От х:

Днес в x:

28 °C

Фотографът от Хасково Панайот Панайотов сред най-добрите в конкурса „Музика в обектива“

  Фотографът от Хасково Панайот Панайотов е сред отличените в тазгодишното девето издание на Международния фото салон „Музика в обектива“.

  След две годишно прекъсване конкурсът, организиран от Българска фотографска академия „ Янка Кюркчиева“-член на FIAP/ Международната федерация на националните асоциации по фотография“, се проведе отново през 2019 година.

  Салонът е под патронажа на ФИАП. Това издание е с подкрепата на Община Пазарджик, която е домакини на съдийството, а по-късно и на класическата изложба в художествена галерия. 

  Журито, с председател Александър Иванов, AFIAP, България и членове: Борислав Милованович, EFIAP/g, ESFIAP, EPSA, GPU CR3 и F1FSS, Сърбия и Ивайло Сакелариев AFIAP, България,
  разгледа общо постъпили 567 фотографии от 64 участници от 23 държави.

  От тях 55 автори с 218 снимки са в раздел „Музика в обектива“, 39 фотографи със 152 снимки са в раздел „Хора и улици“, 51 са авторите, подали 197 снимки в раздел „Отворен - Цветна и черно-бяла“.

  От всички тях до финалната селекцията са стигнали 138 работи на 47 участници от 19 държави.

  Панайот Панайотов е селектиран за финала с две фотографии-на пианиста от Дейвид Дауър трио -Дейвид Дауър, направена в клуб „Ралица“ при един от концертите на триото  в Хасково тази година, и на контрабасиста Димитър Карамфилов, който също е познат на хасковската публика покрай фестивала Хасково джаз.

  Именно снимката с контрабаса носи на хасковлията и награда. Фотография с Димитър Карамфилов е на седмо място във финала на салона „Музика в обектива“ в раздела за черно бяла, монохромна фотография. Панайот Панайотов е сред наградените четирима с почетни поощрителни грамоти.

  Със светлосиня значка за най-добре представил се автор в този салон е леонид Голдин от Израел. Златният медал е за Ивайло Хранов със снимката „4“, сребъреният-за германецът Хоргер Букер за снимката „Graf Lindorf of Coppelius“, ас бронзов медал е отличен хърватинът Зоран Коларик за фотографията си „Fly“. Холгър Буекер, AFIAP – Германия получава специалната награда на община Пазарджик.

  На 26 септември в Пазарджик ще бъде открита изложбата с отличените фотоси от конкурса, тогава ще стане и официалното награждаване на авторите им.

  Предстои и издаването на  албум с финалната селекция от конкурса.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ки
   Кирил
   12 -2
   14:12, 18 сеп 2019
   Супер , продължаваи все така !
   Адмираций
  • 2
   Гъ
   Гълъбина
   2 -5
   17:52, 18 сеп 2019
   Стига сте манипулирали обществеността, Тихомир Петков е номер едно. Обичамте Тишко.
  • 3
   Ни
   Нина
   6 0
   19:46, 18 сеп 2019
   Голямо браво!
  • 4
   Че
   Ченге..
   2 0
   09:13, 19 сеп 2019
   Браво приятелю,продължаваи все така.
  • 5
   P&
   P&S
   0 0
   18:45, 30 окт 2019
   Браво! Страхотен си!

  Хороскоп за 14.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
  14 юли 2020
  Последни новини