От х:

Днес в x:

Живеещи в "Болярово" се жалват от недостиг на вода, от ВиК търсят авария

Живеещи в блок в хасковския квартал "Болярово" се жалваха от недостиг на питейна вода в чешмите. По думите на млад мъж, живеещ на последния пети етаж, проблемът в жилищната сграда е от около месец.

"Ту идва водата, ту спира. Дори и да има, налягането е толкова слабо, че не е достатъчно да се изкъпем, нито да ползваме пералнята", оплака се Иван Иванов. Обясни, че той и съседите му многократно са подавали във ВиК сигнали за проблема, който все още не бил решен.

Шефът на район Хасково във ВиК инж. Лозко Лозев заяви, че е запознат с проблема там, който по думите му не е толкова сериозен и не е от месец, а от по-скоро. Според него в настоящия случай има скрита авария, която търсят, а освен това имало и явна, по която ще работят днес. Поясни, че там се получавало недостиг на вода и при падане нивото на водоема.

Проблемът с недостига на вода в блоковете в "Болярово" се появява периодично през годините като най-засегнати са живеещите в апартаментите на последните етажи, особено в пиковите часове. Според ВиК специалисти за трайното решение на проблема в блоковете е необходимо да се постави хидрофор, който да се задейства при спадане на налягането на водата.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Бр
  Бря
  17 -1
  12:39, 1 окт 2019
  Голямо търсене на аварии. Проблема не бил сериозен. Ами Лозев елате с Марков да живеете тук пък след една седмица ще ви питам колко е голям проблема.
 • 2
  Гр
  гражданка
  14 0
  13:36, 1 окт 2019
  Ако за вас господа от ВиК не е сериозен проблем да имаш вода в продължение на 3 седмици само от 2 часа през нощта до 5-6 сутринта .. моля заповядайте имам свободна стая даже ще ви настаня безплатно.
  Много нагло изказване от ваша страна г-н Лозев.
  А относно хидрофора... да не си отварям устата защото този въпрос сме го обсъжали нееднократно с г-н Марков и ефекта е нулев.
 • 3
  ??
  ??????????????
  15 -1
  13:38, 1 окт 2019
  Какво търсят беее, на Шипка 12 цяла седмица си течеше водата, ама техните "специалисти" решиха, че аварията е МАЛКА и така докато им дойде кеф
 • 4
  Гр
  гражданка
  12 -2
  13:43, 1 окт 2019
  Преди два месеца като ви сменихме тръбите за наша сметка ви беше добре нали .
  И друго .
  Преди 4 години накарахте някои от нас да си сменим водомерите уж бли стари и не отчитали правилно и ние какво сменихме ги и тогава нямаше проблем и новите водомери уж бяха ОК но сега отнова ни карате да ги сменяме щото видите ли вече не били от удобрен тип трябвало нови .
  Много си мените мненията господа.
 • 5
  Мо
  Мокс
  15 -2
  14:12, 1 окт 2019
  Те боляровци нали се снимаха с Добрев депутатина от герб в кампанията му.. Е сега да му се жалват за водата и липсата на канала дето им обеща. Той директора на вик е сложен от герб,!
 • 6
  Бо
  Болярово 5ет
  11 -2
  15:51, 1 окт 2019
  От ВиК трябва да регулират водоподаването правилно с крана към блоковете и всичко ще е наред. Истината е, че целия август и септември водата спира няколко пъти седмично и задължително през почивните дни. Но, когато спре и се обадим - казват има авария, обаче след три часа вече има вода с нормално налягане и това става през нощта. Интересно как така хем има авария, а след известно време без да е правен ремонт водата идва?! .. и така до днес. Вярно, че в Болярово имаше много аварии и главния път е разкопан през 10 м. Най-лесно е намаляш дебита и налягането за да не се пукат тръбите, а от 4-ия и 5-ия етаж да се оправят. След това предлагаш хидрофор и готово. Топката е в ръцете на живущите в блоковете.
  Браво на ВиК!
  Познайте за чия сметка ще е хидрофорът и поддръжката му ?
 • 7
  Ив
  Иван
  5 -1
  20:47, 1 окт 2019
  Проблема с водата в боляровските блокове не е от месец, а от години. Истината е че служителите на ВИК Хасково не могат или не искат да го решат. Професионализма им е кръгла нула. Извинявам се за израза, но са пълни смешници. Жалкото е че живеем в Европа през 21 век, а не в Сомалия, Африка.
 • 8
  Гр
  Гражданин / Селянин
  7 0
  21:35, 1 окт 2019
  Вода няма, канализация няма, пътища няма - данъци ИМА що е то? Квартал Болярово в Европейска държава в 21 век!
 • 9
  Ха
  ХА
  0 -3
  04:09, 2 окт 2019
  Не е важно да имате вода, важното е да плащате за нея...
 • 10
  По
  Пол
  5 0
  06:21, 2 окт 2019
  А тези които поливат,слагайки маркучи преди водомера да текат в кладенеца
 • 11
  Ня
  Някой си...
  2 0
  13:50, 3 окт 2019
  Абе това не го ли разбрахте? Водопроводите, на които остават аварийте не са на ВИК-Хасково, а на Общината и са на 50-60 години. ВИК-Хасково само ги поддържат. Докато не се подменят ще е паплач в цяло Хасково.
Последни новини