От х:

Днес в x:

Беливанов спря поръчката за транспорта: Ще има градски и междуселски автобуси!

„Няма да има протести. Няма да оставим хората без транспорт- нито в Хасково, нито по селата. Ще решим проблема законово!“. Това коментира днес кметът на Хасково Добри Беливанов по повод създалия се хаос около изтичащите анекси към договорите на превозвачите по градските, междуселищните линии в областта и по републиканската транспортна схема. Анексите към договорите им, задействани миналата есен чрез прилагане на „спешна мярка“ от страна на областния управител на Хасково, изтичат на 25 септември и вече градският превозвач „Златно руно“ обяви, че ще протестира в този ден. А на следващият дори ще спре изцяло автобусите, ако не се стигне до адекватно разрешение на темата.

Днес кметът обяви, че обществената поръчка за линиите е спряна. Според анексите в договорите на превозвачите, те действат до обявяването на нова обществена поръчка. В този смисъл дали спирането на пуснатата на 12-ти септември поръчка днес на практика означава, че превозвачите ще продължат да работят законово, не стана ясно от обясненията на кмета.

В същото време стана ясно обаче, че областният управител Станислав Дечев няма право да прилага повече от два пъти „спешна мярка“, за което лимитът е изчерпан. Дечев намекна още в сряда, че има последен законов лост, който може да използва за разрешаване на проблема, стига това да му бъде поискано от кметството. „Областният не може да прилага повече мерки“, отсече Беливанов на въпроса дали ще поиска от губернатора съдействие отново.

Освен това управителката на „Златно руно“ Боряна Тенчева потвърди пред Haskovo.net, че до днес преди обед не е била търсена от страна на общината за коментар по създалата се ситуация. „Ще бъде потърсена!“, върна отговор на запитването ни кметът Добри Беливанов. В крайна сметка обаче не изясни какъв механизъм ще приложи, така че хем общината да продължи да поддържа социалната функция, каквато е осигуряването на градски транспорт, хем правата и икономическите интереси на превозвача, спечелил поръчката да не бъдат нарушени.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ах
  аха
  14 -1
  13:06, 20 сеп 2019
  Хубаво, че редакцията се е свързала с управителката, че аз гледах за адрес и телефон на фирмата да питам има ли някакви ученически карти, ама ни адресът същия, ни на телефона някой отговаря. Все пак покрай перипетиите им разбрах, че все пак имало.
  • За
   Запознат
   4 -1
   16:49, 20 сеп 2019
   Офиса им е в бившата сграда на ОСО-то до Втора поликлиника
 • 2
  Пе
  Петър Стефанов
  21 -30
  13:36, 20 сеп 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 3
  Пр
  Принцесата от Монако
  8 -6
  21:59, 20 сеп 2019
  4 години този кмет не се научи какво трябва да прави !Как се правят конкурси,как се правят поръчки -то не бяха отменени конкурси,то не бяха сменени поръчки,то не бяха заповеди,написани на бланки от други градове!И сега пак.....щял да спазва ЗАКОНА!!!
  • Ха
   Хасковлия
   1 -1
   11:51, 21 сеп 2019
   Ами той е дърт и затова забравя. Наистина като се замисля няма нещо важно за града ни, което да не е тръгнало с фалстарт през мандата му. За кога я отлага? Мигар мисли, че ще го изберат отново. Да ходи да си гледа внучето и да не ни забатачва повече града. На негово място щях да се срамувам да се покажа по улиците след всичките глупости, които сътвори. Улиците са в дупки, служителите от общината не знаят какво работят. Само се хвали от напрани икономии от нереализирани проекти. Ако това му е визията за развитие на града - благодаря! Върви си дядка! Вашата "почтеност" не ни е нужна.
 • 4
  Ре
  Реалист
  2 0
  13:11, 21 сеп 2019
  Това е работа на Жоро "Пу.....та".Той движи нещата около фирмата.Като няма субсидии,т.е. парички от общината почва да реве и плаши.Да си види имота до Е-80,база,къща.Няма значение кой е кмета,така е от времето на Г.Иванов,когато баща му Гено беше шефа.Децата му Жоро и Боряна халхабер се нямаха от всичко това,но след кончината му захапаха въдицата здраво.Ей така едни пари ти идват ,ти се отчиташ на когото трябва и се гледаш кефа.

Хороскоп за 31.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Има всички изгледи този ден да премине спокойно и без особени сътресения. Стараете се да бъдете дипломатични и умерени в действията и изказванията си, с което само можете да спечелите. В определен момент обаче ще се наложи да кажете точно мнението си и тогава ще бъдете безкомпромисни. Сърдечният ви партньор се нуждае от вашата емоционална подкрепа.
31 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не изостряйте отношенията в личните си контакти, като пренасяте лошото си настроение в къщи. Уважавайте близките си така, както отстоявате позициите си в бизнеса. От това ще бъдат доволни всички. Може би трябва по-често да се вслушвате в съветите на партньорите си. Вече поставихте началото, вървете напред и нагоре.
31 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С намерение сте да участвате активно в процесите, които текат край вас. Безспорно ще срещате затруднения, но ще можете да реагирате навреме и бързо в променящата се обстановка. За щастие можете да разчитате на истински приятели, които ще ви насочват и помагат.
31 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви днес е прекрасно, излъчвате чар и забавлявате с остроумие. Предстои ви обаче доста работа през следващата седмица, така че отрано организирайте програмата си. Съберете сили за работа почивайки.
31 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще бъдете в отлично настроение. Изясняването на личен въпрос ще внесе спокойствие в ежедневието ви. Положените усилия ви носят удовлетворение. Разговорите с любимия човек много ще ви помогнат да намерите изход в деликатна ситуация. От тук нататък изглежда няма какво да ви спре.
31 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не позволявайте на възникващите препятствия днес да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, които ви ценят и са готови да ви съдействат по всяко време. Самонадеяни и дръзки сте в личните си дела. Съобразявайте се повече с обстоятелствата, не предизвиквайте сами съдбата.
31 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес ще бъдете очаровани от постъпката на ваш близък, който ще ви помогне при проблемна ситуация. Ако в момента делата ви са в застой, то изчакайте по-благоприятен момент, без да се отчайвате. Бъдете внимателни към здравето си, като полагате повече грижи за себе си. Така най-много ще си бъдете полезни.
31 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вървите уверено към нещо, което заслужвате отдавна. Не пестите усилията си, за да видите осъществени плановете си и затова и успехът ви няма да закъснее. Следете развитието на въпрос, който лично ви интересува, за да можете при подходящ момент да се включите активно. Предпочитате да стоите настрана от спорове и конфликти и това е препоръчително.
31 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Връзката ви е силна и не бива да се съмнявате в чувствата на партньора си. Запазете отношенията си чисти, не ги обременявайте с излишни проблеми. Здравословни неразположения при някои от вас ще ви накарат да потърсите по-скоро мнението на специалист. Не го отлагайте. Идея за пътуване ще ви подтикне към приготовления.
31 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не мислете, че можете да свършите всичко сами. Позволете на околните да вземат участие в заниманията ви и така да споделите отговорностите. Не губете търпението си и ще видите, че животът ви ще стане по-лек. Скоро ще берете плодовете от труда си. Едно пътуване ще ви разнообрази и помогне да се отпуснете.
31 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
31 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате възможност да свършите доста полезна работа по дома си днес и вие едва ли ще се лишите от нея. Ще останете доволни от начина, по който околните възприемат идеите ви. Имате нужда от промяна, затова едва ли ще е чудно че някои от вас предприемат кратко пътуване именно с тази цел. Обърнете повече внимание на желанията, които има човека до вас.
31 май 2020
Последни новини