От х:

Днес в x:

Брягово прати на поправителен най-дългогодишния кмет в България

Най-дълго кметувалият селски управник в България -Делчо Митев, издигнат от БСП, този път не печели място в кметството на Брягово от раз. След 43 години начело на селото, следващата неделя той ще трябва да излезе на поправителен срещу Марко Марков от НПП “ Българе“.

Вечният кмет, както наричат Делчо Митев, заради факта, че никога не е работил друго, освен да е управник на Брягово, спечели на вота в неделя 50 % от гласовете на избирателите срещу 30.68% на опонента си.

Още два са балотажите на 3 ноември: В с. Елена Руси Колев от ГЕРБ и Красимир Кузев от “Движение Заедно за промяна” ще излазат един срещу друг, а Книжовник - Наско Колешев от “Движение Задно за промяна” и Невена Рачева от “Българе”.

Във всички останали хасковски села кметското място беше решено на първи тур. В осем дори месец преди деня на вота -27-и октомври, тъй като там имаше само по един издигнат кандидат.

Във Въгларово кмет е независимият Атанас Атанасов , в Гълъбец - Джанип Юсеин от ГЕРБ , в с. Големанци- Иляз Шукри Дурамаджъ - ДПС, кмет на Козлец е Бейнур Кадир от ДПС, на с. Текето, издигнатият от ДПС Хайрула Хайрула, в с.Широка поляна кмет е Бернан Юсеин, също от ДПС.

В Стамболийски изборите печели със 100 % от гласовете досегашният кмет и отново единствен кандидат Стефчо Райков от БЪЛГАРЕ “. Толкова категорична е и победата и за кметското място в с. Орлово на Георги Георгиев от “Българе”, който също е със 100% гласове.

В село Гарваново Иван Христов от ГЕРБ печели изборите с подкрепата на 59.38% от хората, в Клокотница остава кметът  шериф, досегашният управник Евгений Трендафилов, издигнат от ГЕРБ. За него гласуваха 56.76% от избирателите. В Динево на първи тур с 75.91% сечели Тодор Тодоров от ГЕРБ, в кметство Нова Надежда е Венцислав Вълев-ГЕРБ, който има 85.00%, във Войводово фаворит е издигнатият от ДПС Ерджан Реджеб с 58.08%. В кметството на Малево остава досегашният управник Михаил Михайлов от ГЕРБ с 53,1 % от гласовете. В Корен с 95.06% е кмет Веселин Хаджиев от ГЕРБ, в Мандра-Недялка Касабова-ГЕРБ с 56.50%.  В с.Узунджово ще кметува Лозко Ничев от ГЕРБ, който спечели доверието на 58,46% от избирателите, в Криво поле -Андрей Гаджев от ГЕРБ с 51,54%, в Маслиново кмет е отново Недялко Петков от “Българе” с 80,84%.


Haskovo.net
 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Фа
    Факт
    20 -2
    10:35, 29 окт 2019
    В повечето села е така. Какво ви учудва. Два-три рода са едно село. Кой кум,кой сват,кой на булката брат - важно е "КОКАЛА ДА Е В НАШ ЧОВЕК". Всички до един се огушени и друго не могат да работят. Селски кмет или кметски наместник-идеална позиция за нищо правене,подплатена разбира се с безприкословно послушание и заплатена според това,колко те харесват в общината. Че ако там не събираш "ЛАЙКОВЕ" , следователно няма да получиш и нищо от бюджета,което само по себе си води до празен джоб и елиминация.
  • 2
    Се
    село Родопи
    9 0
    14:21, 29 окт 2019
    И Марчето-колежката му натам се е запътила. Олиза гъзовете на цялата централа ,за да я оставят пак в кметството. Завалийката-тя за друго не става.
  • 3
    Ба
    Баба
    3 0
    19:32, 29 окт 2019
    Тя да си върне борчовете
    • Ау
      Аууу
      3 0
      20:49, 29 окт 2019
      Ама и такива ли ги има?.?.Щот като я гледаш как се е разплула в себе си и как се прави на активистка,ще речеш ,че всичко за нея работи. Тва Марче излезе скрита лимонка.
  • 4
    Ма
    мастикажията
    5 0
    19:46, 29 окт 2019
    тоя бивш кмет ми е много противен няма наяждане като мумия е - махай се дельо
    • Ху
      хуев
      0 -1
      21:48, 30 окт 2019
      Пий си мастиката, остави кметовете, серсем.
Последни новини