От х:

Днес в x:

Хасково е част от турнето на Нина Николина

Изображение 1 от 2

    Съвместният проект на Нина Николина „Класика & Традиция“ с Държавна опера Русе ще бъде представен и в Хасково.

    Продукцията е инспирирана от златните хитове на българския песенен фолклор с оркестрацията и е под диригентската палка на Георги Милтиядов.

    Турнето започна през лятото и мина през няколко от морските ни перли. Сега продължава през ноември.

    Хасково е един от градовете, в които Нина Николина и компания ще гостуват. Концертът им е на 5-и ноември от 19 ч. в читалище "Заря".

    В репертоара са включени песните от първия концертен албум на изпълнителката "Нина Николина LIVE JAZZ & TRADITIONS" - "Излел е Дельо", " Лале ли си, зюмбюл ли си", "Назад, назад, моме Калино", "Майстор Манол" ,"Свети Георги", " Пиринска Трилогия ", която включва  либимите песни "Пуста младост", "Еленко" и  "Катерино Моме" , "Гюл девойкя", но представени в този проект в  модерен микс от етно - джаз и класика.

    Освен тях, в концерта са включени песните - "Ти" - хит на десетилетието , който звучи като саундтрак на холивудските филми, ползващи нашите народни песни и македонската народната песен "Яна".

    На сцената с Нина Николина и Русенска филхармония ще се качат и музикантите Калин Вельов- барабани и перкусии, Мартин Ташев- тромпет и вокал, Ясен Велчев- клавишни, Таня Първанова- вокал.

     Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини