От х:

Днес в x:

Ножица за топлото от социалните за 1323-ма

    1323 лица и семейства от Хасковска област са с отказ за отпускане на целева помощ за отопление досега. Кампанията на Агенцията по социално подпомагане за подаване на заявленията стартира на първи юли и приключва на 31-ви октомври.

    По-високи доходи от допустимите за отпускането на социалната помощ, нередовна адресна регистрация или неоткрито на посочения адрес кандидатстващо лице, са най-честите причини за отказите, посочи Васка Атанасова от от Регионална дирекция „Социално подпомагане“.

    За предстоящия отоплителен сезон, който е за времето от 1-ви ноември 2019 г. до 31-ви март 2020 г. обхватът тези, които могат да се възползват, е по-голям. Това стана възможно с промяна на нормативната уредба за увеличаване на индивидуалните коефиценти за достъп до този вид помощ. Увеличението е най-сериозно в рисковите групи-възрастните самотни хора, хора с увреждания и родителите, които сами отглеждат децата, посещаващи детско заведение или училище.

    През тази година общият размер на целевата помощ за отоплителния сезон ще е по-висок с 91,75 лева. Одобрените ще получат за целия период пари за отопление в размер на 465,90 лева. Това са 6242 -ма души в хасковска област, които са с положителна резолюция до този момент от Социалната служба.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ха
      хасковлия
      25 -4
      14:57, 25 сеп 2019
      стига сте давали помощи на циганите бе коя българска баба или дядо е взел такива и да има някои тях ги е срам да се редят със циганите на опашки защото и да са бедни имат достойнство а ония с правата туууууу
    • 2
      Съ
      СЪР ПИЧУК
      13 0
      18:34, 25 сеп 2019
      Който няма тен като режещия дърва,хич и да не се надява на помощи за отопление.
    • 3
      Г.
      Г.ИВАНОВ
      6 0
      01:25, 26 сеп 2019
      отказа за отопление на тези граждани на общината е определено ясно и то ва е Йозджан джанито който не му плати процент няма кинти и бива записван във забранителния списък на йозджан
    Последни новини