От х:

Днес в x:

Три сигнала за нарушения в ОИК- Хасково

Изображение 1 от 3

    Три сигнала за нарушения на изборния процес са подадени до момента в ОИК -Хасково.

    Единият от тях е за недопускане на представители на една от коалициите, която участва с кандидат за кмет и с листа за съветници, в Хасково до секция №119 и 120 с.Узунджово. Мотивът на комисията била, че лицата, представящи се за пълномощници нямат печати на пълномощните.

    Извършена е проверка на място. На председателите на двете секционни избирателни комисии е указано, че следва да допуснат в изборните помещения представители на коалицията.

    От същата Коалиция по-рано през деня са уведомили ОИК, че в секция 102 в Хасково не е нарушен целостта на печата на СИК.

    При проверката на представители на ОИК става ясно, че от секцията са предприели ела необходимите действия по закон и печатът е маркиран между буквите „HKV34“.

    В последствие протокола затова е подписан от всички секционни членове.

    В 13,41 ч. в ОИК е постъпил сигнал по телефона за извършени нарушения в СИК №126. Там имало предварително откъсване на отрязъците с номерата на бюлетините и пускането им в определена затова кутия. При извършена проверка на място се е установило, че на всички налични в секцията бюлетини за всички видове избори отрязъците не са откъснати, така че не е засечено реално нарушение по ИК, за което се е твърдяло в сигнала.

    Изборният ден в община Хасково и в региона продължава без съществени нарушения и върви спокойно. В следобедните часове гласоподавателите станаха по-активни.

    Над 25 заявки са изпълнени до момента за извозване на трудноподвижни избиратели, които искат да гласуват в Секцията с рампа за инвалиди. В помещението, което се намира в клуба на инвалида на бул. „България“ гласоподавателите са общо 655, а дописаните днес до 14 часа-27.

    haskovo.net
     

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини