От х:

Днес в x:

Музикантите от Хасково се събраха с почит към колегите си

    Музиканти и музикални дейци от няколко поколения  от Хасково и Димитровград се събраха снощи на приятелска среща в двора на Художествената галерия „Ат. Шаренков“. Те избраха за повод да се видят и да посвирят отново на Международния ден на музиката. 
    Някои признаха, че не са хващали инструмент от 20-30 години, но пък преливаха от енергия покрай факта, че се виждат с хора, с които пътищата им не са се пресичали отдавна.  
    Началото на срещата даде Филип Филипов. Той изчете дълг списък с имената на местни музиканти и вокалисти, на автори на песни, които вече не са сред живите. Така беше почетена паметта, споменът за тях и музиката им отново съживен. 
    През цялото време от чужбина - от близо и далече идваха съобщения с поздрави към Хасково от колеги на присъстващите.
    Пеещият барабанист Боян Арнаудов-Боби поздрави всички с някои от златните парчета на поп и рок музиката.
    Аделина Грозева, която колегите й наричат хасковската Тина Търнър, получи също  много аплодисменти от публиката.
    Като представители на младото поколение срещата уважиха вокалистът и китарист на хасковската рок група „Хангар 42“ Боян  Гегов и актрисата и певица Иванка Шекерова. Двамата изпълниха и авторската си песен „Заедно“. „Надяваме се да станем толкова добри и уважавани с времето от публиката, каквито сте вие“, обърна се  Боян  Гегов към колегите си музиканти от предходните поколения.
    Вокалът и барабанист на Sixty Level+ – Румен Касабов изпълни и песента „Обикновено“, станала хит и достигнала до фаворит за месец март в класацията „Черната овца“ на БНР- Стара Загора. 
    Музиката е на Наско Христов, текстът е на Радка Бойкова, аранжиментът на наSixty Level+. Наско Христов също беше на  събирането, но заради контузия на ръката не хвана китарата. За сметка на това обаче се появи като беквокал до колегата си Румен Касабов.
    А текстът на песента им се оказа изключително показателен за  вечерта и идеята на музикантската среща: Тази вечер очаквам приятели, ще ги стопля колкото мога. Ще запаля в камината спомени и  ще хвърлям по малко да тлее. Ще разрежем тъгата на порции, всеки своята част ще преглътне...
    След края на вечерта хасковлии, които са извън музикалните среди, но бяха дошли да послушат, споделиха, че не им се е тръгвало и помечтаха да има по-чести подобни изяви.
    Организаторът на срещата, която този път беше много спонтанна-Филип Филипов обеща, че това първо събиране поставя началото на традиция.
     
    Красимира Славова 
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Не
      Нека
      21 -1
      16:52, 2 окт 2019
      да стане традиция!
    • 2
      Са
      само така
      12 -1
      17:09, 2 окт 2019
      беше страхотно
    • 3
      Дж
      Джеки
      14 -1
      19:11, 2 окт 2019
      Благодаря Ви ! Напълнихте ми душата !
    • 4
      Ис
      Исак-Зико
      9 -1
      22:03, 2 окт 2019
      Много вълнуващо!Благодарности за
      организатора Филип!
    Последни новини