От х:

Днес в x:

13 °C

Най-младият общински съветник Богдан Кирилов с визия за развитие на Хасково

Богдан Кирилов е най-младият общински съветник в Хасково, избран за новия управленски мандат за 2019/2023 година. Той бе трети в листата на коалиция „БСП за България“ и се нареди на трето място в листата по брой преференции, получавайки 188 гласа. Предстои да положи клетва на предстоящата общинска сесия на 8 ноември.

Богдан Кирилов е възпитаник на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково. Завършил е семестриално „Право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а сега учи второ висше „Мениджмънт и управление“ в УННС – София. От 6 години е член на БСП – Хасково и е член на Националното младежко ръководство.

Той сподели, че възнамерява да работи в адвокатска кантора, но на този етап помага в семейния бизнес на родителите си, които се занимават с производство на метални и пластмасови изделия.

Какво провокира интереса на един млад човек да влезе в политиката, какви са вижданията му за местното самоуправление и какви идеи има за развитие на Хасково, разказа младият политик в интервю за Haskovo.net и eTV.


 – Г-н Кирилов, Вие ще сте най-младият общински съветник в следващия мандат, откъде идва тази страст към политиката?

 – Още като ученик в 6-7 клас имах активна гражданска позиция и от тогава започнах да се занимавам с гражданско общество, с позициите на хората и съответно техните проблеми. Мисля, че БСП беше партията, която защитава социално слабите и онеправданите хора, и в нея аз намерих своето място, за да продължа пътя в политиката, от който мога да постигна промяната. Член съм на партията от 18-годишен.

 – В семейството ви има ли членове на БСП или на други партии?

 – Не. Аз съм първият от семейството, който членува в партия.

 – Какво Ви задържа в политиката, много млади хора не искат да се занимават въобще с политика?

 – За съжаление голяма част от младите хора са апатични към политиката и изобщо към политическите процеси, които се случват в страната. Аз мисля, че именно младите хора са тези, които имат нужната сила и енергия, за да постигнат промяната. Затова ние трябва да се занимаваме с политика, за да може да направим така необходимите промени.

 – Това, че сте толкова млад, ще Ви помага ли или ще Ви пречи по някакъв начин в Общинския съвет?

 – На първо време мисля, че ще ми помага. Има доста млади хора в новия Общински съвет и мисля, че ще направим едни много добри предложения за младежки политики. Все пак в нашата група има още един младеж – председателя на БСП-Хасково Камен Тодоров, който е на 27 години.

 – Активно работихте двамата по време на предизборната кампания.

 – Опитахме се да стигнем до максимален брой граждани, да чуем техните проблеми, да предложим това, което бяхме заложили в нашата платформа и мисля, че хората ни припознаха като носители на промяната.

 – Какво Ви направи впечатление по време на кампанията, срещайки се с граждани?

 – Направи ми впечатление, че хората са много разочаровани. Отдалечили са се от политическите процеси, тъй като са останали в своето битие и се интересуват предимно от това как ще си платят сметките в края на месеца.

 – Какви са Ви амбициите в политиката?

 – Моите амбиции не са обвързани с някакви постове. Те са за постигане на промяната и затова младите хора да усещат, че общината и държавата ги подкрепят, интересуват се от тях и ще се опитат да разрешат техните проблеми.

 – Какви са проблемите на младите хора?

 – На първо място те не усещат подкрепа от страна на държавата. Повечето от тях мислят, че са оставени на един така наречен произвол на съдбата и затова избират „Терминал 1 или 2“. Една от болна теми на младите хора е проблемът с работните места.

Най-важните проблеми на младите хора бяха заложени като основни акценти в предизборната платформа на коалиция „БСП за България“, а именно увеличаване на средствата за младежки дейности; увеличаване на еднократната финансова помощ за новородени деца за работещи и осигурени лица, която да бъде обвързана с минималната работна заплата за страната; създаване на фонд „стипендии“ за студенти, които ще продължат да работят на територията на община Хасково, като специалностите ще се определят от спецификата на общинската икономика. Ние залагаме за така нареченото дуално образование.

 – Тоест, Вие ще работите за тези идеи в бъдещия Общински съвет. Така ли?

 – Точно така. Нашата група ще защитава точно тези предложения.

 – В предходния Общински съвет БСП имаше по-малко общински съветници, отколкото в новия.

 – В предходния мандат БСП имаше двама общински съветници, а сега покачваме три пъти броят им. Увеличихме гласовете на коалиция „БСП за България“ два пъти и половина, а гласовете за кандидат-кмета ни са увеличени над три пъти.

 – Това е успех за БСП, но не бе достатъчен за победа.

 – Този резултат е успех, но ни предстои още много работа, за да може на следващите местни избори ние да постигнем победата. Това е една стъпка към началото за промяна.

 – Нямате ли желание да напуснете България?

 – Категорично не.

 – Какво Ви задържа в България и по-точно в Хасково?

 – България е една прекрасна страна и мисля, че тук може да се развиват все повече млади хора заради географското положение на страната – ние сме така наречения притегателен център между Европа и Азия.

Градът ни е прекрасен, има много забележителности и тук трябва да се върнат все повече млади хора, за да го превърнем в още по-добро място за живеене. Много от младите напускат Хасково и отиват в по-големите градове. Според мен това се дължи на няколко причини – липсата на университет и липсата на нови работни места в сферата на новите специалности, например IT сектора в Хасково почти липсва. Много от моите познати и приятели отиват в София и се реализират именно в тази сфера.

 – Какви промени трябва да се направят според Вас в община Хасково на първо време?

 – Нормативната уредба в община Хасково е много остаряла и се налага да се случат много законодателни промени. На първо място трябва да се разгледат всички актуални наредби, да ги съобразим с новата обстановка и да преценим къде трябва да се направят промени

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (50)

 • 1
  Не
  Незнаещ
  66 -33
  21:33, 1 ное 2019
  Завършил семестриално значи , че не е успял да си вземе държавните изпити. И за по-лесно - хайде в УНСС.Пази боже завършил семестриално юрист , да коментира нормативната уредба на общината.
  • Ха
   Ха ха
   48 -22
   21:39, 1 ное 2019
   Тепърва му предстои да се явява на държавни изпити! Ще си завърши момчето, не се тревожете!
  • Дъ
   Дървено желязо
   2 -1
   16:05, 5 ное 2019
   Няма такова понятие ''семестриално завършил''.Или си завършил , или не .
 • 2
  Бр
  Браво!
  35 -18
  21:39, 1 ное 2019
  Честито и успех!
 • 3
  Ма
  маймунски
  34 -24
  21:51, 1 ное 2019
  На детото му дай близалка и ще има спокойствие!
 • 4
  Са
  Сандьо
  27 -18
  22:14, 1 ное 2019
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Гр
   Гроб
   21 -9
   00:29, 2 ное 2019
   Пази Боже от продажници като теб, толкова злоба срещу хора, които са по-успели от теб...
 • 5
  Уж
  ужас
  67 -30
  22:21, 1 ное 2019
  да си на 24 г. и да си от БСП,значи нещо не е наред..Или момчето не е учило история или тотално са му промили мозъчето и е поредната пешка на голямата червена шахматна дъска
  • Бр
   Бреййй
   50 -19
   23:09, 1 ное 2019
   А къде да членува, в ГРОБ ли?! Та в ГРОБ има повече комунисти, отколкото в БСП !!!
  • 24
   24г
   39 -26
   00:33, 2 ное 2019
   Аз като съм на 24 и съм от БСП какво ми е? Или трябва да сме всички безмозъчни пешки от ГЕРБ като теб?
  • Ни
   Никъде
   0 -1
   23:24, 4 ное 2019
   Забрана на всички партии,разделящи хората и произлизащи от партията майка-БКП!
 • 6
  До
  До Ха Ха
  49 -23
  22:30, 1 ное 2019
  Кога ще завърши. Завършилите семестриално през юли тази година вече положиха първите си държавни изпити. От преки наблюдения виждам какво четене пада. Голям гений , голямо чудо. Кога чете за държавните изпити , кога учи в УНСС , кога и кампания води.Хайде холам. ние доматите с колците ги ядем. Поредния кандидат- бюрократ-некадърник
  • :d
   :D
   21 -7
   23:07, 1 ное 2019
   Точно, кога в кампания да участва, кога за държавни изпити да се подготви, че да ги вземе още сега?! Ще си ги вземе, има време, това да е големият проблем. Живи и здрави и все така "добронамерени" бъдете! Да ви се връща двойно!
  • За
   Запознат
   11 -3
   01:32, 3 ное 2019
   Не пишете глупости без да познавате момчето. Той е един много отговорен, умен, КАДЪРЕН и сърцат младеж. Дано успее !!!
 • 7
  Че
  Ченге
  20 -17
  22:31, 1 ное 2019
  Белото в кафенето по колко върви сега че не съм идвал скоро
  • Ко
   Коментарое
   8 -1
   00:34, 2 ное 2019
   Доста, май нямаш пари?
  • Ку
   Кунки
   3 -3
   01:21, 3 ное 2019
   Питай майка ти тя най добре знае всеки ден мръцка
  • Ха
   хаху
   0 0
   14:15, 5 ное 2019
   За течения ли говорим :D
 • 8
  Г-
  Г-н Михайлов
  31 -19
  22:38, 1 ное 2019
  Синкоооо,синко! Дядо ти Берлускони има една приказка- Политиката е за индустриалци,богати и доказали се в обществото бизнесмени! Въшкарите влизат в нея само за пари, т.е. за да станат такива,като всички BG политици! Още по-зле пък когато си червен!!! Явно с Историята в периода 1944-2019 не си в час! Успехи,но знайте че Народа не спи и ще дойде денят на Народния Съд отново!!!
 • 9
  Нн
  Нн
  39 -23
  22:40, 1 ное 2019
  Цялото му семейство е от БСП, много лъже. Ма миналите избори лижеше **** на Нинова, както и на всички други. Този ли ще помогне на Хасково, аман от д*****и
  • Нн
   Нннн
   19 -19
   00:40, 2 ное 2019
   Поредният простак, стоящи си у тях и псувайки хора, които постигат целите си..
   Жал ми е за хора като теб Нн, но пък трябва да има хора, които си стоят вкъщи и обсъждат други, постигнали повече
  • ..
   ....
   25 -11
   07:28, 2 ное 2019
   Герб какво направиха през тези 4г за град Хасково ?
   Не мислите ли че точно такива млади хора ще успеят повече !!!
 • 10
  Ки
  Ким Чен-ун
  18 -12
  00:31, 2 ное 2019
  На задна прашка веднага
  • .
   .
   19 -14
   00:37, 2 ное 2019
   Постигни нещо в живота си и тогава коментирай някой, който постига нещо.. аман от зависитливи хора
  • Го
   Горския
   0 -7
   13:17, 2 ное 2019
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
 • 11
  Хе
  Хеей
  24 -8
  01:04, 2 ное 2019
  Като един млад гражданин просто мога да кажа,че доста от младите хора подкрепят точно тези идеи,но им липсва вяра за бъдещето точно заради цитираните по-горе хора(богати,успели и т.н).Тези хора,които според вас трябва да управляват са аучни и трябва да спасяват бизнесите си и да поддържат мафията...и очаквате развитие
  Насладете се на последните години от този цирк,защото младото поколение си отваря очите!
  • Дъ
   Дъртак
   1 -1
   16:09, 5 ное 2019
   С точно тези идеи живяхме и я докарахме до режим на тока и купонна система.Може да им се насладите в Северна Корея например.
 • 12
  Ей
  ейй
  28 -17
  02:31, 2 ное 2019
  Младите и кадърните отдавна са в чужбина! И на комунягите отрочетата също са гурбетчии! Тука останаха кариеристи, интриганти , службоговнци такива дето и за боляровската психиятрия не ги бива!
  Репортажа е за поредния палячо! Който плаща и музиката поръчва и циркаджи като този му играят на свирката !
  • Са
   Сандьо
   10 -10
   11:27, 2 ное 2019
   Понеже редакторите ми изтриха коментара,ще добавя само,че си много точен в преценката си за този др****о!!!
  • Ах
   Аха
   8 -1
   01:40, 3 ное 2019
   И ти защо си тук, а? Нали кадърните и умните са в чужбина? Ти от кои си - кариерист, интригант, службогонец или и за Боляровската психиатрия не те бива......
 • 13
  😀😀
  😀😀😀
  31 -19
  07:22, 2 ное 2019
  Заблудено наивно комунистче! Ако знаеше какво е извършила на България партията която подкрепяш ще те хване срам. Ама да... комунист срама има ли? Ще станеш наистина достоен комунист щом от сега си научил така добре да лъжеш 😂
 • 14
  Ес
  еснаф от центъра
  42 -10
  07:37, 2 ное 2019
  В политиката не бива да се влиза току така на 24 години. В нормалните държави, за да станеш политик се изискват определени цензове. Първо образование. Този не е завършил право и записал друго. Дали и него ще завърши само той си знае. На второ място да имаш професионална биография. Това момче какво е сътворило зад гърба си? На трето място да имаш приличен капитал с доказан произход. Въпросният младеж явно го издържа бизнесът на мама и тате. На четвърто място да имаш семейство и деца, за да знаеш как да се грижиш за повече от себе си. Явно и това му липсва. Но момчето не е виновно. Виновно е несъвременното ни законодателство както сам е прозрял. Иначе дали симпатизира на дясно или на ляво не е от особено значение. Всички партии са производни на задкулисието.
  • Г-
   Г-н Михайлов
   5 -7
   11:17, 2 ное 2019
   Анджак де,бай Еснаф нали точно това се помъчих да обясня малко по- отгоре. Явно си ме разбрал,пък и си чел и видял доста неща в живота! Момчето ако има вина,то тя е че още в ранни години се връзва на кукловодите за жълти стотинки!
 • 15
  Bl
  bla bla
  7 -8
  08:54, 2 ное 2019
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 16
  55
  55430,, 0044
  14 -7
  09:08, 2 ное 2019
  Никога не сме били членове на партии. Но лично мен ми харесват младите от бсп (24 и 27 г и сие всички де) и нашия тракиец, който не успя да стане кмет на Хасково, Тодор Стоев.. Всички дядо попе, и адвокатската от ВМРО също. Живи и здрави всички граждани и селяни и простовати и сигане
 • 17
  To
  toro
  24 -9
  09:57, 2 ное 2019
  Първо да кажа, че нито съм обвързан с партия, нито познавам момчето. За мене е важно това, че един млад и образован човек остава в Хасково. Такива като него се броят на пръсти. Това е, което ми направи впечатление, защото млади хора българи не останаха, а каквото и да си говорим без млади хора, от която и партия да са градът загива.
 • 18
  Пе
  Пешо от квартала
  16 -12
  11:05, 2 ное 2019
  До госпожата/на който така яростно защитава младежа.
  Така е, коментарите не са много лицеприятни.
  Но какво е постигнал младежа, за което да му завиждаме. Ако Вие считате избора му за общински съветник и завършеното, и то в днешно време, семестриално право за голямо постижение, то наистина сте много далече от преставите за успял човек.
  Завиждаме му, да, но само за младостта, за която той няма никаква заслуга.
 • 19
  Йо
  Йордан
  18 -7
  11:17, 2 ное 2019
  Много празен поглед има, но не може да надмине Камен Тодоров, разбира се. Явно по - младите поемат щафетата, но промяна за нас, обикновените хора едва ли ще има.
 • 20
  Ха
  Хасково
  14 -11
  11:26, 2 ное 2019
  Добре де всички тука като сте толкова кадърни,знаещи,можещи,разбиращи и образовани във всяка една сфера на живота,защо не се пробвате вие да се занимавате с политика та да вземете да оправите държавата.Като гледам много сте в час с всичко
  • До
   До Хасково
   16 -10
   11:49, 2 ное 2019
   Точно това комунистче ще оправи държавата.... Я без вицове
  • Г-
   Г-н Михайлов
   9 -6
   13:39, 2 ное 2019
   Хасково, ти бе Г-не/ Г-жо новини гледаш ли,радио слушаш ли? В тази полицейско-комунистическа Държава не виждаш ли какво се случва с независимите кандидати?? Включително и в Хасково всичките ги елиминираха по един или друг начин! В далечната 1985г. те си казаха: Няма да сме вечни,един ден ще предадем управлението,но пак ние ще сме на ВЛАСТ!!! Изводите сам/сама си направи!!!
  • Пе
   Пешо от крайния квартал
   13 -1
   14:03, 2 ное 2019
   Всички знаещи и можещи се доказват на попрището, което са избрали и с това, за което са учили.
   Няма какво да се заблуждаваме, в България всеки, който не става за друго и няма шанс за професионална реализация, поради липса на качества и капацитет, респективно не може да си осигури приличен бит, се захваща с политика. За това, мнението на хората е такова.
   Момчето може да има много качества, да е доброто изключение, но няма как да не обере негативите и трябва да е бил готов за това.
 • 21
  Bl
  bla bla
  13 -7
  15:08, 2 ное 2019
  Анетоо! Колко пари взе да публикуваш това? Я казвай веднага.
 • 22
  Ха
  Хаджи Генчо
  5 -6
  17:41, 2 ное 2019
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Ха
   Хахахах
   3 -3
   19:23, 2 ное 2019
   А ти защо не стана “общинар” ?
  • Ха
   Хаджи Генчо
   3 -3
   22:32, 2 ное 2019
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 23
  За
  Зайко байко
  5 -3
  20:52, 2 ное 2019
  Не е мляко, не е млякооо...
 • 24
  Uj
  uju
  7 -1
  14:51, 3 ное 2019
  Че си сбъркал партията ,сбъркал си я,млади момко, ама и много се пази от дъртите лачени чанти около теб
 • 25
  Бс
  БСП рeст ин пиис
  1 -2
  20:13, 4 ное 2019
  Не може да управляваш без да си управлявал,без да си се доказал в живота,това важи за всички партии..това е пълен смях,подигравка с хората( с белите хора) иначе от чалга поколението няма какво да се очаква,освен кючеци..хората стават все по малоумни,а на това разчитат само партиите..а БСП се мъчи да подмени гробницата...И момчето не сме го избрали ние,а гласовете на партията..която е на умиране в Хасково..
 • 26
  ..
  ...............
  3 -2
  11:11, 5 ное 2019
  Майко мила този кой го допусна ужас, не малко гласове купиха със семейството му, в тяхното заведение Резиденс по едното време беше като в публичен дом кой ли не влизаше и излизаше от там

Хороскоп за 24.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Погрижете се за здравето си и добрата си физическа форма. Дори да нямате сериозни проблеми е необходимо да бъдете по-отговорни към себе си. Подбирайте храната си и се движете повече. Съберете силите си за начинание, изискващо много енергия. В личните си взаимоотношения е добре да бъдете по-открити.
24 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С прагматичното си мислене ще се предпазите от разочарования. Следвайте набелязаната си програма и ще избегнете затрудненията, както и се окажете на подходящото място. Срещите ви ще минават гладко и в конструктивен план ще подреждате детайлите по предстоящ проект. Много хора имат се нуждаят от вас, бъдете благосклонни към желанията им.
24 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови придобивки ще направят деня ви особено щастлив. Проявената ви находчивост и съпричастност към проблемите на други хора ще бъде възнаградена. Пред вас се откриват нови хоризонти, не ги затваряйте с прибързани реакции и гняв от чужди ходове. Погрижете се и за здравето си, не експериментирайте с него.
24 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Динамичен ден и промяна на плановете ви. Нововъведение на работното място ще ви съсредоточи към служебните задачи. Ако ви владеят романтични мисли ще трябва да ги отложите до почивните дни. Тогава ще може да си позволите разпускане и повече волности. Няма как, ще трябва да потърпите.
24 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще бъдете ангажирани в много посоки. Независимо с какво се захващате бъдете търпеливи към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения със своите изяви.
24 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Делата ви ще се развиват и без да изпадате в крайности. Достатъчно е да сте трезво мислещи и добри. Ако пък решите да бъдете наблюдатели няма да сгрешите. Каквото има да се случи, ще стане. Прекалено изнервени сте, намерете време за почивка. Нужно ви е да преосмислите някои свои възгледи и решения.
24 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се справите със задача, работата по която изисква допълнителна информация. В състояние сте да се мобилизирате и да доведете нещата до добър край, включвайки участието и на други хора. Дайте си почивка вечерта, има какво да ви зарадва, стига да не предпочетете тишината.
24 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се отнесете достатъчно сериозно към чужд проблем, използвайки рутината и опита, които имате. Помагайки, на практика облекчавате собственото си положение. Безработните ще открият нови идеи, част от които ще побързат да приложат на дело. Постепенно отпада зависимостта ви от други хора.
24 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
24 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще дадете предимство на инициативи от различен характер, като няма да пренебрегвате и текущите си дела днес. Влагайки желание и енергия във всичко, с което се занимавате, ще постигате очакванията си. Домашните ремонти могат да се разраснат, но винаги е така - започваш едно, а излизат още.
24 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще наложите ред и дисциплина по отношение на работата си, особено, ако тя включва участието и на други хора. Тези ви действия няма да се приемат с възторг, но и няма да срещнете спънки. Очертават се финансови придобивки, а други, които търсят работа, ще намерят своето място. Прогнозите ви ще се сбъднат и ще повишите авторитета си, което ви задължава.
24 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Професионални интереси ще ви подтикнат да търсите съдействие от представители с ясни позиции и изразено присъствие в съответната сфера. Организирани и делови, ще пристъпите към адекватни и последователни действия. И ще постигнете своето, така, както сте го правили и до сега.
24 ное 2020
Последни новини