От х:

Днес в x:

Грета Тунберг към световните лидери: Вие ни проваляте. Как смеете? (видео)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се появи изненадващо на срещата на световните лидери за климата, на която се очакваше изобщо да не се появи. Климатичната криза е централна тема на тазгодишното Общо събрание на ООН в Ню Йорк.

Тийнейджърката екоактивист Грета Тунберг вчера произнесе страстна реч в ООН, призовавайки световните лидери да направят повече за борбата с климатичните промени. "Моето съобщение към вас е: ние ви набюдаваме", обърна се тя към залата. След овациите, прозвучаха нейните думи бяха: "Вие ограбихте моите мечти и детството ми с вашите празни думи и все пак аз съм една от късметлиите. Аз дори не трябваше да съм тук сега, а на училище." 

През сълзи и голямо вълнение 16-годишната шведка подчерта: "Хората страдат, хората умират, цели екосистемите се рушат. Ние сме в началото на масово измиране и въпреки това всичко, за което можете да говорите, е пари и икономически растеж. Вие ни проваляте". По време на речта си тя многократно запита "Как смеете?"

Последната седмица подкрепата за идеите на Грета Тунберг изкара на масов марш над милион ученици и възрастни. Младежи от цял свят демонстрираха срещу климатичната криза и призоваха световните лидери да вземат мерки.

В публикация в "Туитър" Тръмп коментира: "Тя изглежда като много щастливо младо момиче, което го очаква светло и прекрасно бъдеще. Толкова е хубаво да се види!"

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Са
    Сатър
    1 -1
    08:47, 26 сеп 2019
    Това дете е болно от синдрома на Аспергер, затова реакциите и са почти неуправляеми, ще свърши зле, вероятно самоубийство, родителите и трябва да я спрат с тия изяви, само си вреди.
Последни новини