От х:

Днес в x:

Разходка из гората край водопада в най-доброто летище в света (видео)

  Сингапурското летище Чанги вече седем години носи титлата най-добро в света, най-новото му разширение го прави ненадминато. тази година там отвори лайфстайл центъра "Бижу". Масивната сграда във формата на поничка е разположена между контролната кула и терминал 1. За реализацията на този невероятен проект са били необходими повече от четири години и 1,25 милиарда долара.

  Под купола от стъкло и стомана на над 13 хектара се разпростира мащабен комплекс - отчасти луксозен мол, отчасти тропическа гора.

  Изграден на мястото на бивш паркинг, "Бижу" има 10 етажа - пет над земята и пет подземни. 280 магазина и ресторанти са разположени по периметъра на стъкления купол. Има многоекранно IMAX кино, супермаркет и хотел, а в средата на всичко това е водопадът. Той пада от фуния на покрива през седем етажа - 40 метра. Това е най-високият вътрешен водопад в света.

  Цялата вода е дъждовна и циркулира през водопада 24 часа, седем дни в седмицата. През нощта тя продължава да тече и става екран за 360-градусово светлинно шоу, прожектирано върху водопада. А около него на четири етажа расте гора.

  Сингапур е известен като град градина и летището продължава тази тема. Гората в "Бижу" има повече от 900 дървета и 60 000 храсти от цял ​​свят, растящи в стъпаловидните градини. Разбира се има пешеходни алеи и те са отворени денонощно, седем дни в седмицата. Те минават през градините покрай водопада.

  Ако не ви се разхожса по земята, може и във въздуха - с влак.

  Това все пак е летище и затова гишета за ранно чекиране. Но всъщност няма нужда да имате самолетен билет или да преминете през охраната на летището, за да посетите Jewel Changi. Хъбът е създаден по този начин, за да насърчи жителите на Сингапур да се разходят по горските пътеки. Летището очаква петдесет до шестдесет милиона посетители тази година да направят това.

  Какво има още под стъкления купол? В зоната за отдих можете да минете по стъкления мост, да поскачате по Skynet, да се повеселите в огледалния лабиринт и има още много забавления за малки и големи.

  Ако пък имате самолетен билет, можете да получите достъп до четирите терминала, има басейн на покрива за $ 13, от който можете да гледате излитащите самолети, да плувате, има и 24-часово безплатно кино, произведения на изкуството и отново много градини: с кактуси, с пеперуди и градини с орхидеи.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 14.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Договорените срещи ще ви създадат повече вълнения, предвид предложения за сътрудничество и други участия. Не всички от тях носят перспективите, които желаете, за това проучете възможностите, преди да дадете отговора си. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще приемете делово предложение, в което виждате добра перспектива за себе си. Благоприятно развитие на събитията ще ви тласне в нова посока на мислене, позволяваща ви пълноценно разкриване на потенциала и лична удовлетвореност. С някого ще постигнете съгласие по спорен въпрос.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Денят ви ще е натоварен и изпълнен с ангажименти. Няма да ви липсва шанс и свидетелства за него ще станат финансови и лични успехи. Намерете време и за семейството си, а също и да си починете от ежедневните грижи. Някои от вас ще усетят силно привличане към една личност и може би начало на силна връзка.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е днес неочаквано развитие на ваш професионален въпрос да промени всичките ви планове за този ден. Не се учудвайте ако наистина ви се наложи да поемете по различен път от този, който сте планирали досега. Срещате трудности, които изискват навременната ви намеса, затова не се колебайте да действате твърдо. Очакват ви скорошни приходи.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Търпеливо дочакахте решението на свой проблем - пред вас ще се открият добри възможности за развитие. Използвайте времето си пълноценно, като не пренебрегвате любимите ви хора. Те ще ви заредят с енергия и увереност в предстоящите ви ангажименти. Поработете върху физическата си форма.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Мнозина от вас са склонни на рисковани постъпки днес. Явно умеете да поемате разумни рискове. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално, че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви струва определени усилия.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Трудностите ще повлияят на някои от вас, правейки ги раздразнителни и затворени. Търсете съдействието на онези, които не биха ви го отказали, за да не губите от инерцията и енергията си. Обърнете внимание на идеите, които ще ви осенят и работете по тях. Приятел ще ви помогне да се разтоварите от стреса, грижейки се за доброто ви настроение.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С доброто си настроение ще правите атмосферата около вас ведра и приятна. Работата няма да ви затруднява и с лекота ще отхвърляте задачите си. Имате енергия, която може да трансформирате в нещо полезно за близките си. Няма причини да сте недоволни от постигнатото.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предстоят ви различни срещи днес и разнообразна информация, с която ще работите. Стараете се да придвижите напред свой проект и дори да ви се наложи да забавите развитието му, не се отказвайте от намеренията си. Задълбочавате познанията си в определена област, което в последствие ще ви предостави добри възможности на работното място.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Работите ентусиазирано и с желание да постигнете набелязаните резултати. Това ще стане и с немалко далновидност от ваша страна. Опитайте се да не се влияете от конкуренцията, работете за себе си и не се съревновавайте с вече постигнати чужди резултати.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Основателно ще повишите очакванията си към някого или нещо. С действията си показвате силно присъствие, подкрепа или работа, която води до добри резултати. Мислите ви са свързани и с други задачи, освен професионалните и това ви натоварва. При уреждане на финансов въпрос ще търсите нечия подкрепа и със задоволство ще установите, че ви се отдаде по-лесно, отколкото сте предполагали.
  14 авг 2020
  Последни новини