От х:

Днес в x:

В Брягово гласуваха за по-доброто на селото и за промяна

    Брягово е едно от трите хасковски села, в които се провежда балотаж за избор на кмет. На втори тур са дългогодишният кмет на селото Делчо Митев от коалиция „БСП за България” и Марко Марков от „Национална политическа партия Българе”.

    От сутринта обаче изборите в Брягово стартираха с напрежение и беше изпратен сигнал до Общинската избирателна комисия в Хасково за заплахи срещу гласоподаватели, но бе отхвърлен като неоснователен. Миналата неделя хора от селото пък излязоха на протест и твърдяха, че в списъците с гласоподаватели има надписани хора, които не са жители на селото. По този повод нарушения също не са открити.

    Тази сутрин пред единствената секция пред читалището в селото се изви опашка от чакащи да упражнят правото си на глас. Сред гласуващите бяха и двамата претенденти за кмет на селото.

    „Гласувах за по-доброто на Брягово. Смятам, че ни очаква добро”, заяви Делчо Митев, който е кмет на селото от 1976 година. Относно сочените нарушения, Митев заяви, че те подлежат на проверка. „Има си органи, които да извършат проверка и да кажат кое е законно и кое не е”, заяви още управляващият селото в продължение на 44 години, който има две висши образования в областта на икономиката.

    Да го подкрепят днес в селото дойдоха представители на политическата структура в Хасково.

    По-рано право на глас упражни и другият претендент за кмет. „Гласувах за голяма промяна в селото”, заяви 33-годишният Марко Марков, който от 7-8 месеца е активист на НПП „Българе”. Той каза още, че от много години положението в селото е зле – улиците са разбити, питейната вода не я бива, има безработица и смята, че положението трябва да се промени.

    Двамата претенденти коментираха, че след приключване на изборния ден ще стане ясно кой е препочитаният от тях. Право на глас в селото имат 443 души. От списъка отпаднала възрастна жена, която починала миналата неделя.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ап
      Апостол
      10 -2
      13:57, 3 ное 2019
      Един кмет може да направи толкова,колкото му кажат отгоре.
    • 2
      Га
      гаваноза
      13 -3
      15:54, 3 ное 2019
      Апостоле на билборда на Станиславча Дечев пище работа работа работа ще се рабити до посиране Стягайте се
    Последни новини