От х:

Днес в x:

Над 2 хил. камиона обработени на „Капитан Андреево“ за денонощие, но ремонтът в турско бави трафика

Ремонт на турския граничен пункт „Капъкуле“ причини километрични опашки от камиони и на българско.

В четвъртък привечер 15-километровата опашка от тирове пред българския пропускателен пункт „Капитан Андреево“, беше поскъсена, но от тази сутрин отново върволицата започна да се трупа и още рано достигна над 10 километра.

За последните 24 часа на българския граничен пункт са обработени около 2100 камиона. Създадена е организация за възможно най-бърза обработка, без да стада от това качеството на митническата проверка, но ние обработваме толкова камиони, колкото отсрещния пункт в Турция може да поеме, посочи пресаташето на митническото звено в Свиленград Диана Маркова.

По първоначална информация през следващите поне два месеца трафикът към Турция на платното за товарни автомобили ще остане затруднен заради ремонтните дейности на турския пункт.

Движението е изключително интензивно на изход за товарни автомобили и на другия български пункт по границата ни с Турция-Лесово, съобщиха от МВР.

Междувременно от Агенция пътна инфраструктура публикуваха зоните със забрана за преминаване на товарни автомобили в предстоящите почивни дни. Днес между 16 и 20 ч. камионите над 12 тона трябва да спрат движението си по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.

Във връзка с очаквания интензивен трафик Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.

Забраната не важи за камионите, които превозват бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

От 14 ч. днес до 10 ч. в понеделник – 23 септември, в участъка от АМ „Струма“ край Дупница ще има две ленти за движение за леките автомобили и камиони до 12 т в посока Кулата и една за София. От 10 ч. в понеделник до 14 ч. в петък следващата седмица ще има две ленти за София и една за Кулата. Платното за Кулата от автомагистралата, което е засегнато от пожара в депото за отпадъци, остава затворено за извършване на необходимите аварийно-възстановителни дейности.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини