От х:

Днес в x:

Фотоизложба на унгарски фотограф и представяне на книгата за Милчо Левиев във втория ден на Хасково джаз

    Втората вечер на Хасково джаз 2019 премина в залите на Градската художествена галерия “Атанас Шаренков“.

    Като част от съпътстващите програми към джазовия фестивал беше представена фото изложбата "Човекът в пейзажа"на Атила Лорант от Унгария. Фотографът е носител на много отличия и награди, режисьор, художествен директор и основател на Фондация „Изчезващи култури“.

    Започва дейността си като автор-фотограф през 2002 година, когато документира визуалната култура на различни етнически групи в рамките на дейността на Фондацията. Оттогава е публикувал няколко книги и е представил над 70 изложби в Европа, Северна Америка и Африка. Вече е представял свои работи и в Хасково, отново в рамките на джаз фестивала.

    След откриването на изложбата, вечерта продължи с разговор за стойностното изкуство и мястото на музиката в него в представянето от Владимир Гаджев на биографичната книга за Милчо Левиев „Артистът не е самотен остров", чиято премиера беше през май, тази година. Музикалният критик и журналист и един от най-добрите познавач на историята, развитието и тенденциите в български джаз, отбеляза огромното значение на Джаз фестивала за развитието на културата в Хасково изобщо.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини