От х:

Днес в x:

Наградите от от конкурса „Поезия в цвят“ останаха в Хасково, една заминава за Благоевград

    Само една от големите награди от първия по рода си конкурс за стихотворение и рисунка „Поезия в цвят“ излиза от Хасково. Тя ще замине за Благоевград.

    Организатор на конкурса е Клубът на културните дейци в Хасково, финансирането беше осигурено през проект, спечелен към община Хасково за подпомагане на проекти в сферата на културата. Съорганизатор на проявата е Младежкият център в Хасково, който е и домакин на изложбата, открита в навечерието на Деня на народните будители.

    Близо 90 участници саизпратили своите рисунки и стихотворения.

    Единственото условия, на което трябваше да отговарят работите, беше стиховете и рисунката да са по една и съща тема и да се допълват в цялостно произведение.

    Около 60 от произведенията достигнаха до финала и бяха оценени от журито от поети и художници.

    Награди бяха раздадени от журито в три възрастови категории-от 6 - 8 години, 9 - 12 години и 13 - 18 години. Специални награди дадоха и две хасковски фирми на своите избраници за фаворити в конкурса.

    Всяко дете, което участва обаче получи грамота и боички на специалната церемония снощи.

    Приятно ми е да видя толкова деца с ясното съзнание, че това са бъдещите будители на България, поздрави участниците в конкурса председателката на КДК -поетесата Ели Видева.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини