От х:

Днес в x:

Още три младежки проекта с финансиране, ще бъдат реализирани общо 15

Приключи приемът на искания за отпускане на финансови средства за подпомагане на младежки дейности от община Хасково за 2019 г., съобщиха от администрацията.

С решение от 27 април, миналата година на Общински съвет – Хасково бяха приети Правила за реда и начина за отпускане на финансови средства за подпомагане на младежки дейности от община Хасково.

В Бюджетът на Община Хасково за 2019 година бе заложена сумата от 50 000 лв. за младежки дейности.

През първия транш, който изтече до 10 юли в ОП „Младежки център“ – Хасково, бяха подадени 12 искания, от които бяха одобрени и реализирани 10 проекта на обща стойност 43534 лева.

В периода юли-септември 2019 г. от постъпилите 9 искания,  3  получиха финансиране на обща стойност 6466 лева. Това са:

1.Осъществяване на проект „Млади родолюбци в търсене на старини“ от Християн Запрянов

2.„Инициатива за създаване и практически дейности на Клуб „Развитие на младия фермер“ от Инициативна група за създаване на Клуб „Развитие на младия фермер“ за

3. Издаване на авторска стихосбирка „Неизплакани думи“ на Алберт Димитров


След оценка и класиране на проектите 2 от тях не получиха изискуемия минимум брой точки, необходим за финансиране, 1 от проектите не отговаряше на изискванията на Правилата за финансиране, а 3 проекта не бяха финансирани, поради изчерпване на финансовите средства на Програмата, съобщиха от Комисията за разглеждане и одобряване на исканията за получаване на финансово подпомагане на младежки дейности от община Хасково.

Комисията препоръчва на вносителите на проекти, отпаднали поради изчерпване на финансовите средства на Програмата през настоящата година, да ги подадат отново при следващи финансиращ период през 2020 г.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини