От х:

Днес в x:

8 °C

Ден на народните будители в Асеновград (Програма)

Програмата, с която в Асеновград ще бъде отбелязан Денят на народните будители, ще започне още на 30 октомври и ще продължи в следващите 10 дни. Рецитали, изложби, театрални постановки и различни други събития е предвидила Общината, за да почете датата 1 ноември.

На 30 октомври ще има две меропрития. От 10:30 ч. в ПГ "Цар Иван Асен II" Градската библиотека ще изнесе урок по родолюбие "Станимашки будители". Малко по-късно същия ден - 17:30 ч., в библиотеката Виктория Стефанова ще изнесе рецитал "Житие велико, заради което той забрави всичко, дори и небето...".

На 31 октомври в Историческия музей ще бъде открита изложбата "Воден. Античност и Средновековие /IV-XIII век/". Експозицията съдържа находки, фотоси и друга графична документация от археологически разкопки. Откриването ще е в 18:00 ч.

Ето и останалата част от програмата за Деня на народните будители:

1 ноември

- 17:30 ч., галерия "Крис" - "80 години Васил Папазов" – юбилейна изложба живопис и акварел

- 18:30 ч., книжарница "Знайковците" - "Картини светлоносци – поздрав от душата ми" - изложба на Емилия Калоферова

4 ноември

- 17:30 ч., Градска библиотека - "Любов сред пламъци"– литературно- поетичен спектакъл на Литературен клуб "Орфей" при читалище "Св.преп.Паисий Хилендарски", посветен на 105 години от смъртта на Пейо Яворов.

5 ноември

19:00 ч., читалище "Родолюбие" - "Свекърва" – театрална постановка на самодеен театър при читалището

6 ноември

- 17:30 ч., Градска библиотека - Юбилеен рецитал на поетесата Катя Рускова и премиера на стихосбирката й "Душата ми е птица"

11 ноември

- 17:30 ч., Етнографска къща - 30 години Етнографска къща Асеновград

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини