От х:

Днес в x:

8 °C

Жената, заключила крадеца-полицай в дома си, разказва за обира

Изображение 1 от 4

    За криминалната случка, разиграла се в понеделник в жилище, намиращо се на бул. "Трети март" в Димитровград и завършила с ареста на полицай-крадец, ни разказа Татяна Димитрова. Тя е жената, заключила злополучния престъпник по време на обира в жилището си.

    Майката на 3 деца излиза преди обяд към 11:30 часа до магазина с домашното си кученце за около 5 минути. В този интервал от време обирджията, който според Димитрова не е бил сам, успява да проникне в дома й чрез отключване на входната врата. Когато жената тръгва да се изкачва по стълбите към апартамента си на 4-тия етаж, кучето става неспокойно и започва да лае.

    В момента в който тя и животинчето се изкачавт на етажната площадка, кучето се залепя за вратата и започва да лае още повече. Тогава стопанката на дома се опитва да отключи и установява, че вратата е отключена, опитва се да я отвори, но според нея някой в това време я затиска отвътре, а тя чува мъжки гласове. Забелязва през шпионката на собствената си входна врата, че в жилището се святка осветление и има движение, след което моментално позвънява на съпруга си, дали той не е в апартамента. Съпругът й казва веднага да звъни на 112 и да потърси помощ и тя го прави. В това време вече е успяла да заключи отвън входната врата на дома си и крадците остават заключени вътре.

    След като мъжа или мъжете са разбрали, че вратата е заключена, търсят друг начин да избягат от местопрестъплението. От прозорец на 4-тия етаж, полицаят-крадец скача на терасата на 3-тия етаж, от която се прехвърля на 2-рия и при скока му на тротоара си чупи петата, поради което е бил и заловен от служителите на реда на ъгъла на блока.

    Няма информация за друг крадец, който да се е измъкнал от жилището, но Татяна Димитрова е убедена, че в семейния им апартамент, където живеят тя,съпруга й и 3-те им деца, е имало повече от един човек.

    За краткото време, в което обирджията или обирджиите са били в дома на сем. Димитрови, те са успели да отмъкнат само 10 лева от яке на закачалката и златен пръстен, намиращ се в една от стаите.

    Татяна сподели, че преди година е имала сън със същия сюжет и може би това е помогнало за реакцията й да заключи входната врата отвън. Ако жената не беше заключила престъпника в жилището си, е било много вероятно при бягството през вратата тя да бъде наранена, защото щеше да се окаже на пътя му.

    Татяна сподели още, че след случката семейството й се опитват да подсигурят дома си и входа.

    Днес в болничната стая, където е настанен полицаят-крадец - 31-годишният Атанас Николов от Пазарджик, се е провело закрито съдебно заседание, където димитровградския съдия Огнян Гълъбов е уважил искането на прокурора по делото, Атанас Палхутев от Районна прокуратура - Димитровград, обвиняемият да бъде оставен под "домашен арест", предвид здравословното му състояние.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ст
      странен
      21 -3
      19:54, 18 окт 2019
      Кратък и пълен член имат правила за ползване... Учете я тази граматика
    • 2
      На
      Наблюдател
      33 -1
      20:42, 18 окт 2019
      Извадила е голям късмет жената, реагирала е и адекватно. Ще бъде интересно този спайдърмен на колко ще бъде осъден! На 1 или на 10.
    • 3
      00
      00
      27 -1
      23:03, 18 окт 2019
      На 0„ когато имаш добър адвокат присъдата е условна с 2 годинки изпитателен срок и дотам!
    • 4
      Д
      Д
      16 0
      11:32, 19 окт 2019
      Щом веднъж е започнал да краде ще продължи и в бъдеще.
    • 5
      Кр
      Кристина Петрова
      4 0
      09:14, 20 окт 2019
      Ле ле ако бях го хванала, щях да правя вече 10 аборт от непознати.....
      • Не
        Неохимец
        3 0
        13:56, 20 окт 2019
        Ти си най големия пожар в завода. Не знам мъжа ти как още е с теб? Сигурно има много приятели в Язаки покрай теб......
    • 6
      Г.
      Г. И
      4 0
      12:53, 20 окт 2019
      Каквато ни държавата, такава и полицията.
    Последни новини