От х:

Днес в x:

Задействаха трета „спешна мярка“ за транспортната схема на Хасково

Спешна мярка в рамките на 6 месеца за транспорта в Хасково е разписала временно изпълняващата длъжността на областен управител д-р Стефка Здравкова. Подписът й е положен след искане от общината, направено от временно изпълняващият длъжността кмет Велин Балкански във вторник.

„Поискахме мярката и тя е разписана. В Хасково в момента няма драма с градския транспорт“, посочи Велин Балкански.

Това е третата поред мярка, първите две бяха наложени за по година време. Това е последният възможен вариант за работа с анекси към договорите на транспортните фирми, които возят по градските линии, междуселищните дестинации в областта и по републиканската мрежа. До това положение се стигна, след като община Хасково на няколко пъти пропуска сроковете за стиковка на линиите и не подава актуален списък за синхронизиране в областната администрация, а от там респективно и към Министерството на транспорта. В същото време още преди две години изтекоха договорите на превозвачите. Досега те работят с анекси, така и ще продължат.

Отворената от общинската администрация обществена поръчка в средата на септември беше спряна, заради негодуване от превозвачите, че тя не е пусната коректно и законово, тъй като обявените линии не са минали през Областната транспортна комисия за одобрение.

В резултат градският превозвач „Златно руно“ дори обяви, че ще спре превоза, ако проблема не бъде решен бързо. До тази крайна мярка обаче не се стигна, след развръзката от последната седмица.

„ Надяваме се, че в новия 6-месечен срок община Хасково ще успее да се справи с транспортната схема. Ако има трудности по споразуменията за линиите с някоя от другите общини, съм готова да съдействам“, посочи вр.и.д. областен управител д-р Здравкова.

„Продължаваме да вършим работата си циклично и да издаваме документите за пътуващите, в това число и за тези с намаление. Очакваме новата обществена поръчка за транспортната схема на Хасково да бъде обявена във вариант, който е законов“, коментира управителят на „Златно руно“ Боряна Тенчева.


 

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Гъ
    гълъбинка
    20 -1
    14:10, 27 сеп 2019
    тези от общината да се качат един път в автобусите и маршрутките на ''Златно руно'' за една спирка и да видят в какво окаяно състояние са.Хасково като областен град заслужава много по добър градски транспорт, а не 25-30 годишни бусове и автобуси.
  • 2
    Пр
    Принцесата от Монако
    16 -2
    14:51, 27 сеп 2019
    ...."Община Хасково на няколко пъти пропуска сроковете ...."???? Ама какво правят назначените с нагласени конкурси?Или в КОНЦЕПЦИИТЕ им няма такава точка!?Голям резил!
  • 3
    Ор
    Орел
    8 -2
    15:17, 27 сеп 2019
    Гълъбинке ако и ти караш без договори се чудя с какви автобуси ще караш?
    • Гъ
      гълъбинка
      11 -1
      16:26, 27 сеп 2019
      орелчо, ако аз имах транспортна фирма никога нямаше да разчитам на 25-30 годишни автобуси и бусове. все пак с това си изкарвам хляба и бих се постарала да си подновявам постоянно автопарка.
  • 4
    12
    123
    8 0
    17:23, 27 сеп 2019
    Маршрутките им са претъпкани, а нямат право да се возят правостоящи.
  • 5
    Ха
    хах.
    2 0
    09:43, 28 сеп 2019
    Закъснели договори,анекси,временни схеми...Ненормални неща се случват в областния град от три-четири години насам...отчайващо.
Последни новини