От х:

Днес в x:

Двама починали и 43 ранени след труса в Истанбул

Двама души са починали и 43 са пострадали при вчерашното земетресение с магнитуд 5.7 по Рихтер, което разлюля мегаполиса Истанбул.

Жертвите са починали от сърдечен удар, а пострадалите са леко ранени докато бягали, за да се спасят, съобщават турски медии.

Помощникът на Ердоган – Фуад Октай, на пресконференция посочи, че няма нужда от прекъсване на учебните занятия и днешният ден ще остане учебен.

Трусът е усетен в Югоизточна България по курортите на южното ни Черноморие, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. Най-много се стреснаха бургазлии, които живеят на по-високите етажи. За кратко се наложи и евакуация на по-големите административни сгради в морския град, съобщи кореспондентът на БГНЕС от Бургас.

Земният трус е усетен в 13,59 ч. с епицентър на 21 км югоизточно от град Мармара Ерейли в Турция и на 66 км западно от Истанбул, с дълбочина 2 км, съобщава Европейският сеизмологичен център.

По данни на Геофизичния институт на БАН земетресението е с магнитуд 5,2 по Рихтер, с епицентър западно от град Бурса и с дълбочина 8,2 км.

Граждани на Турция съобщават, че земетресението е усетено много силно за около 10 секунди.

В миналото Турция беше разтърсена от серия опустошителни земетресения, включително и това край Истанбул през 1999 година, при което загинаха повече от 17 000 души.

Източник: БГНЕС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини