От х:

Днес в x:

15 °C

Разходка из гората край водопада в най-доброто летище в света (видео)

  Сингапурското летище Чанги вече седем години носи титлата най-добро в света, най-новото му разширение го прави ненадминато. тази година там отвори лайфстайл центъра "Бижу". Масивната сграда във формата на поничка е разположена между контролната кула и терминал 1. За реализацията на този невероятен проект са били необходими повече от четири години и 1,25 милиарда долара.

  Под купола от стъкло и стомана на над 13 хектара се разпростира мащабен комплекс - отчасти луксозен мол, отчасти тропическа гора.

  Изграден на мястото на бивш паркинг, "Бижу" има 10 етажа - пет над земята и пет подземни. 280 магазина и ресторанти са разположени по периметъра на стъкления купол. Има многоекранно IMAX кино, супермаркет и хотел, а в средата на всичко това е водопадът. Той пада от фуния на покрива през седем етажа - 40 метра. Това е най-високият вътрешен водопад в света.

  Цялата вода е дъждовна и циркулира през водопада 24 часа, седем дни в седмицата. През нощта тя продължава да тече и става екран за 360-градусово светлинно шоу, прожектирано върху водопада. А около него на четири етажа расте гора.

  Сингапур е известен като град градина и летището продължава тази тема. Гората в "Бижу" има повече от 900 дървета и 60 000 храсти от цял ​​свят, растящи в стъпаловидните градини. Разбира се има пешеходни алеи и те са отворени денонощно, седем дни в седмицата. Те минават през градините покрай водопада.

  Ако не ви се разхожса по земята, може и във въздуха - с влак.

  Това все пак е летище и затова гишета за ранно чекиране. Но всъщност няма нужда да имате самолетен билет или да преминете през охраната на летището, за да посетите Jewel Changi. Хъбът е създаден по този начин, за да насърчи жителите на Сингапур да се разходят по горските пътеки. Летището очаква петдесет до шестдесет милиона посетители тази година да направят това.

  Какво има още под стъкления купол? В зоната за отдих можете да минете по стъкления мост, да поскачате по Skynet, да се повеселите в огледалния лабиринт и има още много забавления за малки и големи.

  Ако пък имате самолетен билет, можете да получите достъп до четирите терминала, има басейн на покрива за $ 13, от който можете да гледате излитащите самолети, да плувате, има и 24-часово безплатно кино, произведения на изкуството и отново много градини: с кактуси, с пеперуди и градини с орхидеи.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 08.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете открити в общуването си и ще постигнете договореностите, които желаете. Домашните занимания ще ви натоварят повече физически, но ще се справите. Не се отказвайте да посетите място, което ви зарежда с добра енергия, ще останете доволни и с обновени сили ще продължите напред.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще отделите повече внимание на семейните и лични проблеми. Може да ви натоварят повече и да се почувствате уморени, но по-важно е, че ще решите голяма част от тях. Отговорността ви е факт, с който всички се съобразяват и не ви провокират с изкушения. В служебен план ще предприемете стъпки към реорганизация на работното място.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Прагматично ще потърсите мнението на хора, от които бихте научили нови и полезни за вас неща и няма да съжалявате. То ще ви мотивира за реализацията на идея, а също и да разкриете творческите си способности и организаторски умения. Освободени в мислите, ще дадете простор на действията си.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Създайте си занимания, които ви носят настроение. Само от вас самите ще зависи добрия изход на делата ви. За това бъдете смирени, но и практични. Избягвайте рисковани начинания. Моментът не е добър за подобен род дела. Дарованията ви ще напомнят силно за себе си и ще имате интересни изяви.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Подхождате великодушно към грешките на другите. Въпреки, че и вие сте засегнати, запазвате доброто си отношение. Печелите симпатиите и доверието на околните. Помагате на някой да излезе от трудното положение, в което се намира в момента. Съвсем скоро той ще ви се реваншира по впечатляващ начин. Добротворчеството днес особено ви се отдава.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  За разлика от други вие ще сте във форма за работа, срещи и пътувания. Знаете как да организирате работата и екипа си, за да постигнете повече. Уреждане на битов въпрос също влиза в програмата ви, но все пак щадете здравето и нервите си. Любовта ще ви донесе много и хубави изживявания днес, като подготовка за утрешния ден.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вълнувате се прекалено много от нещата, които се случват около вас. Това може бързо да ви изтощи както емоционално, така и физически, затова намерете време за почивка от всякакви емоции. Ще попаднете на интересна информация, която за дълго ще ангажира вниманието ви. Потърсете подходящи контакти за осъществяването на идеите, които имате.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не позволявайте притесняващите ви мисли да унищожат деня ви. За всичко се намира изход, стига да сме балансирани и в мир със себе си. Починете си и споделете желанието си за развлечения с любимите ви хора. Занимания с приятни неща и любовта на близките ви ще ви дадат енергия и желание да се справите с всичко.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предпочитате да си останете у дома днес и да прекарате повече време сред семейството си. Работата по дома ще ви се стори приятна и разтоварваща. Заемате се с нещо, което не сте правили досега, но сте особено въодушевени да се научите. Поощренията на околните съдействат за успеха ви. Приятел иска услуга от вас, не му отказвайте.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бъдете резервирани към хора, които ви предлагат много срещу нищо. Не влагайте пари и време в съмнителни начинания. Ако пък ще купувате три пъти помислете преди да решите. Пазете се от документна измама. Очертава се пътуване за някои. Но най-много ще ви се иска да потънете в спокойствието на своя интимен свят. Съумейте да съхраните енергията си и да не я разпилявате без нужда.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят ви предлага разнообразни възможности за прекарване на свободното време. Някои от вас вероятно ще предпочетат да оползотворят времето си с работа и естествено няма да сбъркат. Други имат намерение да се отдадат на заслужена почивка в приятна компания. Помислете как да подобрите физическата си форма, за да се почувствате по-освежени можете да поспортувате.
  08 дек 2019
  Последни новини