От х:

Днес в x:

38 млади лекари специализират в Хасковската болница

Изображение 1 от 2

    38 млади лекари работят в МАБЛ -Хасково през специализантски програми на клиниката.

    Две са свободните места, но за тях е обявен прием, посочи изпълнителният директор на областната болница д-р Георги Гелов.

    Повечето от младите лекари са от региона на Хасково, завършили са медицина и са се върнали в родния край, за да специализират. Има специализанти обаче и от други области на страната. Те се обучават за квалификация в 13 специалности-клинична лаборатория, ОАИЛ, хирургия, образна диагностика, ендокринология, гастроентерология, нефрология, педиатрия, кардиология, урология, АГО, неврология и рехабилитация.

    А междувременно в болницата вече се готвят за официалното откриване на изцяло новото отделение по хемодиализа, което ще е през тази седмица. То е два пъти по-голямо от предишното, отбеляза д-р Гелов. Отделението разполага и с 6 нови апарата за диализа и система за обратна осмоза, филтрираща водата.

    Инвестицията, направена в реконструкцията на помещенията и новата апаратура е за общо 230 хил. лева, отпуснати по линия на програмата на Министерството на здравеопазването за подобряване на работата на хемодиализните отделения в страната.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Ма
      Мария
      18 0
      14:46, 7 окт 2019
      МАБЛ??? Научете го тоя български език! Или поне ползвайте аутокорект!
    • 2
      ?
      ?
      22 -13
      15:41, 7 окт 2019
      Повечето останали що- годе " читави" хора в Хасково знаят, че в този " град" няма здравеопазване... Спасяват ги Пловдив и София!
      • Ha
        Ha ha
        10 -15
        15:50, 7 окт 2019
        Пиши си името каун, да те знаем,че като дойдеш нас... Виж коментара
    • 3
      12
      123
      9 -20
      16:58, 7 окт 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Моля Ви се, не ми хвалете Бекяров. Преди години щеше да ме оперира ей така за нищо и да ми вземе парите. Думите му бяха, цитирам " Каква жена сте, да не усетите какво голямо топче има в гърдата. На другите давам 6 месеца да си помислят, вас ви чакам на операция след 6 дни"
        От тогава ( 10 години и повече) профилактично си ходя на лекър, до момента нищо такова нямам.
      • До
        До "потърпевша... "
        10 -1
        20:28, 7 окт 2019
        Скъпа потърпевша, палете свещи, и черпете, че сте жива и не хулете! Уважаеми жени, не се двоумете и не поставяйте под въпрос диагнозата "рак на гърдата" -може да ви коства живота. Не месец, всеки изминал ден е срещу вас. Не се подвеждайте по общото плюене срещу лекарите! По-добре е да махнете образованието ,та даже и то де окаже доброкачествено, отколкото поставяйки на съмнение диагнозата да закъснеете. Тук парите не са от значение, защото човешкия живот е безценен! За съжаление медии и недоброжелатели настройват общественото мнение срещу хасковските лекари, но бъдете мъдри и не се оставяйте на злобни провокации!
    • 4
      45
      456
      11 -5
      20:00, 7 окт 2019
      При Бекярчето и Калфата отидеш ли все ще ти намерят нещо да те острижат нула номер а тая стрижка е най платена-- така че внимавайте
    • 5
      А
      А
      5 -1
      23:41, 7 окт 2019
      Баш Калфов , много ви трябва за да разберете къде е истината!
    • 6
      Za
      zapoznat
      3 -4
      23:59, 7 окт 2019
      Кой ги обучава - санитарките ли? Вдигнете малко заплатите на сестрите шпне и те да им кажат това-онова. Така наречените 'спициалити' са по пътя Гелов- Еленски
    Последни новини