От х:

Днес в x:

Избирателната активност в Хасковска община наближава 45 %, в областта-50 %

Избирателната активност към 17.30 часа и в Хасковска община, и в областта се повишава драстично, отчитат от Общинската избирателна комисия в Хасково и от Областна администрация, където се събират междинните данни от всички ОИК в региона.

Два часа преди края на изборния ден, който по закон приключва в 20 часа, в Хасковска община са гласували 44,6 % от имащите право на глас 78 986 избиратели.

До 475-те урните във всички 11 общини на региона са отишли 48,24 от избирателите. По списък те са 207 489 души.

Вота си най-сериозно продължават да упражняват хората от община Маджарово-69,17 % вече са гласували. В следобедните часове се вдигна и активността в община Минерални бани. Там бюлетините си са пуснали до момента 65,12 % от избирателите. В Свиленградска община изибрателната активност следобед също мина 50 % и чяасове преди края на местните избори е 57%. Най-слабо активни са избиратели в Димитровграска община с 40,23 % активност.

От ОИК-Хасково са реагирали преди час на сигнал за нарушение. Той е подаден от една от партиите, които имат кметове за населени места и съветническа листа. Сигналът е получен по телефона от упълномощен представител на формацията, за това, че в СИК № 116 от Община Хасково са предали нов списък с още 61 избиратели. При извършена проверка е засечено, че не става въпрос за предаван нов избирателен списък, а е заменен приемо – предавателния протокол за предаване на избирателния списък. Това се е наложило заради допусната техническа грешка при изписване на броя на избирателите. Новият протокол съдържа отбелязване на верния брой избиратели по избирателен списък, т.е. сигналът е неоснователен.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини