От х:

Днес в x:

8 °C

БСП предлага семействата с 3 и повече деца да се освободят от данък

  Ще работим в полза на младите хора и искаме Хасково да стане един по-добър за живеене град. Това заявиха на пресконференция представителите на "БСП за България", ден преди официалното начало на предизборната кампания.

  На брифинга присъства председателят на Общинския съвет на БСП в Хасково Камен Тодоров. "Надявам се, че всички осъзнаваме, че е абсолютно безполезно хвърлянето на кал и негативна енергия в днешния ден, който можем да използваме за да изградим една социално-икономическа обстановка, изпълнена с надежда към най-младите, които да създават семейства тук в града, с адекватно трудово възнаграждение, с уважение и любов към най-възрастните, защото благодарение на тях е изградена по-голямата част от инфраструктурата на града, както и с повече разбиране и топлота към тези, които се нуждаят от по-специално отношение, каквито са самотните родители, изоставените от родителска грижа деца, хората с увреждания и другите застрашени социални групи в обществото ни", заяви Тодоров, който е втори в листата като кандидат за общински съветник.

  Той подчерта, че политиката трябва да бъде средство, чрез което да се реализират идеите за по-добър живот в страната и в частност в общината, а не средство за реализиране на корпоративни интереси. Категоричен беше, че акцентът на работата им ще е да задържат младите хора в Хасково, а и да върнат тези, които са се преместили в по-големите градове или са в чужбина.

  Камен Тодоров обясни, че той самият е работел в Европейския парламент, но се е върнал в родния си Хасково и е тук с мисията градът да бъде по-добър и привлекателен за младите и за инвестиране на чуждестранен капитал в общината.

  Той обясни, че листата на БСП с общински съветници е широка палитра от личности с богати професионални направления - юристи, банкери, финансисти, хора на труда, културата и изкуството, лица от сферата на образованието, инженер, счетоводители, доктори, бизнесмени. Тодоров допълни, че в хода на кампанията ще бъде представена и управленската програма на БСП като приоритетите им са социалната и демографска политика, образованието и икономиката.

  Кандидатът на БСП за кмет на община Хасково е банкерът Коста Стоев. "Влизам в тези избори, за да спечелим и да върна самочувствието на хасковлии, че в този град може да се живее добре и може да се работи", заяви водачът на листата. Разказа, че преди 9 години заминал в Плевен, когато със самочувствие говорил за родния си град. Според него през последните 2 години Хасково изостава в развитието си, включително и спрямо някои градове в областта. "Това ме мотивира да се кандидатирам. Търся промяната заедно със силния ни екип в листата и в партийния съвет. Смятам, че с тези хора може да реализираме нашата предизборна програма", категоричен е Стоев.

  На пресконференцията днес присъства счетоводителят Маргарита Маркова, която е кандидат за общински съветник от гражданската квота. Тя заяви, че се надява да бъде полезна със своя опит.

  В листата за кандидати за общински съветници е партийният член д-р Ренета Грозева-Кисьова, която в джипи. Тя заяви, че ще насочи усилията си в сферата на здравеопазването, където има много проблеми, но заяви, че приоритет за нея е младите лекари да останата в Хасково.

  Най-младият представител в съветническата листа на БСП е Богдан Кирилов, който е и член на изпълнителното бюро на младежката организация в страната. Той е на 24 години, завършил е право в Софийския университет, а сега учили второ висше - Мениджмънт и управление в УНСС. Кирилов заяви, че в партийната им програма има заложени младежки политики, които са продължение на политиката им на общинските съветници в настоящия мандат. Той предлага за работещи и осигурени родители с 3 и повече деца да се освобождават от данък за недвижим имот за жилището, в което отглеждат децата си.

  БСП стартира официално предизборната си кампания на 28 септември /събота/ пред галерия "Форум" в 11:30 часа. От партията призоваха хасковлии да гласуват на предстоящите избори на 27 октомври, за да може с една идея да се обезсили корпоративният и платеният вот.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (40)

  • 1
   Ед
   Една Българка!
   64 -4
   15:44, 26 сеп 2019
   Да живеят мангустите!
   • Пъ
    Първо се информирайте!
    36 -19
    16:27, 26 сеп 2019
    Единствено работещи и осигурени родители ще бъдат освобождавани от данъци!
   • 🇧🇬
    🇧🇬
    17 -3
    09:15, 27 сеп 2019
    Комунягите пак искат да а да грабнат кокала на властта.... Защото български комунист без кокал в устата не може да живее... Той му е като шнорхел.
    Много сте прости, крадливи и лъжливи бе комуня !!....Не чеп за зеле, ми капак за кенеф не става от вас, мама ви изсипана и комунистически празноглави мърши!
  • 2
   Чи
   Читател
   26 -4
   15:56, 26 сеп 2019
   Маргарита Маркова е кандидатът от гражданската квота на снимката ! Моля като сте велики журналисти поне си сверявайте фактите !
   • Ок
    ок
    4 -3
    19:00, 26 сеп 2019
    Добре, Жоре!
   • Пи
    писател
    29 -6
    23:40, 26 сеп 2019
    защо комунистите винаги почват да радват пари и да премахват данъци по време на избори. После взимат власта и фалират държавата. Това някаква специална тактика ли е или просто така си крадат. Въпросът ми е към мистър 10% от всеки кредит
  • 3
   Ал
   Алжив
   31 -20
   16:13, 26 сеп 2019
   Тук пък съвсем различно заглавие, ще стимулират циганята, но нека наблегнем на посланието, а именно:
   “От партията призоваха хасковлии да гласуват на предстоящите избори на 27 октомври, за да може с една идея да се обезсили корпоративният и платеният вот.”
   Евала! ДОЛУ ГЕРБ, НЕ НА ФАЛШИВИТЕ ГЛАСОВЕ!
  • 4
   Г-
   Г-н Михайлов
   66 -8
   16:19, 26 сеп 2019
   Кой има 3 и повече деца в България? Само.....джипситата! Я Вие младите парашутисти си направете по 3-4 деца и тогава не плащайте даже и данък смет, жилище, че и от данък МПС ще ви освободят!!! Нас с тези “парфюми“ бащите ви ни пръскаха някога!
   • Ан
    антиГЕРБ
    9 -1
    09:50, 27 сеп 2019
    само на Делян Добрев ще направят услуга,той е пичага,смел и с 3 прекрасни деца и на братята с конските каруци из града,разбера се
  • 5
   Ха
   Хасково!
   28 -17
   16:31, 26 сеп 2019
   Единствено и само работещи и осигурени родители ще ползват тези облекчения! Неработещи и неосигуряващи се ц***** няма как да се възползват! Ако пък има ц*****, които работят и се осигуряват, отговарят на условията, какво лошо има да получат такъв вид помощ. Работиш, осигурен си, имаш принос към държавата и обществото - няма значение от етноса!
   • 11
    112233
    32 -4
    16:43, 26 сеп 2019
    С какво работещия и осигурен родител, дето не му стига заплатата да отгледа 3 и повече деца е по-малко родител, че да плаща данък?????
  • 6
   Бр
   Браво
   32 -10
   16:38, 26 сеп 2019
   Работиш, осигурен си, плащаш данъци - имаш право на облекчения и помощи.
   НЕ работиш, НЕ плащаш данъци - нямаш право на помощи и облекчения, без значение българи или роми!
   • Г-
    Г-н Михайлов
    33 -4
    18:01, 26 сеп 2019
    По тази логика тогава защо работещите и плащащи данъци родители не получават детски добавки, както е във всяка една Държава от ЕС ? Подчертавам!! И работещите родители получават!
  • 7
   Ко
   Конституция
   28 -5
   17:01, 26 сеп 2019
   Моля Ви, всички имаме равни права и равни задължения според Конституцията. Няма с три деца, две деца, бездетен....Същото като Гербаджии, ти имаш право на саниране, ти нямаш. От какъв зор с пари от държавния бюджет ще му санираме панелката ! Конституцията !
  • 8
   Дя
   дядо Данчо
   20 -4
   17:05, 26 сеп 2019
   Погледнете си колко плащате данък недвижими имоти-40до 60 лева,с какво това ще помогне на бюджета ви?А обещанието за връщане на младите звучи като онзи виц от времето на бащите на тези кандидати-и деца ще ви направим!А за циганите не мислете-те така и нямат декларирани имоти за да плащат.бившия 16 години не ги пипна,нали са от родата!
  • 9
   Ус
   Успех!
   28 -23
   17:15, 26 сеп 2019
   Успех! Който и да е, само да не са ГЕРБ - нагли, некомпетентни и крадливи! Нека всички се обединим против герберите, хасковлии! НЕ на кум гейт, апартамент гейт и дрийм тийм обществени поръчки!
  • 10
   Па
   партийна риторика
   27 -2
   17:23, 26 сеп 2019
   Всеки, който е решил да ражда повече от 3 деца, следва сам да е направил преценката, дали може да поеме обгрижването - физическото и финансово на поколението си. Няма какво да се заблуждаваме, в днешно време, с редки изключения, хората с 3 и повече деца са, са нискоинтелектуални индивиди, неможещи да направят правилна преценка, относно възможностите си. В такива членове на обществото, е напълно излишно да се наливат каквито и да е публични средства, за да възпроизвеждат себеподобни. Това е, вашето е демагогия.
  • 11
   Ха
   хасковлия
   16 -2
   18:46, 26 сеп 2019
   Абсолютно съм съгласен с теб.Проблема е че по-голяма част от мангустите ще го приемат първосигнално .Имаш много деца не плащаш данък.Изобщо няма да се замислят за подробностите.Представете си как младия " менинджер" ти казва "кво тава кво тава"
  • 12
   Ко
   Колкото
   12 -8
   18:59, 26 сеп 2019
   и да е сурово това предложение,все пак е някакво начало.Все от някъде трябва да се започне.А ако не ви харесва изберете си д-р Марио дето ще прави басейн и ходете да се плацикате!
  • 13
   Зе
   Зевзек
   15 -15
   20:36, 26 сеп 2019
   Евала на БСП. Тук и в *******.**** оставиха послание хората да гласуват с лек намек, че ако не се случи знаем какъв е изходът на изборите, т.е. фалшифициране и ГЕРБ отново на власт.Едва ли някой от нас го иска.Замислете се,че в момента ГЕРБ е в сянка,няма публична пресконференция за момента,едни от първи се издигнаха,отново се тупаме в гърдите.Гледат по-малко изява да има,че знаят ще завалят коментари против тях.Те ще са активни няколко дни преди 27,тогава ще са активни,но не в публичното пространство,а именно в купуването на гласове.Нека спрем това безумие.Долу ГЕРБ!Хора, гласувайте.БСП моля ви, с тези изказвания,не стимулирайте самоте циганите в Хасково.Нека помислим колко семейства има с по 3 деца от български произход. Постарайте се да направите нещо за града.
   • Бс
    бсп щаба
    13 -7
    23:37, 26 сеп 2019
    червено платено тролче много си се разработило. какво дават - мангизи или бело
   • Зе
    Зевзек
    7 -3
    23:43, 26 сеп 2019
    БСП щаба, що и ти ли искаш?
  • 14
   Гр
   Гражданин
   12 -25
   21:45, 26 сеп 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 15
   Гр
   Гражданка
   18 -7
   21:48, 26 сеп 2019
   Хубави послания към ромите с 3 и повече деца. БСП отново с неподходящ кандидат за кмет.
   • Пф
    Пф
    11 -16
    21:52, 26 сеп 2019
    10 пъти ви казват,че само осигурените и работещите... Виж коментара
  • 16
   Ха
   Хасковлийка
   17 -4
   21:56, 26 сеп 2019
   Да живее циганска България! БСП пак разцепиха мрака с поредното абсурдно предложение. Не е ли по- добре да помислите как да върнете и задържите младите хора и бизнеса в града или циганите са ви достатъчни?
   И тъй като темата е и избори, жалко за Хасково, няма нито една читава кандидатура. Града съвсем ще затъне.
  • 17
   Bl
   bla bla
   16 -5
   22:06, 26 сеп 2019
   бла-бла-бла. че оправим демографската криза. ще оправим доходиде. оправете ВАС си. Всички знаем колко сте разделени там в БСП. ВАС си не можете да управлявате, а искате да управлявате Хасково. Как не ви е и срам......
  • 18
   Бъ
   Бъдеща майка
   18 -3
   22:09, 26 сеп 2019
   Аз пък правя ин витро процедури, за да родя деца в Хасково. С мъжа ми работим дълги години, плащаме си осигуровки, данъци, сметки... Процедурите ни в клиниките са скъпи, да освободят и нас от данъци. Така де, що за едни да може, а за други не?! Аман, бре, аман от ненаситни "политици"!!! Пак само за циганите мислите. Няма да е след много време, ще търсите читави хора в Хасково, ама няма да ги намерите, ще в късно.
   • :)
    :)
    6 -5
    03:08, 27 сеп 2019
    Успех в процедурите, но в крайна сметка достойно и благородно дело е и осиновяването на дете, можете да помислите и над това, ако нямате успех по другия начин.
   • Та
    Така ли
    7 -1
    08:45, 27 сеп 2019
    Ти колко си осиновил?
  • 19
   Са
   Сатър
   10 -6
   22:36, 26 сеп 2019
   Ужким хитър ход на комунетата но мангустите ще гласуват за гелберастите понеже ще им дадат по минимум 50 лв, а Бсп нямат никви парички щот ги окрадоха, язък за кандидата им, изглежда умен човек, пък се навил на тая глупост с отмяна та данъка.
  • 20
   Ан
   Антон
   18 -2
   22:37, 26 сеп 2019
   Тази госпожа с очилата не беше ли счетоводител в Енергото и защо не каже защо напусна.
   За да купи комплекс Фантазия с неясни средства.ТОВА ЛИ Е СОЦИАЛНАТА ПРОГРАМА БСП.
   • Гл
    глада е по-силен от тока
    5 -1
    09:57, 27 сеп 2019
    окрадоха енергото с мъжа си,купиха апартаменти в града,софия,пампорово,морето,купиха фенерите и 2дка до тях,после и фантазия
    кой плаща кеш 6 млн.лв,само бай Марчо-от де ги има тез пари???
   • До
    До осведомените
    3 -4
    11:41, 27 сеп 2019
    Така.. г-жа Маркова (тази госпожа с очилата) не работи в енергото от повече от 20 години като заедно с мъжа си в последните 20 години се занимават с частен бизнес. Цялата информация за произхода на капитала им е свободно достъпна в търговския регистър, ако разбира се знаете какво е това.
  • 21
   Ст
   Стари навици
   11 -2
   23:36, 26 сеп 2019
   Комунягите и отрочетата им така и не разбраха, че всяко излизане от равните права и преференции "само за" са грубо напомняне за техните, през инак щастливия период на соца. Издигат кандидат за кмет банкер, но Хасково не е в Швейцария. Имали инженер в листата. Браво! Един, който има вероятност да може нещо, едно добро начало!
  • 22
   Бр
   Браво, успех!
   8 -9
   03:10, 27 сеп 2019
   Успех в битката с ГЕРБ ! Хасковлии, нека се обединим всички против ГЕРБ! Далеч съм от мисълта, че БСП или Георги Иванов, Беливано, който и да е друг е супер, но със сигурност всеки ще е по-добър вариант от герберчетата!!!
   • Не
    Не!
    4 -4
    09:25, 27 сеп 2019
    30 години търсим "по-добър вариант" и все не го намираме. Този път е такава суша, че и от лошото няма какво да избереш. Не знам дали брюкселченцата разбират, че в България банката е символ на кредити и ограничения за левия електорат, та ни предлагат банкер за кмет. Чудеса трябва да се случат за да гласувам за него, макар това да беше решението ми на сляпо, преди обявяване на кандидатурата.
  • 23
   Бс
   БСП-партията на циганите
   11 -4
   05:41, 27 сеп 2019
   Пак почнаха с популистката си политика за да гласуват повече ц***** за тях.
  • 24
   Ko
   kovo
   6 -1
   11:18, 27 сеп 2019
   Когато се предлага някаква финансова мярка, трябва да има разчет, анализ и предложение: В Хасково има ...бр семейства с 3 и повече деца и те плащат ......лв данък сгради..... Тези пари ще бъдат включени в бюджета, като се снемат от... перо на бюджета. Иначе всичко е алабализъм.
  • 25
   Ли
   лиско
   5 -2
   13:07, 27 сеп 2019
   как ще оправят заплатите и пенсиите ? Може би ще дават тези на собствения си електорат, но и това вече няма да стигне до никъде, защото и електоратът им е един файтон хора.А тези с по и над 3 деца така и не плащат данъци.Тоест БСП не предлага абсолютно нищо! Гласувайте унижени граждани!

  Хороскоп за 18.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  За да навлезете и усвоите новостите, които ви привличат е нужно да бъдете смели и да не се съмнявате в себе си. Възползвайте се от добрата енергия, която ви владее сега, времето е благоприятно за активни действия. Предложение за нова работа. Постоянството в усърдието ви прави търсени и предпочитани партньори.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приемете трудностите и не роптайте. Действително ще бъдете натоварени, но и постигнатото ще ви прави доволни. Общуването с високо издигнати люде ви носи добри перспективи, но също би ви помогнало доброто ви чувство за хумор. Благодарение на подобреното ви материално положение ще укрепне и семейното положение.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, наситен с предизвикателства. В добра форма сте и едва ли ще имате сериозни затруднения. Доверете се на усета си и няма да сгрешите. Днес верните решения ще идват по-скоро интуитивно, отколкото в следствие на задълбочени анализи. Разбирате се чудесно с колегите си и сътрудничеството ще ви носи отлични резултати.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предвижданията ви са напълно оправдани и това ви дава възможност да разгърнете изцяло намеренията си. Заемете се с отстраняването на стари грешки. Дори това да ви отнеме време, бъдете сигурни, че си струва усилията. Изразходвайте внимателно средствата, с които разполагате. Направените днес инвестиции ще се възвърнат в кратки срокове. Има от какво да сте доволни.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ви отправят примамливо предложение, на което трудно ще можете да устоите. То обаче е свързано с различни въпроси, които трябва предварително да уредите, ако искате да сте доволни впоследствие. Радвате се на подкрепата на свои близък, който няма да ви изостави в труден момент. В личен план ви очакват промени, които не зависят пряко от вас.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Потиснете съмненията си и не обезсърчавайте колегите си в общата ви работа. Бъдете последователни в действията си и не прибързвайте, за да не създавате напрежение сред околните. Осигурете си време за проучване на детайлите и ще се справите с делата си.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Заетостта ви не е извинение за отсъствие на внимание към партньора и близките ви. Решенията ви ще подлежат на обсъждане, за това бъдете търпеливи и не се гневете, ако срещнете неразбиране. Артистичното ви поведение не винаги е във ваша полза, по-често си давайте сметка за очакванията, които имат другите към вас.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е непредсказуем и това май напълно ви устройва. Не се хабете да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на човека, за който до скоро сте се измъчвали.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Склонни сте да поемате рискове, щом знаете, че възможността да спечелите е наистина голяма. За предпочитане е да не взимате пари назаем. Или поне го направете, едва когато другите начини са изчерпани. Приятелите и семейството ви ще ви подкрепят във ваше начинание. Съдействието им може да се окаже много важно.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Без да губите времето си в съмнения и колебания, ще действате и то успешно. Практичността ви отново ще се прояви, този път в навременни решения и финансови сделки. Отношенията ви с човек, когото цените и от когото очаквате съпричастност, ще се задълбочат и могат да прераснат в по-задълбочена връзка.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Каквито и емоции да събуждат у вас събитията днес, възползвайте се от ситуацията, като я обърнете в своя полза. Възможни са разминавания с партньора или с хора, които цените и то по причини, свързани с вас. Говорете по-малко и повече слушайте, ако не друго, то по-не няма да сгрешите.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За да успеете да се справите със заплетен въпрос от професионално естество, трябва да излезете от ролята на пасивни наблюдатели и сериозно да вземете нещата в свои ръце. Бъдете по-напористи и не се отказвайте сред всяка трудност. Можете да разчитате на подкрепата на близките си, но основната работа остава за вас. Вярвайте в себе си и ще успеете.
  18 ное 2019
  Последни новини