От х:

Днес в x:

21 °C

Недялко Йорданов се връща на Хасковска сцена след 45 години с Ирен Кривошиева и Роси Русева

  След 45 години Недялко Йорданов отново поставя на хасковска сцена.

  Тази вечер е премиерата на фарсмюзикъла „Две жени, без да се брои мъжът“, който е нова версия на поставената преди 25 години пиеса на автора „Волни птички божии“.

  Този вариант е адаптация, направена специално за Ирен Кривошиева и Роси Русева, които са в главните роли, обясни Недялко Йорданов.

  Музиката в пиесата е на Хайгашод Агасян, а аранжиментите и акомпанимента на сцена са работа на съпруга на Роси Русева -Жоро Стоев.

  „Тази сцена я свързвам с много особени приятни спомени от далечната 1974 година, когато в Хасково беше поставена пиесата ми

  „Любов необяснима“ с актьори от местната трупа. Хубави ми са спомените от тук“, разказа днес в Хасково Недялко Йорданов. Поканата към него, след 10 -годишно отсъствие в театъра, да поставя именно тук е от директора на ДКТ “Иван Димов“ Стелиян Николов.

  По „Две жени, без да се брои мъжът“ са работили дълго време в домашни условия, а след това с акомпаньора и двете актриси, които днес при представянето на спектакъла пред журналистите демонстрираха брилянтна форма, са премесили репетиционната в „Сълза и смях“. Там пиесата е играна вече няколко пъти, но тази вечер на Хасковска сцена е истинската й премиера, посочи авторът.

  „Не очаквах, че след десетгодишно прекъсване ще мога да се справя с две пиеси едновременно, но е факт“, призна Недялко Йорданов за паралелните репетиции, които е водил на „Две жени, без да се брои мъжът“ и постановката „ Каквото, такова“ в Народния театър „Ив. Вазов“ , чиято премиера вече излезе преди няколко дни.

  За хасковската премиера Недялко Йорданов отбеляза, че фарсмюзикалът е труден жанр, но актрисите, на които е заложил, се справят блестящо.

  Докато Роси Русева има опит с пеенето и изобщо с музиката и като саксофонистка, то за Ирен Кривошиева това е първата роля, в която трябва да пее.

  А за Роси Русева работата с Йорданов е специална, той като една от първите й роля, като актриса, е била именно в неговата пиеса в театър „Пловдив“ - „Страшни смешки, смешни страшки за герои със опашки“, където е била в ролята на Лили Късата поличка.

  „Много ще се смеете и ще ви хареса“, казва за „Две жени, без да се брои мъжът“ Роси Русева. А сюжета на пиесата авторът й описва, като остра криминална интрига. От сцената ще прозвучат десетина песни, сола и дуети на главните героини, презентира още Недялко Йорданов.

  Премиерата е тази вечер от 19 часа, преди това Недялко Йорданов ще раздава автографи на почитателите си.

  Красимира Славова

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Видеа по темата

  Още новини

  Хороскоп за 19.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Няма да ви липсва натоварване, което е натрупано от седмицата, която си отива. Но плануваните за почивните дни забавления ще се получат точно според очакванията ви. Близките ви с желание ще ви помогнат в приготовленията. Носите със себе си заряд на устойчивост и оптимизъм и това дава сигурност на тези около вас.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е непредвидени ангажименти да променят плановете на много от вас. Няма да съжалявате, ще имате допълнителни доходи или изяви, с които да рекламирате себе си и работата си и чрез които да подобрите семейния ви бюджет. Вечерта ще бъдете изкушени от едно предложение и е възможно да направите избор в негова полза.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Изпълнени сте с енергия и доброта. Отдавате се на заниманията си с желание и всяко свършено нещо ви доставя удоволствие. Намерете време за приятни занимания, отнасящи се до цялото ви семейство. Излет в планината със забавни хора ще разнообрази съботния ден. За други се очертава добро представяне на изпити.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще обгърнете с топла прегръдка любимите си хора и най - вече онези, които ви носят добри послания. Това ще подейства като балсам за душата ви и ще се усмихнете на света. Задълженията ви ще станат по-малко скучни, а интересните моменти ще се повишат. Любовта ще очаква да й отдадете заслуженото и ще го направите с желание.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще търсите място, където да се спасите от шума и суетата на ежедневието. Предложения в тази посока няма да липсват, от вас зависи да го изберете и му се насладите. Споделете времето си с хората, с които се чувствате уютно и не натоварващо. Предстоят финансовите възнаграждения.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ако прекарате деня в компанията на приятни и интересни за вас хора ще се почувствате най-добре. Ще успеете да се освободите от напрежението от седмицата, ще релаксирате и заредени с положителни чувства ще планирате идните дни. Очертават се финансови затруднения, които изискват от вас повече концентрация и целенасочени действия.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Суматохата у дома може да не се понрави на мнозина от вас и да ви накара да потърсите по-приятно решение за днешния ден. Доверете се на приятелите си, които ще ви зарадват с привлекателни идеи за деня. В случай, че се възползвате от възможностите, които ви предлагат, ще си осигурите много приятно изкарване.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Задачите ви днес изискват повече внимание от вас и това ще ви натовари допълнително. Вашата всеотдайност е пословична, но ще се наложи да намалите темпото. Взаимно удоволствие ще изпитате, ако отделите повече време за любимия човек. Старайте се да не мислите за нещо отминало, за което излишно се вините.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  От сутринта ще се заемете с реализацията на конкретна задача, още повече, че с нея са ангажирани и други хора. Решени сте да обновите офиса, дома или вилата и ще се потрудите, за да приключите с ремонта. Екипната работа също ще се толерира и в тази връзка не отхвърляйте предложение за подкрепа.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С цената на повече труд и нерви ще свършите предвиденото за днес. Не бъркайте интуицията с желанията си, за да не объркате и посоката. Ако ви измъчват съмнения, потърсете подходящия човек, с когото можете да споделите вълненията си. Освен, че ще получите добър съвет, ще ви стане и по-леко на душата. Финансова подкрепа.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Размишлявайки върху последните развития в делата си, ще стигате до решения за бързи действия, различни от рутинната ви работа. Към себе си се отнасяйте с внимание, определете точно какво ви пречи да сте ефективни и мислете за нещата, които трябва да подобрите, за да стане живота ви по-спокоен и приятен.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С домашните задължения ще бъде запълнен деня на много от вас. Умората ще ви настигне, за това е добре да предвидите и време за отдих. Имате нужда да преосмислите случващото се от последните дни. Анализът ще ви отвори сетивата и ще ви помогне да вземете правилните решения. Любовни очаквания ще се сбъднат.
  19 окт 2019
  Последни новини