От х:

Днес в x:

8 °C

Пачелиев отрича да е убил фелдшера на Орешник

Бившият легионер Иван Пачелиев, който е обвинен за убийството на фелдшера в тополовградското с. Орешник, остава в ареста. Постоянната му мярка за задържане под стража на Окръжния съд в Ямбол беше потвърдена днес и на втора инстанция от Апелативния съд в Бургас, съобщава www.iskra.bg.

Пред съда Пачелиев е заявил, че не се признава за виновен. И че, ако е искал да се укрива, е нямало да бъде намерен в дома му от полицията.

Присъствието си в здравната служба в деня на убийството на 72-годишния Димитър Факиров, обяснил с това, че всяка сутрин ходи до кафе-машината, която се намирала точно до здравната служба в селото.

Въпреки, че има свидетели и видео записи, според адвокатът му нямало доказателства, че обвиненият е видян в близост до здравната служба по време, съответстващо на приблизителния час на извършеното престъпление. 

Иван Пачелиев е казал пред съда, че е страдал от тропическа болест, вследствие на което сега имал проблеми с всички стави, а в ареста не можел да се погрижи за здравето си. Затова и поискал по-лека мярка.

Според защитникът му нямало опасност той да се укрие, да повлияе на някой от свидетелите или да извърши ново престъпление.

Прокурорът по делото Любомир Петров обаче е бил категоричен, че легионерът е опасен и не трябва да бъде освобождаван от ареста.

Обвинението срещу Иван Пачелиев е  за убийството на медицинско лице, извършено при изпълнение на функцията му. Наказанието при доказване на вината е от 20-30 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ре
  Реалист
  10 -1
  00:02, 18 окт 2019
  Явно, този е най удобен за скапаната прокуратура...
 • 2
  Пе
  Пейчо
  9 0
  08:44, 18 окт 2019
  При първото задържане цяло село му събраха пари за гаранцията, ако беше опасен никой намаше да си мръдне пръста за него, освен това е невероятно човека да наръга фелдшера 100 пъти с джобно ножче, ако иска да го убие е достатъчно да го удари веднъж. При толкова кръв да няма следи по дрехите също е невероятно. Подобно убийство навежда на мисълта за ритуално убийство характерно за еврейската общност. Човека стана неудобен след заплахите срещу израелския посланик.
 • 3
  .лиско
  3 0
  13:16, 18 окт 2019
  Съмнявам се, че това е убиеца.Този легионер ще убие с един удар и ще изчезне така, че никой няма да го намери

Хороскоп за 15.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
15 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
С основание може да очаквате от работата си днес по-добри доходи. Трудностит са възможни по линия на администрация и неспазване на срокове и законност. Въпреки това ще се справите с възникналите препятствия и ще доведете делата си до край, което значи и осигуряване нуждите на семейството.
15 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дава ви се отлична възможност да покажете на практика вашите умения, изобретателност и младежки дух. Голямата ви ангажираност може да ви направи неспокойни и нетърпеливи, но сега е момента да стиснете зъби и да издържите. Повярвайте, усилията ви няма да са напразни. Всичко, което постигнете днес, ще ви носи добри дивиденти за дълго време напред.Струва си, нали.
15 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Стремите се да вършите нещата така, че на хората около вас това да им харесва и да не влизате в пререкания за излишни неща. Помислете обаче и за собствените си желания и за това, че е трудно винаги всички да са доволни. На работното място пред вас се открива блестяща възможност да покажете на какво сте способни, затова захванете се сериозно за работа.
15 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате доста работа днес, но едва ли ще се намери нещо, с което да не успеете да се справите. Често се заемате с много неща наведнъж, но учудващо за хората около вас успявате да се справите без проблеми. Ще се изненадате от предложението, което ви прави близък приятел. Винаги сте готови да отвърнете на предизвикателствата и едва ли ще откажете.
15 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Привеждайки програмата си в действие, ще засилите активността и желанието си за общуване. Чрез търговско-финансови операции, реализирани не без подкрепата на близък човек, ще се стабилизирате материално. Ако сте пряко ангажирани с професионалните си задачи ще получите изгодни предложения.
15 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако сте и не конфликтни ще спечелите повече, осъществявайки плановете си. Насочете усилията си в областта, в която сте най-силни. От там ще дойдат и добрите резултати. Желанията ви скоро ще станат реалност, повярвайте си. При някои е възможно да се събудят стари, хронични заболявания.
15 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви ден, който ви предлага възможности в много направления. Най вече от вас зависи как ще предпочетете да го изживеете, но със сигурност не трябва да спирате да се усмихвате и да забавлявате околните, защото настроението ви е страхотно. Ставащото е само част от настъпващия период на драгоценни успехи.
15 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нетърпеливи сте да видите работата си по-скоро завършена и това ви амбицира. Усърдно ще избегнете проблем, който застрашава да обезсмисли труда ви досега. Към някой от обкръжението ви сте особено чувствителни и това ви пречи да оцените връзката си правилно. Но не му пречете да изрази отношението си към вас.
15 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Несъгласието ви с нечие решение не бива да пречи на отношенията помежду ви. Намерете по-елегантен начин да изразите становището си, без да влизате в конфликт и да застрашавате връзката си. Можете да предложите и повече в името на общото ви бъдеще, не мислите ли. Волята ви е силна, но не пренебрегвайте и другите.
15 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможностите ви за извънредни приходи днес са много добри. Има вероятност и да ги пропуснете при прекалено колебание. Може би пред някои от вас стоят леки затруднения в бизнеса, които скоро ще отшумят без трайни негативни последици.
15 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
15 апр 2021
Последни новини