От х:

Днес в x:

Хасковлии отдадоха почит към мъртвите на Архангелова задушница

    На днешната Архангелова задушница стотици жители на Хасково посетиха Централния гробищен парк, за да отдадат почит към своите починали бизки и роднини.

    Архангелова задушница е една от трите големи задушници в християнския календар. Отбелязва се в съботата преди празника на св. Архангел Михаил (8 ноември).

    Денят е отреден за почит на мъртвите и се основава на вярата в безсмъртието на душата и във възкресението. Посещават се гробовете на починалите близки. Помен може да се направи също в църква или у дома. Традиционно за помена се приготвя варено жито, хляб и вино, а в по-ново време се прибавят дребни сладки и соленки.

    Във всички православни храмове на Архангелова задушница се извършват литургии за упокой. Отдава се почит на офицерите и войниците, загинали за България, и на всички паднали в редовете на Българската армия.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ср
      срам
      9 -3
      17:58, 2 ное 2019
      искам да питам ,някой от Кмета ,зам кмета ,общински съветници ходели ли са на Македонските гробища?Това път ли е или дупки безкрай,нямате срам от починалите ,иначе Лиляна Петрова взима 2000лв. заплата ,а пък мрасотията ,тревата по гробовете,нека новия Кмет да ги огледа тези неща
      • Уч
        учащ
        7 -2
        17:59, 2 ное 2019
        Поритайте как се чистят гробищни паркове в Димитровград!!
    Последни новини