От х:

Днес в x:

Недялко Йорданов се връща на Хасковска сцена след 45 години с Ирен Кривошиева и Роси Русева

  След 45 години Недялко Йорданов отново поставя на хасковска сцена.

  Тази вечер е премиерата на фарсмюзикъла „Две жени, без да се брои мъжът“, който е нова версия на поставената преди 25 години пиеса на автора „Волни птички божии“.

  Този вариант е адаптация, направена специално за Ирен Кривошиева и Роси Русева, които са в главните роли, обясни Недялко Йорданов.

  Музиката в пиесата е на Хайгашод Агасян, а аранжиментите и акомпанимента на сцена са работа на съпруга на Роси Русева -Жоро Стоев.

  „Тази сцена я свързвам с много особени приятни спомени от далечната 1974 година, когато в Хасково беше поставена пиесата ми

  „Любов необяснима“ с актьори от местната трупа. Хубави ми са спомените от тук“, разказа днес в Хасково Недялко Йорданов. Поканата към него, след 10 -годишно отсъствие в театъра, да поставя именно тук е от директора на ДКТ “Иван Димов“ Стелиян Николов.

  По „Две жени, без да се брои мъжът“ са работили дълго време в домашни условия, а след това с акомпаньора и двете актриси, които днес при представянето на спектакъла пред журналистите демонстрираха брилянтна форма, са премесили репетиционната в „Сълза и смях“. Там пиесата е играна вече няколко пъти, но тази вечер на Хасковска сцена е истинската й премиера, посочи авторът.

  „Не очаквах, че след десетгодишно прекъсване ще мога да се справя с две пиеси едновременно, но е факт“, призна Недялко Йорданов за паралелните репетиции, които е водил на „Две жени, без да се брои мъжът“ и постановката „ Каквото, такова“ в Народния театър „Ив. Вазов“ , чиято премиера вече излезе преди няколко дни.

  За хасковската премиера Недялко Йорданов отбеляза, че фарсмюзикалът е труден жанр, но актрисите, на които е заложил, се справят блестящо.

  Докато Роси Русева има опит с пеенето и изобщо с музиката и като саксофонистка, то за Ирен Кривошиева това е първата роля, в която трябва да пее.

  А за Роси Русева работата с Йорданов е специална, той като една от първите й роля, като актриса, е била именно в неговата пиеса в театър „Пловдив“ - „Страшни смешки, смешни страшки за герои със опашки“, където е била в ролята на Лили Късата поличка.

  „Много ще се смеете и ще ви хареса“, казва за „Две жени, без да се брои мъжът“ Роси Русева. А сюжета на пиесата авторът й описва, като остра криминална интрига. От сцената ще прозвучат десетина песни, сола и дуети на главните героини, презентира още Недялко Йорданов.

  Премиерата е тази вечер от 19 часа, преди това Недялко Йорданов ще раздава автографи на почитателите си.

  Красимира Славова

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Видеа по темата

  Още новини

  Хороскоп за 25.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Работната ви заетост ще ви носи добри финансови удовлетворения. Помислете преди да вземете важно решение. Не трябва да бързате, има неща, за които е нужно време за да оцените правилно. Ако се нуждаете от духовна подкрепа, имате от кого да я получите. Близките ви също ще помогнат да се разтоварите.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Този ден е подходящ за подписване на договори и на всякакъв вид споразумения. Възможно е да се появят непредвидени ангажименти, но едва ли има нещо, с което не можете да се справите. Поемете семейния бюджет в свои ръце и не допускайте близките ви да правят необмислени разходи. Вие сте тези, които най-добре биха се справили с тази задача.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Предлага ви се чудесна възможност да приложите вашия богат житейски опит. В служебен план нещата ще се развият неочаквано добре, дори за самите вас, ако съумеете да запазите присъствие на духа и способност да се съсредоточите върху най-главното. Проявете повече разум и търпение към провокациите, отнасящи се до законността и реда.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате добри усещания за бъдещето си и интуицията ви подсказва, че сте на прав път. Така е. Днешните доказателства в тяхна подкрепа ще повишат самочувствието ви. Делово предложение ще ви ентусиазира с изгодните за вас перспективи. Не оставяйте партньора си да гадае за намеренията ви, споделете ги и заедно ще ви бъде по-лесно да ги реализирате.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  С решаването на професионални и делови въпроси ще започнете деня си, оставяйки личните за по-късно. В плановете ви влизат и нови начинания, остава да изберете подходящия момент за стартирането им. Влагайки старание и разум, ще привличате на своя страна и силните на деня, което ще ускори успеха ви.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ви ще бъде натоварен, но и успешен. На моменти ще се осланяте на доброто си впечатление, което оставяте у другите и няма да сгрешите. Ще получите добри новини, свързани с бизнеса и това допълнително ще ви активизира. Ще ускорите намирането на необходимите средства за финансиране на бъдещ проект.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Приятна среща ви очаква днес. Споделяте неща, които ви вълнуват от доста време и получавате ценни съвети. Всичко това ще ви подейства наистина разтоварващо. Постарайте се да свършите плановете си за деня, за да сте удовлетворени от себе си.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят няма да бъде особено добър за тези, които страдат от хронични заболявания. Вземете нужните превантивни мерки навреме. Не се изкушавайте да съветвате когото и да било. Самочувствието ви е подплатено, но е много вероятно да подведете някой важен за вас човек. Просто има неща, които всеки сам трябва да реши за себе си.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Делово ще пристъпите към изпълнение на предстоящите си задачи и без да губите време в излишни приказки ще се включите във времето. Не пренебрегвайте мнението на колегите си, покажете им, че вярвате в тях, като не изтъквате непрекъснато заслугите си. От умението ви да работите в екип ще зависят и резултатите ви.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Благоприятно за вас ще се развиват деловите ви ангажименти. Ще сложите край на работен проект и удовлетворени от резултатите ще се устремите към нов. Концентрирайте се над главното, проникнете в същината на нещата и на практика ще претворите замисленото. Няма да ви липсва и напрежение, но вие сте свикнали.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес ще трябва да измислите стратегия за действие по важен за вас въпрос, тъй като обичайните ви ходове ще се окажат недостатъчни. Бъдете отворени към чужди идеи, тъй като това е начинът да намерите най-подходящата за вас. Флирт на работното място ще ви разконцентрира от работата ви, а това не е желателно. Не бягайте от отговорностите си.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
  25 фев 2020
  Последни новини