От х:

Днес в x:

9 °C

Две гимназии в Хасково посрещнаха осмокласници в нови професии

  Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ и Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „ Н. Й. Вапцаров“ в Хасково посрещнаха ученици в нови професии. За първи път В ПГТ през настоящата учебна година ще се обучават ученици в специалността „Рекламна графика“. Четири са общо паралелките, които посрещат тази година осмокласниците. Останалите три са: „Кетъринг и организация на производството“, „Хотелиерство“ и „ Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия“-паралелка, чийто професионален обхват беше увеличен по искане на местния бизнес. 480 гимназисти прекрачиха тази година прага на училището. А специални гости им бяха и представители от местния Туристически център, с който гимназията си партнира.

  За първи път в региона има и професия „Електромобили“. Тя действа от тази година в Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии. Новата учебна година бе открита тържествено днес в Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ в Хасково. Училищният праг прекрачиха 130 осмокласници от специалностите системно програмиране, строителство и архитектура, мебелно производство, горско и ловно стопанство, парково строителство и озеленяване, недвижими имоти. Тържеството откри мажоретният състав на училището. Директорката на гимназията Маргарита Топалова поздрави всички ученици, учители и родители като им пожела съзидателна и мъдра учебна година.

  ПГДС „Цар Иван Асен II“ отваря врати през тази учебна година с обновена материално-техническа база – класни стаи, кабинети и учебна работилница.

  Областният управител на Хасково Станислав Дечев бе гост на официалното откриване на новата учебна година в ПМГ „Акад.Боян Петканчин“ в Хасково.
  „Днес е първият празничен ден от Новата учебна година. Но повярвайте ми, тук не само първият учебен ден оставя спомени. Ако обичате това училище, всеки ден ще бъде интересен и важен за Вас“, обърна се Станислав Дечев, който е възпитаник на елитната хасковска гимназия, към учениците.
  Заместник – областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова бе гост на празничната церемония за откриване на Новата учебна година в Езикова гимназия „Проф.д-р Асен Златаров“. Тя пожела на учениците нови емоции, приятелства и здраве, упоритост и воля, а там, където не достигат и малко късмет.


  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 23.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес имате доброто желание да приключите успешно с всичките си ангажименти, друг е въпросът дали ще дадете всичко от себе си това да се случи. Имате шанса да постигнете добри резултати, в определени моменти ще ви се наложи да разчитате на отделни хора.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес действате извънредно рационално и това много ви помага с каквото и да се захванете. Изпипвате всяка подробност и получавате перфектни резултати. Внимавайте обаче в отношението си с околните, възможно е неволно да нараните някой.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре ще е днес ако не давате твърде много воля на емоциите си, тъй като това може да се окаже пречка в контактите ви. Близък човек ще успее да внесе уравновесеност в ситуация, в която попадате. Отношенията с любимия човек са чудесно, радвате се на взаимни чувства. Поставяте си доста висока цел за изпълнение, което е възможно да ви затрудни.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Общуването с човек, към когото изпитвате добри чувства ще подобри настроението ви, освен, че ще го спечелите за своя идея. Във възможностите ви е заедно да постигнете обща цел. Вдъхновени ще преодолеете всичките си затруднения днес и ще се радвате на споделено внимание вечерта.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неразбирателството с някой днес може да се превърне в конфликт. Станете по-отстъпчиви и най вече потърсете начини, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не забравяйте за дадената си дума, защото по нейното изпълнение ще съдят за вас. Ако можете да обновите гардероба си ще се почувствате чудесно.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще намерите решение по въпрос, превърнал се в проблем в отношенията с интимния ви партньор или с друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени и разведрите обстановката с чувството си за хумор. Всеки има нужда от лично пространство, уважавайте чуждото и не натрапвайте своето.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Добре се справяте със служебните си задължения и съвсем основателно ще получите подобаващото признание. Колебаете се, не сте сигурни как точно да действате. Изчакайте особено ако се отнася до делови начинания.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се наложи да се смирите и да потърсите услугите на някого, когото сте пренебрегнали в миналото. Потиснете гордостта си и протегнете ръка за прошка, всички ще останете доволни. Правете добро и ще срещате признателност и радост в очите на хората. Ще се почувствате привлечени от нова личност и в душата ви ще заискри пламъчето на любовта.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нечие мнение ще предизвика у вас противоречиви чувства. Няма да скриете разочарованието си или напротив, възхищението си от човека, дръзнал да сподели разбиранията си. Бизнес-предложение ще ви накара да планирате следващия си ход.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съсредоточеността в работата ще ви спести странични проблеми. Денят е подходящ за планове в професионалната сфера. В близките дни се очертават интересни събития, с чиято помощ може да ускорите постигането на нещо важно за вас. Създайте си повече радости и отворете сърцето си за любов.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се вълнувате от предстоящо събитие и ще търсите начини как да избегнете финансова зависимост от някого. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде. Помощта на близък човек ще бъде неоценима за вас, намерете начин да му го покажете.
  23 яну 2020
  Последни новини