От х:

Днес в x:

12 °C

38 млади лекари специализират в Хасковската болница

Изображение 1 от 2

  38 млади лекари работят в МАБЛ -Хасково през специализантски програми на клиниката.

  Две са свободните места, но за тях е обявен прием, посочи изпълнителният директор на областната болница д-р Георги Гелов.

  Повечето от младите лекари са от региона на Хасково, завършили са медицина и са се върнали в родния край, за да специализират. Има специализанти обаче и от други области на страната. Те се обучават за квалификация в 13 специалности-клинична лаборатория, ОАИЛ, хирургия, образна диагностика, ендокринология, гастроентерология, нефрология, педиатрия, кардиология, урология, АГО, неврология и рехабилитация.

  А междувременно в болницата вече се готвят за официалното откриване на изцяло новото отделение по хемодиализа, което ще е през тази седмица. То е два пъти по-голямо от предишното, отбеляза д-р Гелов. Отделението разполага и с 6 нови апарата за диализа и система за обратна осмоза, филтрираща водата.

  Инвестицията, направена в реконструкцията на помещенията и новата апаратура е за общо 230 хил. лева, отпуснати по линия на програмата на Министерството на здравеопазването за подобряване на работата на хемодиализните отделения в страната.

   Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ма
   Мария
   18 0
   14:46, 7 окт 2019
   МАБЛ??? Научете го тоя български език! Или поне ползвайте аутокорект!
  • 2
   ?
   ?
   22 -13
   15:41, 7 окт 2019
   Повечето останали що- годе " читави" хора в Хасково знаят, че в този " град" няма здравеопазване... Спасяват ги Пловдив и София!
   • Ha
    Ha ha
    10 -15
    15:50, 7 окт 2019
    Пиши си името каун, да те знаем,че като дойдеш нас... Виж коментара
  • 3
   12
   123
   9 -20
   16:58, 7 окт 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Моля Ви се, не ми хвалете Бекяров. Преди години щеше да ме оперира ей така за нищо и да ми вземе парите. Думите му бяха, цитирам " Каква жена сте, да не усетите какво голямо топче има в гърдата. На другите давам 6 месеца да си помислят, вас ви чакам на операция след 6 дни"
    От тогава ( 10 години и повече) профилактично си ходя на лекър, до момента нищо такова нямам.
   • До
    До "потърпевша... "
    10 -1
    20:28, 7 окт 2019
    Скъпа потърпевша, палете свещи, и черпете, че сте жива и не хулете! Уважаеми жени, не се двоумете и не поставяйте под въпрос диагнозата "рак на гърдата" -може да ви коства живота. Не месец, всеки изминал ден е срещу вас. Не се подвеждайте по общото плюене срещу лекарите! По-добре е да махнете образованието ,та даже и то де окаже доброкачествено, отколкото поставяйки на съмнение диагнозата да закъснеете. Тук парите не са от значение, защото човешкия живот е безценен! За съжаление медии и недоброжелатели настройват общественото мнение срещу хасковските лекари, но бъдете мъдри и не се оставяйте на злобни провокации!
  • 4
   45
   456
   11 -5
   20:00, 7 окт 2019
   При Бекярчето и Калфата отидеш ли все ще ти намерят нещо да те острижат нула номер а тая стрижка е най платена-- така че внимавайте
  • 5
   А
   А
   5 -1
   23:41, 7 окт 2019
   Баш Калфов , много ви трябва за да разберете къде е истината!
  • 6
   Za
   zapoznat
   3 -4
   23:59, 7 окт 2019
   Кой ги обучава - санитарките ли? Вдигнете малко заплатите на сестрите шпне и те да им кажат това-онова. Така наречените 'спициалити' са по пътя Гелов- Еленски

  Хороскоп за 22.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Сериозните занимания ще ви донесат полезни за бъдещето дивиденти, за това не отхвърляйте никакви предложения, но преди да се захванете с тях прецизирайте даденостите. На много от вас професионалните изяви ще помогнат на кариерата им, но преди това добре се подгответе. Пътуванията ще са успешни.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Твърде енергични сте днес и затова се чудите с какво най-напред да се захванете. Старайте се да не вършите неща, които не са конкретно свързани с работата ви. Моментът не е особено подходящ за разрастване на дейността ви. Възможно е да ви се наложи да пътувате. Не ставайте язвителни, ако събеседникът ви не влезне в тона ви.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Прекалено емоционални сте днес, но не позволявайте на чувствата да пречат на работата ви. Помислете добре върху възможностите си за успех и в случай, че те са минимални, променете тактиката. Бъдете по - оптимистично настроени, защото това, което идва ще ви носи много радост и позитивно развитие.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще се запознаете с нова информация, която ще внесе повече яснота в работата ви. Отговорно ще вземате решенията си и така ще ги реализирате. Периодът е подходящ както за самостоятелни изяви, така и за екипна работа. Ще получите повече, отколкото сте очаквали, което си е повод за празненство.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Договореностите ви ще бъдат издържани и в защита на интересите ви, ако се осланя на уменията си да убеждавате и тактично насочвате разговора в изгодна за вас посока. Ще постигнете напредък, не показвайте колебание. Пътуване в чужбина ще ви ангажира с организацията по него, но ще ви достави удоволствие и нови познанства.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С творчески подход ще пристъпите към новите си задължения, опитвайки се да ги приведете към познатите вече неща. Не действайте едностранчиво, търсете мнението на хората около вас и ги направете съпричастни на работата си. Ще задълбочите връзката си с някой, който силно ви привлича.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Повечето от вас ще посветят времето си на своите делови и бизнес-задачи. Заетостта ще изостри нервите ви, за това бъдете внимателни в общуването си. Понякога една дума казана не на място може да развали договорени вече неща. В любовната сфера ви очакват внимание, обич и новости.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С енергия и добри намерения ще започнете седмицата. От сутринта ще се заемете с онези въпроси, в които сте срещали затруднения. Близостта на човек, когото харесвате ще ви прави по-уверени и сигурни в работата ви. Това се забелязва, но нищо лошо, щом ви въздейства позитивно на мислите и повишава активността ви в добра посока. Приятелски жест на внимание ще ви зарадва.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще положите усилия да убедите някого в правотата на доводите си в името на по-добрите резултати. В тази връзка ще правите и промени в организацията, както и ще търсите нови възможности за изяви. Активността ви е видима дори за онези, които с безразличие ще намигнат и отминат.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Избягвайте да обсъждате личните си дела с професионалните си партньори. Това би ви изложило на риск, давайки им възможност да надникнат в личния ви свят. Влагайки повече фантазия и прилагайки способностите си ще впечатлявате с усета си към хармонията и ще се радвате на постигнатото от вас.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще продължите да работите върху задачите си, като наред с това ще търсите нови форми за изява на способностите си. Запознанства и приятелски сбирки ще разнообразят следобеда и вечерта ви. Романтичната ви връзка с човек от друга среда ще приключи без особени емоции.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще вземате делови решения, налагащи се от работата ви. Промените в плановете ви ще ви донесат повече отговорности и това няма много да ви се понрави. Разпределете част от задачите си върху другите участници в консумацията на благата. Намерете начини да се разтоварите от напрежението, развлеченията са позволени.
  22 окт 2019
  Последни новини