От х:

Днес в x:

Спортен празник и базар в "Климент" в Европейския ден на спорта

  Детски спортен празник и благотворителен базар се проведе в хасковското ОУ "Св. Климент Охридски". Инициативата е по повод петия Европейски ден на спорта в училище.

  Празникът започна с песни и танци в двора на училището, където беше посрещнато и лъвчето Климбо, което е символ на школото. Приветствие към присъстващите отправи директорът на училището Гинка Райчева, която неотлъчно танцуваше с учениците.

  По-късно деца, родители и учители се включиха в състезателни игри, в които малки и големи дадоха всичко от себе си, за да постигнат добри резултати. За най-добрите бяха предвидени награди.

  Гостите имаха възможност да си закупят здравословни храни и напитки, осигурени от родителите на всички 626 деца, както и от училищното настоятелство. Предлагаха се и тениски с логото на училището. С парите, събрани от благотворителния базар ще се направи ремонт на фоайето на първия етаж в 155-годишната сграда, обясниха от ръководството на училището.

  Хасковското училище участва в инициативата и миналата година, когато беше класирано в призовата тройка и беше удостоено с награда от министъра на спорта, припомниха от школото.

  В инициативата се включиха над 400 български училища. Партньори са Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването, както и много местни администрации. Тема на тазгодишния Европейски ден на спорта в училище е здравословното хранене и здравословният начин на живот, а в България има още една специално разработена тема за спортни игри - опазването на околната среда и рециклиране на отпадъците.

  Целта на инициативата е да се насърчи интереса на децата към спорта, физическата активност и здравословния начин на живот чрез срещи с успешни спортусти и участие в различни спортни и физически игри. Училищата с най-разнообразна програма и най-висок дял участващи ученици ще могат да кандидатстват за отличие "Най-активно училище на 2019 г.", което се връчва от българския координатор на програмата - Сдружение "БГ Бъди активен". Най-спортуващите училища ще бъдат насърчени и от много от местните администрации в България чрез допълнителни отличия.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Су
   Супер
   20 -2
   20:26, 27 сеп 2019
   Топ! Браво , Климент !
   • Слаба отганизация относно участието на децата!!! Само малка част от децата участваха въпреки желанието на присъстващите да се включат не им бе даден шанс, което е най-важно и биха се радвали на медал или грамота. Недомислица на организаторите но едва ли се интересуват за желанието и чувствата на децата нали всичко за тях е пари което беше и повода на спортния празник да събират пари от родителите. Не мисля да присъстваме и да давам пари на следващо такова събитие на което идеята за спортен празник се изроди в пазар вместо всички деца да участват в спортните надпревари!
  • 2
   12
   123
   19 -2
   20:26, 27 сеп 2019
   Страхотноооо!
   Браво
  • 3
   Ро
   родител
   20 -3
   20:44, 27 сеп 2019
   Ако някой се чуди защо децата ни са в Климент, дано е получил отговор.Номер едно винаги и във всичко!Горди сме, че сме възпитаници на Климент и децата ни имат възможност да бъдат също.Благодарим ви!
  • 4
   За
   Запознат
   15 -5
   22:17, 27 сеп 2019
   АДМИРАЦИИ ЗА ИНИЦИАТИВАТА! НАй-доброто основно училище в област Хасково! Страхотни учители, родители, ученици и училищно настоятелство!
  • 5
   Ха
   Хаха
   3 -5
   14:24, 28 сеп 2019
   За това ли са по 16 деца в паралелка . ХА ХА
   • Посочете 1 паралелка с 16 деца, като сте толкова запозната.
   • Хи
    Хихи
    2 0
    06:01, 29 сеп 2019
    Хихи затова са с най - висок успех в областта години наред! /изключвам подбраните в ПМГ/
  Последни новини