От х:

Днес в x:

10 °C

38 млади лекари специализират в Хасковската болница

Изображение 1 от 2

  38 млади лекари работят в МАБЛ -Хасково през специализантски програми на клиниката.

  Две са свободните места, но за тях е обявен прием, посочи изпълнителният директор на областната болница д-р Георги Гелов.

  Повечето от младите лекари са от региона на Хасково, завършили са медицина и са се върнали в родния край, за да специализират. Има специализанти обаче и от други области на страната. Те се обучават за квалификация в 13 специалности-клинична лаборатория, ОАИЛ, хирургия, образна диагностика, ендокринология, гастроентерология, нефрология, педиатрия, кардиология, урология, АГО, неврология и рехабилитация.

  А междувременно в болницата вече се готвят за официалното откриване на изцяло новото отделение по хемодиализа, което ще е през тази седмица. То е два пъти по-голямо от предишното, отбеляза д-р Гелов. Отделението разполага и с 6 нови апарата за диализа и система за обратна осмоза, филтрираща водата.

  Инвестицията, направена в реконструкцията на помещенията и новата апаратура е за общо 230 хил. лева, отпуснати по линия на програмата на Министерството на здравеопазването за подобряване на работата на хемодиализните отделения в страната.

   Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ма
   Мария
   18 0
   14:46, 7 окт 2019
   МАБЛ??? Научете го тоя български език! Или поне ползвайте аутокорект!
  • 2
   ?
   ?
   22 -13
   15:41, 7 окт 2019
   Повечето останали що- годе " читави" хора в Хасково знаят, че в този " град" няма здравеопазване... Спасяват ги Пловдив и София!
   • Ha
    Ha ha
    10 -15
    15:50, 7 окт 2019
    Пиши си името каун, да те знаем,че като дойдеш нас... Виж коментара
  • 3
   12
   123
   9 -20
   16:58, 7 окт 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Моля Ви се, не ми хвалете Бекяров. Преди години щеше да ме оперира ей така за нищо и да ми вземе парите. Думите му бяха, цитирам " Каква жена сте, да не усетите какво голямо топче има в гърдата. На другите давам 6 месеца да си помислят, вас ви чакам на операция след 6 дни"
    От тогава ( 10 години и повече) профилактично си ходя на лекър, до момента нищо такова нямам.
   • До
    До "потърпевша... "
    10 -1
    20:28, 7 окт 2019
    Скъпа потърпевша, палете свещи, и черпете, че сте жива и не хулете! Уважаеми жени, не се двоумете и не поставяйте под въпрос диагнозата "рак на гърдата" -може да ви коства живота. Не месец, всеки изминал ден е срещу вас. Не се подвеждайте по общото плюене срещу лекарите! По-добре е да махнете образованието ,та даже и то де окаже доброкачествено, отколкото поставяйки на съмнение диагнозата да закъснеете. Тук парите не са от значение, защото човешкия живот е безценен! За съжаление медии и недоброжелатели настройват общественото мнение срещу хасковските лекари, но бъдете мъдри и не се оставяйте на злобни провокации!
  • 4
   45
   456
   11 -5
   20:00, 7 окт 2019
   При Бекярчето и Калфата отидеш ли все ще ти намерят нещо да те острижат нула номер а тая стрижка е най платена-- така че внимавайте
  • 5
   А
   А
   5 -1
   23:41, 7 окт 2019
   Баш Калфов , много ви трябва за да разберете къде е истината!
  • 6
   Za
   zapoznat
   3 -4
   23:59, 7 окт 2019
   Кой ги обучава - санитарките ли? Вдигнете малко заплатите на сестрите шпне и те да им кажат това-онова. Така наречените 'спициалити' са по пътя Гелов- Еленски

  Хороскоп за 19.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
  19 фев 2020
  Последни новини