От х:

Днес в x:

11 °C

Три пъти повече плащания към бюджета чрез ПОС терминал отчита НАП Хасково

Три пъти са се увеличили плащанията към бюджета чрез ПОС терминал, отчитат от офиса на НАП в Хасково.

Устройствата бяха въведени от приходната агенция през февруари миналата година за улеснение на гражданите и бизнеса, и към края на септември 2018-та платените чрез тях данъци, осигуровки и други публични задължения в офис Хасково бяха в размер на 853 500 лв. За същия период на тази година дължимите към бюджета суми, платени чрез ПОС терминал, са 2 405 000 лв. 

Най-често устройствата се ползват от гражданите за плащане на данък върху доходите и здравни осигуровки, отбелязват от местния офис.  От там напомнят, че клиентите на администрацията, които притежават банкови карти,  могат да превеждат без такси както дължимите данъци и осигурителни вноски, така и задължения към други институции, събирани от НАП, като глоби от КАТ, Съд и други.

Освен, че са безплатни, картовите плащания дават възможност на клиентите да „заредят“ данъчно-осигурителната си сметка на момента. Така, ако едно лице плати дължими данъци или осигуровки чрез ПОС, те биват погасени веднага, а не за 24 или повече часа, както е при традиционните банкови преводи. Клиентът може дори да получи при необходимост удостоверение за липса на данъчни и осигурителни задължения. Единствено, когато се плащат задължения към други институции (например фиш от КАТ) или задължения,  които са в процес на принудително изпълнение, погасяването им се отразява след допълнителна обработка и разпределение, което отнема повече време, обръщат внимание от НАП. 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини