От х:

Днес в x:

Тримата от ДАИ остават в ареста

Обвинените в получаване на подкуп от транспортни фирми служители на ДАИ – Пловдив остават зад решетките, реши Пловдивският окръжн съд.Според съдия Роглекова Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев са действали в съучастие и става дума за добре организирана схема. За да не повлияят на свидетелите по делото или да не извършат друго престъпление, обвинените остават в ареста.

Тримата инспектори са взимали различни суми от няколко транспортни фирми – от 300 до 10 000 лв. Според прокуратурата от това държавата е загубила около 300 000 лева от неналожени санкции. От прокурорските материали става ясно, че от управителя на голямо транспортно дружество  от 2017 година насам, са поискани на два пъти подкупи в размер на 5000 лева по време на комплексни проверки. Собственикът е бил заплашен да му бъдат спрени 300 тира, ако не плати рушвет. В съда стана ясно, че по време на разследването са използвани и специални разузнавателни средства.

От фирмите са искани различни подкупи, в зависимост от вида и мащабността на дейността им. В повечето случаи при фирмите са открити нередности, за които не са платили глоби.

Срещу Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев са повдигнати обвинения за приемане на подкупи чрез изнудване, в качеството си на длъжностни лица, в условията на продължавано престъпление. За това законът предвижда от 3 до 10 години затвор, глоба до 20 хиляди лева и лишаване от право да се заема държавна длъжност.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред апелативния съд в Пловдив.

Parvomai. NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Дж
    джонгата
    10 -1
    13:07, 6 окт 2019
    И сега ако на паунчо му забранят да заеме държавна длъжност повече той ще умре от глад щото нито к... хваща, нито работа хваща.
    • Дь
      Дьоньмекюлиев към Джонгата
      13 -6
      13:57, 6 окт 2019
      Паунчо е наш кадър-демократ от време оно. Гасподин Ассан Кичук ще се намеси със своя авторитет и ще го освободи без присъда.
      За това и за още много благинки за вас и паунчовците гласувайте за господин Ассан Кичук!
  • 2
    Ве
    Ветеран
    9 0
    15:54, 6 окт 2019
    Бая фирми с камиони в региона ще гледат зор до ся караха на копчета спокойни в пловдивски регион сега ще секне това за шофьора идват все по добри дни и той човек и трябва да има по нормално работно време не денонощно.Паунчо азък толко искара още малко имаше ама такова е от то мед как да не бъркаш да не иска човек пак ще се облажи.
  • 3
    Бо
    Бонгата
    12 -5
    19:01, 6 окт 2019
    Големия кадър на Герб се у.сра. Хасан Кичук ще направи същото и с Герб.
    • Ел
      ЕлектораДка
      14 0
      19:48, 6 окт 2019
      А си затворете миризливите усти! Погледнете листата на ГЕРБ! Като започнете от АССАН КИЧУК и всички до последния кандидат за общински съветници, интелект след интелекта!Образовани, с богат административен опит, красиви, елегантни, мъжествени. С тела на Аполон. Като ги гледам слюнки ми текат от мерак да им се отдам. А жените! Красиви, елегантни, маркови и невероятно привлекателни! И тези щяли да провалят ГЕРБ! напротив това е елита на общината а господин АССАН КИЧУК е мечта на всяка жена! Бий Ассан ага! Аллах е с теб и с нас ГЕРБ!
    • Ба
      Бамбук
      4 0
      21:57, 7 окт 2019
      Комай най-мъжествена в тая листа е Мариана
  • 4
    Ка
    караджаловец
    18 -1
    19:49, 6 окт 2019
    А ва пауне цялото село на е срам от тебе ва.Само са дуеше точно кат паун и ся ко,за скляпаш на парцале.
  • 5
    😒
    😒
    5 0
    13:29, 7 окт 2019
    Да живее корупцията ! 😎
  • 6
    St
    Star
    0 0
    14:37, 12 окт 2019
    Абе вие що гледате Паунчо...Асан Кичук и помаклъка де що дължат пари тъпаците като ги изберете ще им платите дълговете към лихварите. Ама нали си отвлича вниманието към незначителни неща...завистливи сме и мразим да мислим. Че ни крадът,крадът ни,но поне да го правят българи.
Последни новини