От х:

Днес в x:

Още редица призови места за "Компас" от състезанието по спортно ориентиране в Сакар

Изображение 1 от 6

    През втория ден на състезанията по спортно ориентиране под Патронажа на КНСБ при Мини "Марица Изток" се проведе отново средна дистанция - този път в близост до Почивната им база в местността "Балзена" в близост до село Главан.

    Ниската Сакар планина предложи на 150-те състезатели от 22 клуба пресечена местност със слаба пътна мрежа и трудна проходимост. Хасковският клуб "Компас 1994" се представи без някои добри състезатели, други се контузиха по време на състезанието, но въпреки това макар и оспорвано отново се наложиха в отборното класиране. За този успех помогна отличното представяне на децата от възрастите до 12 г. и до 14 г. При 12-годишните момичета Ванеса Бачварова от ПМГ "Акад. Боян Петканчин" е първа, а Христина Дюлгерова от ОУ "Св. Климент Охридски" е втора. В групата на 12-годишните момчета победата е за 10-годишния Никола Делчев от СУ "Васил Левски", а Даниел Йорданов от ОУ "Христо Смирненски" е пети. При 14-годишните момчета втори е Димчо Фарталев от ОУ "Христо Смирненски" и трети Мартин Минчев от ПМГ "Акад. Боян Петканчин". При 14-годишните момичета първа е Дияна Янева, а втора Ивана Йорданова, и двете до това лято бяха ученички в ОУ "Христо Смирненски". Даяна Попова от Езиковата гимназия пък спечели първо място при 18-годишните девойки.

    Силно се представиха и участващите в състезанието ветерани Николай Попов, Добри Топалов и Тодор Стратиев, които спечелиха два златни и един сребърен медал. Всички деца и девойки, които участваха и спечелиха награди са обучени по програмата на Министерството на младежта и спорта "Спорт за децата в свободното време" като през последните шест години се провежда със съвместните усилия на училищните ръководства и учители на основните училища в града - ОУ "Христо Смирненски", ОУ "Св. Климент Охридски" и СУ "Васил Левски" и деятелите на клуба.

    "Използвам възможността да им благодаря, да благодаря и на родителите на децата за разбирането и помощта, която оказват", каза президентът и треньор в хасковския клуб Тодор Стратиев.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини