по пощата.

До края на миналия месец собствениците можеха да поискат от Общинската данъчна служба нулева ставка за таксата за боклука през 2020 година и да декларират, че съответния имот няма да бъде използван през следващата година. От тази възможност можеше  да се възползва всеки, които има неизползваемо жилище или парцел.

През миналата година подадените заявления до Общинската данъчна дирекция за освобождаването от таксата за боклука са 1520, уточни общинският данъчен шеф Румен Тинчев.

Тези, които нарушат условията на декларацията за освобождаване от таксата и бъдат засечени, че все пак ползват имота, рискуват санкция от 2 хил. лева и възстановяване на размера на дължимата такса, припомнят данъчните.


 

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Тинчев, ти си пътник. Пътнико свиден, пътнико нисък - злобен и некадърен.
    Хайде, ако имаш морал си тръгни.
  • 2
    Ха
    хасковлия
    4 -1
    16:40, 4 ное 2019
    Най-слабия и неподготвен шеф на Данъчна дирекция! Пълно недоразумение.
  • 3
    Ге
    герберис
    3 -1
    17:24, 4 ное 2019
    Гледаите как в скоро време ще вдигне данъците новото кметче под мъдрото указание на бат Бойко!
Последни новини