От х:

Днес в x:

Орешник под обсада на спецслужбите заради убийството на фелдшер

    Тополовградското село Орешник е под обсада на спецотряда заради убийството на местния фелдшер днес по обяд. 72-годишният Димитър Факиров е открит в кабинета си в здравната служба около 11 часа със следи от насилие.

    На място е специализираният отряд за борба с тероризма. В Орешник преди минути пристигнаха и шефът на ОД на МВР - Хасково Ангел Цанков и главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

    Очаква се официално изявление по случая.

    По неофициална информация заподозрян за убийството е Иван Пачелиев, по прякор Димона. По неофициални данни 37-годишният бивш легионер от Френския легион се е укрил в селото. Постови патрули с автомати има на всички входове и изходи в Орешник.

    Предстои аутопсия на убития фелшер. В селото вече е и патоанатомът д-р Христо Еленски. 

    Убитият Димитър Факиров е родом от Устрем, от Орешник е съпругата му. От години живеят в Тополовград. Всяка сутрин обаче фелдшерът отварял здравния кабинет в родното село на жена си, за да помага на хората тук.

    Мълвата в късния следобед в населеното място носи, че между него и заподозрения е имало спречкване, вероятно заради медикаменти, които Пачелиев му е искал. Пачелиев страдал от раните си от легионерските си години и изпитвал силни болки, разказват местните. Те се страхуват за живота си, защото напоследък го виждали да ходи по улиците "като луд".

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини