От х:

Днес в x:

12 °C

Беливанов спря поръчката за транспорта: Ще има градски и междуселски автобуси!

„Няма да има протести. Няма да оставим хората без транспорт- нито в Хасково, нито по селата. Ще решим проблема законово!“. Това коментира днес кметът на Хасково Добри Беливанов по повод създалия се хаос около изтичащите анекси към договорите на превозвачите по градските, междуселищните линии в областта и по републиканската транспортна схема. Анексите към договорите им, задействани миналата есен чрез прилагане на „спешна мярка“ от страна на областния управител на Хасково, изтичат на 25 септември и вече градският превозвач „Златно руно“ обяви, че ще протестира в този ден. А на следващият дори ще спре изцяло автобусите, ако не се стигне до адекватно разрешение на темата.

Днес кметът обяви, че обществената поръчка за линиите е спряна. Според анексите в договорите на превозвачите, те действат до обявяването на нова обществена поръчка. В този смисъл дали спирането на пуснатата на 12-ти септември поръчка днес на практика означава, че превозвачите ще продължат да работят законово, не стана ясно от обясненията на кмета.

В същото време стана ясно обаче, че областният управител Станислав Дечев няма право да прилага повече от два пъти „спешна мярка“, за което лимитът е изчерпан. Дечев намекна още в сряда, че има последен законов лост, който може да използва за разрешаване на проблема, стига това да му бъде поискано от кметството. „Областният не може да прилага повече мерки“, отсече Беливанов на въпроса дали ще поиска от губернатора съдействие отново.

Освен това управителката на „Златно руно“ Боряна Тенчева потвърди пред Haskovo.net, че до днес преди обед не е била търсена от страна на общината за коментар по създалата се ситуация. „Ще бъде потърсена!“, върна отговор на запитването ни кметът Добри Беливанов. В крайна сметка обаче не изясни какъв механизъм ще приложи, така че хем общината да продължи да поддържа социалната функция, каквато е осигуряването на градски транспорт, хем правата и икономическите интереси на превозвача, спечелил поръчката да не бъдат нарушени.

Красимира Славова

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ах
  аха
  14 -1
  13:06, 20 сеп 2019
  Хубаво, че редакцията се е свързала с управителката, че аз гледах за адрес и телефон на фирмата да питам има ли някакви ученически карти, ама ни адресът същия, ни на телефона някой отговаря. Все пак покрай перипетиите им разбрах, че все пак имало.
  • За
   Запознат
   4 -1
   16:49, 20 сеп 2019
   Офиса им е в бившата сграда на ОСО-то до Втора поликлиника
 • 2
  Пе
  Петър Стефанов
  21 -30
  13:36, 20 сеп 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 3
  Пр
  Принцесата от Монако
  8 -6
  21:59, 20 сеп 2019
  4 години този кмет не се научи какво трябва да прави !Как се правят конкурси,как се правят поръчки -то не бяха отменени конкурси,то не бяха сменени поръчки,то не бяха заповеди,написани на бланки от други градове!И сега пак.....щял да спазва ЗАКОНА!!!
  • Ха
   Хасковлия
   1 -1
   11:51, 21 сеп 2019
   Ами той е дърт и затова забравя. Наистина като се замисля няма нещо важно за града ни, което да не е тръгнало с фалстарт през мандата му. За кога я отлага? Мигар мисли, че ще го изберат отново. Да ходи да си гледа внучето и да не ни забатачва повече града. На негово място щях да се срамувам да се покажа по улиците след всичките глупости, които сътвори. Улиците са в дупки, служителите от общината не знаят какво работят. Само се хвали от напрани икономии от нереализирани проекти. Ако това му е визията за развитие на града - благодаря! Върви си дядка! Вашата "почтеност" не ни е нужна.
 • 4
  Ре
  Реалист
  2 0
  13:11, 21 сеп 2019
  Това е работа на Жоро "Пу.....та".Той движи нещата около фирмата.Като няма субсидии,т.е. парички от общината почва да реве и плаши.Да си види имота до Е-80,база,къща.Няма значение кой е кмета,така е от времето на Г.Иванов,когато баща му Гено беше шефа.Децата му Жоро и Боряна халхабер се нямаха от всичко това,но след кончината му захапаха въдицата здраво.Ей така едни пари ти идват ,ти се отчиташ на когото трябва и се гледаш кефа.

Хороскоп за 18.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Делата ви ще се развиват в неочаквана последователност, предвид промените, които предстоят. Колкото и да не сте обнадеждени, няма и да сте разочаровани. Довежданата придобивка ще събуди интереса ви към някого или нещо, който ще се задълбочи през следващите дни. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, особено към човека, който ви интересува.
18 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Не приспивайте вниманието си за некоректни партньори, в състояние сте и можете да предотвратите задкулисната им игра. Личните ви дела ще потръгнат, на предстояща среща ще се изяснят съществуващи недоразумения и всичко ще бъде наред. Правилно подредени, приоритетните ви ангажименти ще ви донесат добри дивиденти.
18 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се чувствате в добро настроение и ще търсите начин да го споделите с любимите си хора. Споделяйки интересните си идеи, ще срещнете разбиране и готовност за подкрепа. Наясно сте, че вътрешния ви глас е най-точния ориентир за нещата, които ви вълнуват и ще го следвате.
18 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Не се тревожете, ако не ви се удаде да решите въпроси, занимаващи ви не от вчера и днес. Очевидно е нужна подкрепа, и ако знаете от кого точно, не се колебайте да я потърсите. Не давайте воля на всичките си мисли, оставете част от тях за споделяне, но друг път. Обичани сте и това ви зарежда с енергия.
18 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате потенциал и възможности да се справите с предизвикателства, които ще се изправят пред вас. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Деловите представители ще получат оферта за печеливша сделка.
18 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Решени сте да се справите с всичко, но да осигурите независимостта си. Подобни вълнения не са рядкост при вас, за това без колебание ще отхвърлите ограниченията и ще заявите претенциите си за по-добро настояще и бъдеще. Силите ще ви стигнат и за други начинания, с които ще напътствате нечии действия. Да се чуди човек от къде толкова енергия и хъс.
18 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Влияете се от оценките на другите и на свой ред давате мнението си, без това да е нужно. Пазете се от конфликти, защото няма да ви донесат очакваните облекчения. Доверете се на сътрудниците си и ги оставете да поемат част от работата. Но не го правете като благодеяние, уважавайте достойнството им.
18 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекалено високи са изискванията ви както към собствената ви, така и към чуждата работа. Това е чудесно, тъй като ви кара да изпипвате всеки елемент от работата си, но може да ви създаде неприятности с хората, с които работите. Подходете с такт и разбиране към доводите им, като същевременно се опитайте да ги накарате и те да разберат вашите.
18 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако позволите на излишната си енергия днес да ви повлияе, това може да бъде доста неприятно. Намерете начин да я изразходвате подобаващо, без това да нарушава добрите ви взаимоотношения с околните. Печелите симпатиите на някой, когото не сте виждали досега. Възможно е бързо да си допаднете взаимно и да откриете доста интересни неща.
18 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Съсредоточени сте, затова и работата ви ще е успешна. Полагате основите на нещо, на което ще се радвате за в бъдеще. От вас се изисква да сте отдадени на заниманията си. Близките ви очакват повече внимание и изглежда напълно го заслужават. Не възлагайте прекалено големи надежди на дадено събитие.
18 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се чувствате в отлично настроение, принос за което ще даде и срещата ви с човек от миналото ви. Интересът ви към него не намалява, напротив. Ще се радвате на взаимност и е възможно връзката ви отново да се поднови. Пазете нервите и здравето си, осигурете си почивка и спокойствие.
18 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ще се радвате на обикновени неща, създаващи ви душевен комфорт. Някои от вас ще имат срещи с хора, които не са виждали от дълго време или пък виждат за пръв път. При всички случаи ще намерите общи теми и ще се обвържете с взаимен интерес. Финансови придобивки ще повишат настроението ви.
18 окт 2019
Последни новини