От х:

Днес в x:

Временни кметове на Димитровград, Меричлери и 10 села назначава ОбС

Общинският съвет в Димитровград предстои да назначи временно изпълняващи длъжността кмет на общината и кметове на кметства на последното за този мандат заседание, което ще се проведе на 24 септември, става ясно от докладна, внесена от кмета Иво Димов.

Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, когато кмет на община, кмет на район или кмет на кметство са регистрирани като кандидати за общински съветници или кметове, в 7-дневен срок преди края на мандата общинският съвет избира временно изпълняващ длъжността кмет на общината, кмет на района или кмет на кметството за срок до полагане на клетва от новоизбрания кмет.

Дни преди официалния старт на предизборната кампания, общинските съветници ще определят временни кметове на Димитровград, град Меричлери и 10 села, от общо 11, в които ще се избира пряко кмет на 27 октомври.

Към настоящия момент, кметът на община Димитровград и кметовете на град Меричлери и селата Брод, Горски извор, Добрич, Злато поле, Каснаково, Крепост, Радиево, Скобелево, Черногорово и Ябълково, ще се регистрират като кандидати за изборите на 27.10.2019г, става ясно от докладната.

За техните постове временно ще бъдат назначени други лица. Очаква се имената да бъдат съобщени по време на самото заседание. Единственият сега действащ селски кмет, който няма да се включи в изборната надпревара, е кметът на Странско, Филю Стоев.

Съгласно действащото законодателство, кандидатите за кметове трябва да излязат в отпуск. Избраните временно изпълняващи длъжностите ще встъпят в правомощията си, след регистрация на съответните действащи кметове за участие в местните избори.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ло
    локомотива
    7 0
    16:01, 18 сеп 2019
    че защо например в село брод трябва да има временно изпълняващ длъжността,то в селото са свикнали 4години без кмет,баш сега ли ще им потрябва.Той белия-вожд и без това си е постоянно на цигов чарк,там наготово оставено наследство от покойния МАРИН.Да не е луд да стои в това прашасало село.
Последни новини