От х:

Днес в x:

На българската граница: голяма контрабанда нелегални цигари за Великобритания

Голяма контрабандна пратка нелегални цигари разкриха митническите власти на българо-турската граница.

Близо 99 хил. папироси в 4 940 кутии са задържани от служители на „Митническо разузнаване и разследване“ при проверка на камион с турска регистрация, пътуващ за Великобритания.

Превозното средство влиза в страната ни от Турция на 26 октомври около 2 часа. Шофьорът, турски гражданин, декларира пред митническите служители редовни документи за превозваната стока. По метода „анализ на риска“ обаче митническите служители изваждат камиона за проверка с рентгеновата апаратура. При огледа с нея са набелязани области в товарното помещение с необичайна плътност.

При последвалото претърсване става ясно, че сред палетите с групажната стока са укрити кашони, пълни с цигари.

При други три проверки в два камиона и един лек автомобил са открити общо 1120 кутии цигари, скрити в товарните помещения сред декларираната стока и сред личния багаж на пътуващите в колата. При проверка с рентгенова апаратура и последващ физически контрол, сред декларираната стока в товарните помещения на камионите с турска регистрация, превозващи стоки за Германия и Великобритания, са открити общо 820 кутии безакцизни цигари от различни марки. В личния багаж, сред хранителни стоки на пътуващите трима пътници за Франция в лек автомобил, управляван от френски гражданин, са открити 300 кутии цигари.

На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците. По случаите са образувани административнонаказателни производства.

През месец октомври митническите служители на Териториална дирекция „Южна морска“ и Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ са задържали над 960 000 къса контрабандни цигари.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини