От х:

Днес в x:

Задържаха 4-ма души за трафик на българки като проститутки в Германия и Австрия

Четирима души са задържани в понеделник за организирана група в трафик на момичета от България към Германия и Австрия с цел сексуална експлоатация. Сутеньорите набирали жертвите си основно в София, Бургас и Ямбол. Схемата за привличане на жените действала предимно по морето и в нощните барове, посочиха на брифинг от Прокуратурата и ГДБОП.

Предимно два метода използвали вербовчиците. При единия обикаляли със скъпите си коли нощните заведения и се запознавали с момичета. Някои от тях се влюбвали, а сутеньорите имитирали споделени чувства до получаването на пълно доверие от страна на момичето. Вторият начин бил чрез изнудване- при случаен полов контакт, актът бил заснеман и след това момичето било заплашвано, че видеото ще бъде разпространено, ако откаже придвижване извън страната.

Момичетата живеели в Германия и в Австрия в квартири, наемани от сутеньорите им. За един сутеньор работели 4-5 проститутки. Изключително малка част от заработката им отивала при тях. Много от тях не са знаели изобщо колко пари минават през банковите им сметки. Една от жертвите разказала, че реално разполагала единствено с 200 евро, с които си купила маратонки. А в всъщност през банковата й сметка били прекарани над 60 000 лв., обясни шефът на ГДБОП.

По следите на групата униформените тръгнали през юни след информация за доста охолен живот на определени лица в съмнителни обстоятелства, посочи шефът на ГДБОП гл.комисар Ивайло Спиридонов. В хода на работата са иззети солидна сума парични средства и банкови нареждания за над 500 хил. лева.

Сутеньорите влагали парите си в автомобили и скъпи марки часовници. Притежавали 8 автомобила, произведени 2018 и 2019 година, на обща стойност около 1, 5 млн.лева, отбеляза гл.ком. Спиридонов.

На задържаните сутеньори вече има повдигнати обвинения.

Красимира Славова
 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини