От х:

Днес в x:

ГЕРБ и ДПС си поделиха Хасковска област

    Нови кметове ще управляват четири от 11-те общини в Хасковска област.

    Хасково, Свиленград, Стамболово и Маджарово избраха новия си управник още на пъви тур.

    С категорични победи в своите общини също на първи тур с успех се поздравиха и досегашните кметове на Любимец, Ивайловград, Димитровград, Симеоновград, Харманли и Минерални бани.

    В 7 от общините ще управлява кмет от ГЕРБ, в три – от ДПС.

    В Тополовград битката за градоначалническото място ще се реши идната неделя на балотаж между досегашния кмет Божин Божинов, издигнат от „Възраждане“ и опонента му от ГЕРБ – Васил Сяров. След първия тур резултатът е 48,8 % от доверието на избирателите за Божинов срещу 30,27 % за претендента за кметския му стол.

    В Хасково в кметския кабинет влиза досегашният областен управител Станислав Дечев, издигнат от ГЕРБ. При обработени 81.79% протоколи от секциите до обяд, ден след вота, Дечев ще управлява с гласовете на 15 489 от имащите право на вот в Хасковска община. Той взе победата от първия път с 51.27% получено доверие. При паралелното преброяване вървеше интригата, че кметската позиция в Хасково ще се реши на балотаж с участието на претендента от БСП Коста Стоев. В крайна сметка обаче той получи 17.20 % и отпадна от възможността за „втори шанс“.

    Кметът, управлявал в последния мандат Хасково като номиниран от ГЕРБ – Добри Беливанов, получи „черевн картон“ от съгражданите си. Сега той участва в местните избори с листа на СДС, но буквално беше детрониран от Станислав Дечев. При над 80 % преброени протоколи, Беливанов получава едва 5.01% доверие от 1 514 гласоподаватели.

    Димитровград

    В трети мандат ще управлява кметът на Димитровград Иво Димов, издигнат от ГЕРБ. При 100% обработени СИК протоколи настоящият кмет на общината спечели изборите на първи тур с 54.52% / 11632 гласоподаватели/.

    „Благодаря на всички за категоричната подкрепа! Победа на първи тур е безспорен успех, но и задължава много. Заедно продължаваме напред!”, написа вън Фейсбук профила си Иво Димов още след като стана ясно, че е надвил над вечния си опонент за мястото на кмет Стефан Димитров.

    Димитров беше издигнат на тези местни избори от Местна коалиция Движение ЗАЕДНО за промяна, спечели 23.09% от доверието на димитровградчани.

    Ивайловград

    Със 74.84% доверие от хората влиза категорично в следващите четири години на управлението на Ивайловградска община настоящата кметица Диана Овчарова. Тя ще води общината отново с мандат на ГЕРБ.

    „Това е най-високият изборен резултат, постигнат на местни избори, в историята на община Ивайловград! Приемаме го като оценка за добре свършена работа и като стимул да продължим политиките за развитие на Общината! БЛАГОДАРИМ ВИ, ИВАЙЛОВГРАД!”, обърна се към съгражданите си новата стара кметица на Ивайловград.

    Харманли

    Първата жена кмет на Харманли Мария Киркова продължава да държи силно кормилото на местната администрация. В нов мандат от ГЕРБ тя се връща в кметския си кабинет след местните избори с 56.90% доверие от избирателите. Опонентката й от БСП Надежда Колева-Стойчева получи гласовете на 34.34% от хората в общината.

    „Благодаря на всички, които ме подкрепиха и дадоха своето доверие, за да продължим да работим за Харманли!”, сподели Киркова със своите избиратели в интернет пространството.

    Симеоновград

    В Симеоновград също остава настоящата кметица начело. Милена Рангелова влиза за втория си мандат с подкрепата на ГЕРБ и 60.53% одобрене на гражданите.

    На предишните местни избори през 2015 година тя отстрани  от кметското място Пейчо Стайков от ГЕРБ и управлява с мандат на Реформаторския блок.

    Любимец

    Трети мандат спечели като кмет на Любимец, издигнатият от ГЕРБ Анастас Анастасов с една от двете рекордни в региона победи – 81.24%.

    Минерални бани

    Рекордът в Любимец за избора на кмет бие настоящият управник  на  Минерални бани Мюмюн Искендер от ДПС, който спечели изборите с 82.05% подкрепа и влиза в трети управленски мандат.

    Стамболово

    Тоталният призьор по рекордно гласуване в Хасковска област обаче е новият кмет на Стамболово. Аднан Йълдъз от ДПС става кмет с 88.12% подкрепа.

    38-годишният финансист, възпитаник на Университета „Докуз Ейрюр“ в Измир, от 2007 г. работи в Държажен Фонд „Земеделие“-Хасково. Владее френски и английски език. Женен, с две деца.

    Маджарово

    Бивш заместник-кмет на Маджарово и доскорошен председател на местния Общински съвет ще оглави местната администрация в новия мандат. Ерджан Юсуф от ДПС получи вчера подкрепата на 77.79% отхората в общината.

    Той е кореняк маджаровец, роден е през 1974. Има висше образование от ПУ „Паисий Хилендарски“, специалност „История и География“ и магистърска степен със специалност „Финанси“ във Великовтърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

    Професионалната му биография показва опит като заместник-кмет на Маджарово от 2003 до 2007 г., От 2007 – 2019 г  е председател на Общинския съвет, от 2015 е предс. на Областния съвет на ДПС в Хасково.

    Свиленград

    След дългогодишното кметско управление на инж. Георги Манлов в Свиленград и няколко негови рекордни победи за кметското място в национален мащаб, Свиленград осъмва днес с нов шеф начело на местната администрация.

    Арх. Анастас Карчев, издигнат от ГЕРБ, е новият кмет на свиленградската община. В неделя за него гласуваха 7 047 избиратели или 63.34% процента от упражнилите правото си на вот.

    Анастас Карчев е роден в Свиленград на 28-и април 1984 г., женен, с едно дете. Главен архитект след конкурс на Свиленград от 2015 година.


    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      За
      Зар
      30 -14
      13:55, 28 окт 2019
      Купени,не купени,не може да те бият с 51% на 17!!!
      • Ма
        Математик
        6 -3
        18:28, 28 окт 2019
        Може,може....Ако не беше пазарлъка с ДПС.....и печените пилета.....Дечев щеше да има не повече от 25% !!! И това е ясно на всички грамотни хасковлии!
    • 2
      Ни
      Николай
      40 -3
      14:14, 28 окт 2019
      Хасковските медии са най-неграмотните на света. Изобщо, чудя се, някой от вас ходил ли е в университет? Всичките ви материали са на ниско, махленско ниво. Знам, че тази мода тръгна от Георги Пеев, ама спрете се.
      За изборите няма какво да коментирам.
    • 3
      Хи
      Хиената
      18 -7
      14:54, 28 окт 2019
      Евалла малоумници !
    • 4
      Не
      Непознат за града
      16 -4
      14:59, 28 окт 2019
      Абе тои Беливанов мн изкара, ако не беше Гела щеше да е с доста повече гласове... Тои го очерни като човек сега да си взима пенсииката, и по съдилища да се оправдава какви глупости е сътворил през тези четири години
    • 5
      Жу
      Жужа
      39 -6
      15:26, 28 окт 2019
      Що толкова страх има бе хора. Децата ни избягаха.града обезлюдя.една шепа тарикати държат управата в общината.душата ви взимат и пак за тях гласувате.събудете се,че иначе...работа,работа,работа
    • 6
      Go
      gost
      20 -9
      15:33, 28 окт 2019
      Браво, сега остава и чичо Гошо да го вкарат в затвора заедно с другите дето окрадоха града ни и изгониха младите и ще ги призная.
    • 7
      Но
      Новини
      15 -3
      15:52, 28 окт 2019
      А сега си поискайте,това което ви обещаха,като си продавахте гласовете. В противен случай се превръщате в подлога.
    • 8
      Ра
      Работа
      18 -2
      16:15, 28 окт 2019
      Хайде сега работете, работете, работете, да видим какви ще ги надробите!!!!
    • 9
      Фу
      Футболиер
      17 -4
      16:44, 28 окт 2019
      След изборите ще се скрият като мишки всички от Герб начело със Станислав Дечев и ще мислят само как да врътнат парите от поръчките ,а хората ще си чакат обещаното .Защо има толкова наивници и глупаци в този град не знам направо ... С купените гласове и само 15 000 гласа се печели ...
    • 10
      Ба
      Бай данчо
      4 0
      17:18, 28 окт 2019
      Беливаное беше кандидат на ССД,а не СДС. Славова вземи се ограмоти малко.
    Последни новини