От х:

Днес в x:

14 °C

Задействаха трета „спешна мярка“ за транспортната схема на Хасково

Спешна мярка в рамките на 6 месеца за транспорта в Хасково е разписала временно изпълняващата длъжността на областен управител д-р Стефка Здравкова. Подписът й е положен след искане от общината, направено от временно изпълняващият длъжността кмет Велин Балкански във вторник.

„Поискахме мярката и тя е разписана. В Хасково в момента няма драма с градския транспорт“, посочи Велин Балкански.

Това е третата поред мярка, първите две бяха наложени за по година време. Това е последният възможен вариант за работа с анекси към договорите на транспортните фирми, които возят по градските линии, междуселищните дестинации в областта и по републиканската мрежа. До това положение се стигна, след като община Хасково на няколко пъти пропуска сроковете за стиковка на линиите и не подава актуален списък за синхронизиране в областната администрация, а от там респективно и към Министерството на транспорта. В същото време още преди две години изтекоха договорите на превозвачите. Досега те работят с анекси, така и ще продължат.

Отворената от общинската администрация обществена поръчка в средата на септември беше спряна, заради негодуване от превозвачите, че тя не е пусната коректно и законово, тъй като обявените линии не са минали през Областната транспортна комисия за одобрение.

В резултат градският превозвач „Златно руно“ дори обяви, че ще спре превоза, ако проблема не бъде решен бързо. До тази крайна мярка обаче не се стигна, след развръзката от последната седмица.

„ Надяваме се, че в новия 6-месечен срок община Хасково ще успее да се справи с транспортната схема. Ако има трудности по споразуменията за линиите с някоя от другите общини, съм готова да съдействам“, посочи вр.и.д. областен управител д-р Здравкова.

„Продължаваме да вършим работата си циклично и да издаваме документите за пътуващите, в това число и за тези с намаление. Очакваме новата обществена поръчка за транспортната схема на Хасково да бъде обявена във вариант, който е законов“, коментира управителят на „Златно руно“ Боряна Тенчева.


 

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Гъ
  гълъбинка
  20 -1
  14:10, 27 сеп 2019
  тези от общината да се качат един път в автобусите и маршрутките на ''Златно руно'' за една спирка и да видят в какво окаяно състояние са.Хасково като областен град заслужава много по добър градски транспорт, а не 25-30 годишни бусове и автобуси.
 • 2
  Пр
  Принцесата от Монако
  16 -2
  14:51, 27 сеп 2019
  ...."Община Хасково на няколко пъти пропуска сроковете ...."???? Ама какво правят назначените с нагласени конкурси?Или в КОНЦЕПЦИИТЕ им няма такава точка!?Голям резил!
 • 3
  Ор
  Орел
  8 -2
  15:17, 27 сеп 2019
  Гълъбинке ако и ти караш без договори се чудя с какви автобуси ще караш?
  • Гъ
   гълъбинка
   11 -1
   16:26, 27 сеп 2019
   орелчо, ако аз имах транспортна фирма никога нямаше да разчитам на 25-30 годишни автобуси и бусове. все пак с това си изкарвам хляба и бих се постарала да си подновявам постоянно автопарка.
 • 4
  12
  123
  8 0
  17:23, 27 сеп 2019
  Маршрутките им са претъпкани, а нямат право да се возят правостоящи.
 • 5
  Ха
  хах.
  2 0
  09:43, 28 сеп 2019
  Закъснели договори,анекси,временни схеми...Ненормални неща се случват в областния град от три-четири години насам...отчайващо.

Хороскоп за 19.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
19 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
19 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
19 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
19 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
19 апр 2021
Последни новини