От х:

Днес в x:

5 °C

КЗК спря процедурата за парка зад ДНА като незаконосъобразна

Незаконосъобразно е решението на кмета на община Хасково за откриване на процедура за обществена поръчка за изпълнение на инженеринг за проектиране и изграждане на парк в терена зад ДНА. Това е становището на Комисията за защита на конкуренцията, която отменя решението на градоначалника.

Актът на КЗК е по жалба на Камарата на архитектите в България. Хасковският архитект Валентин Маринов беше категоричен, че съдбата на парка зад ДНА, който е изключително важен и ключов за развитието на Хасково, не може да се реши чрез процедура „на инженеринг”. Заради това, той и колегите му настояха да се обяви нов публичен открит конкурс.

Община Хасково трябва да плати на Камарата на архитектите в България направените в производството пред КЗК разноски в размер на 4700 лева.

Решението на КЗК за прекратяване на процедурата може да видите тук. То подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Междувременно в началото на септември тази година 4 фирми подадоха документи за участие в процедурата с прогнозна стойност 8 300 000 лева. Договор обаче не е подписан.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  За
  За конкурс!
  31 -1
  09:44, 5 окт 2019
  Следващият кмет да му мисли дали да е на инженеринг!!!
 • 2
  Пр
  Принцесата от Монако
  26 -9
  11:52, 5 окт 2019
  Хайде сега някой да преброи колко конкурси и процедури на този кмет са отменени за последните години!И е решил пак да се кандидатира!?!?
  • Ре
   Резил
   28 -9
   11:59, 5 окт 2019
   Всичките пари изплатени за заплати и съдебни дела са платени от гражданите на Хасково. Не успя да направи нито един конкурс и не успя да уволни нито един човек. Резил... за който плащат грежданите на Хасково.
  • Км
   Кмета
   3 -5
   17:08, 5 окт 2019
   Обичат ме хората !
 • 3
  Па
  Пармаков
  15 -11
  17:26, 5 окт 2019
  Явно гербаджиите, които управляват държавата, саботират кмета. Делянчо добре работи. Гласувайте за него и шайката, наречена герб.
  • Бо
   Бойко Борисов
   13 -7
   19:15, 5 окт 2019
   Бойко Борисов сън не спи да саботира Добри Беливанов.
 • 4
  Но
  Ноком
  10 -5
  19:34, 5 окт 2019
  За Борисов БЕЛЯиванов отдавна не съществува!!!
  • Бу
   Бурканов
   10 -3
   22:28, 5 окт 2019
   Белииванов не съществува, но областният град Хасково съществува. И крайно време е мутрата да бъде наритан.
 • 5
  Ал
  алтъпармаков
  3 -1
  19:36, 5 окт 2019
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 6
  Гю
  гюргаков
  0 0
  16:11, 6 окт 2019
  Като знам в какъв град живеем с какви мургавелковци с какви управници се чудя как тия две оръдия още са на мястото си Какво празненство може да се уреди с песни танци ако бъдат пхредадени на вторични суровини

Хороскоп за 01.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Прекалено припрени и раздразнителни сте днес. Неприятното е, че това може да се отрази на работата ви, която също е с променлив успех. Тъкмо сега не позволявайте да ви влияят емоции, имате шансове за реализация на професионалното поприще. Взимате решение, което ще се окаже много важно за бъдещето ви.
01 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
01 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
01 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
01 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Едно предизвикателство ще ви мобилизира и мотивира да дадете всичко от себе си. Приятелите ви ще се отзоват на нуждите ви, но вие сте длъжни да не забравяте този жест. Допълнителни доходи ще ви позволят да осъществите мечтано пътуване или да заделите таксата за обучението на децата. Пазете нервите си.
01 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приведете в активност себе си, и ако може хората около вас. Денят е важен със свършената работа и с посланията, които ще дадете на света. Обърнете внимание на онези въпроси, които до сега са стояли на втори план и въпреки затрудненията си ги решете. Приятел има нужда от съдействието ви, не му отказвайте.
01 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е благоприятен за изглаждане на недоразумения с хората около вас. Разумно е да се извините, щом сте сгрешили и да продължите ведро напред. Възможно е да срещнете човека, когото отдавна търсите. Става дума за любов, но не бъдете прибързани. Работното място ще ви предложи нови предизвикателства.
01 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Притежавате завидна издръжливост и се оказвате по-устойчиви от околните на всякакви затруднения. Проблем може да се окаже обаче нещо, което е трябвало отдавна да свършите и не сте успели. Намерете време за всичките си ангажименти, като не подценявате нито един от тях. Вечерта ще се окажете на място, където ще сте обградени с внимание.
01 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В добро настроение ще премине денят ви, насищайки атмосферата около себе си с ведрина и хубави емоции. Добронамерени сте и сте готови да помагате на всеки, имащ нужда от подкрепата ви. Можете да го постигнете с конкретни дела, като се съобразите с желанията им. Това ще ви спечели уважение и привързаност.
01 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Амбицирани сте да се справите без отлагане с въпроси, които ви създават притеснения и ще го направите. Паралелно с това, със самочувствие и в добро състояние на духа, ще налагате идеите си, убедени в правотата им. Бъдете гъвкави и не поставяйте условия там, където срещате съгласие.
01 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине според очакванията, разбира се с малки изключения. За да елиминирате неприятните изненади бъдете толерантни и по-смирени. Има какво да научите от онези, които не одобрявате. Можете да имате повече, стига да не стигате до крайности в мисленето и поведението си.
01 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни, за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към него и да импровизирате. Важното е да бъдете себе си. Доверете се на интуицията си. Едва ли ще ви подведе.
01 апр 2020
Последни новини