От х:

Днес в x:

Психолози работят със съучениците на починалото момиче в димитровградската гимназия

Екип от психолози работи със съучениците на починалото внезапно в час момиче от димитровградската математическа гимназия "Иван Вазов". Кризисният екип е изпратен от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), съобщиха от там.

Инцидентът с гимназистката  стана около 14 часа в петък в часа по физкултура.

В спортния салон на гимназията 15-годишната ученичка внезапно се свлича на земята по време на игра на федербал. Пристигналият на място екип на спешна помощ само е констатирал смъртта на тийнейджърката.

По-късно стана ясно, че момичето е починало  от внезапна сърдечна смърт.

Непосредствено след трагичната случка председателят на ДАЗД Елеонора Лилова е договорила с директора на училището - Илияна Славова за спешни мерки за психологична помощ към учениците от школото, тъй като много от децата са станали свидетели на смъртта на съученичката си.

Специалистите ще бъдат на разположение на всички - деца и възрастни, независимо от учебната програма и спецификата на учебно-възпитателния процес.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ив
    Ива..
    17 0
    16:09, 21 окт 2019
    Подкрепям намесата на психолози в тези драматични случаи,за децата, но нима на родителите на момичето не им е тежко, в този момент. Там не могат ли да се намесят психолози ? Загубата при тях е голяма, а мъката им, е, и ще бъде безкрайна. Детето ти, недай си Боже, да си отиде от този свят, всеки знае, че никак не е лесно и преодолимо. Само те си знаят, какво им е в този момент. Бог да прости момиченцето, дано душичката й е на по-добро място, и Кураж за родителите. Зная че е трудно.
Последни новини