От х:

Днес в x:

16 °C

13 художници в „Квадрат“ тази вечер в галерия „Форум“

  13 автори от Хасково, Кърджали, Харманли, Пловдив и Бургас представят 26 живописни платна тази вечер в изложбата „Квадрат“ в 17.30 часа в галерия „Форум“.

  Платната са от Националния пленер по живопис "Квадрат“ - 2019 г., организиран от Община Хасково и Дружеството на хасковските художници в морската почивна станция „Смокините„ в началото на септември.

  Всички платна, които ще бъдат показани тази вечер са във формат 40x40.

  По темата „квадрат“ край морския бряг работиха пловдивският художник Станимир Видев и от Дружество на хасковските художници: председателят му и заместник-председателят Симо Тодев и Борислав Данев. Ралица Петрова, Дима Петрова, Атанаска Димова и Неделчо Кучков, и харманлийците Димитър Каратонев и Тами Хал, са другите представители на Хасковското дружество.

  В изложбата участват и гостите на пленера от Бургас -Ненко Чанев и Добрин Вътев, който е председател на Дружеството на бургаските художници. Свои работи от пленера ще покажат и Павлина Чукич и Владимир Чукич, който пък е председател на Дружеството на художниците в Кърджали.

  „Процесът беше много приятен, избрахме си формат квадрат за платната и всички работихме в еднакви размери. Помежду си се познаваме от години и сме приятели. А при работата край морето винаги те обхваща едно различно чувство, което всеки от нас е пресъздал в своята стилистика“, коментира работния процес Борислав Данев-Борку.

  Тазгодишният пленер на Смокините „Квадрат“ е втори форум. За първи път в морската база хасковски и гостуващи художници се събраха през 2017 година. Всички платна създадени тогава и от тазгодишния живописен форум остават във фонда на община Хасково. Идеята е те да бъдат използвани за официални подаръци при гостуванията на чужди делегации, като по този начин се популяризира и творчеството на местните автори.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Видеа по темата

  Хороскоп за 14.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
  14 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
  14 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
  14 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
  14 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
  14 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
  14 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
  14 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
  14 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
  14 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
  14 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
  14 май 2021
  Последни новини