От х:

Днес в x:

12 °C

Учениците от "Васил Левски" започнаха учебна година с нови униформи

    Учениците от хасковското СУ "Васил Левски" започнаха новата учебна година с нови униформи. Голяма част от децата днес бяха облечени с червени тениски с лого на училището, които са елемент от облеклото.

    Въвеждането на униформата е по решение на Педагогическия съвет, на който са присъствали членове на Обществения съвет, на Училищното настоятелство и на Ученическия съвет, обясни директорката на школото Милена Михайлова. Тя поясни, че идеята за униформата е подкрепена от 650 родители. Изработването на облеклата е дело на хасковска фирма.

    Тази години в училището са записани 710 ученици. Те са разпределени в 31 паралелки. 490 ученици са обхванати в целодневна форма на обучение. За първи път прагът на школото прекрачиха 104 първокласници.

    За учениците новата учебна година започна с тържество в двора на школото с песни и танци. Беше посрещнато знамето на училището, а под звуците на националния химн бе издигнат български флаг. Отец Никола отслужи тържествен водосвет за здраве и благодат за новата учебна година.

    Слово пред присъстващите произнесе директорката Милена Михайлова. Тя поздрави учениците с първия учебен ден и им пожела успешна и ползотворна учебна година, изпълнена с приятни емоции. На педагозите пожела здраве и сили, които ще са им нужни да раздават любов, опит и пример на учениците в школото.

    Сред официалните гости бяха областният управител на Хасково Станислав Дечев, Иван Ванчев - началник отдел в Регионалното управление на образованието и Наталия Пачеманова - шеф на дирекция "Европейски и национални програми и проекти и екология" в община Хасково, поято прочете поздравителен адрес от кмета Добри Беливанов.

    След официалната церемония всички ученици се отправиха към класните стаи. Първи бяха децата от подготвителната група и пърокласниците, придружени от класните им ръководителки, които минаха под специално изработена арка от балони. Влизайки в класните стаи ги очакваха комплекти с учебници.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Цв
      цветар
      20 -36
      11:49, 16 сеп 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 2
      Уч
      Учителка от училището
      15 -6
      18:44, 16 сеп 2019
      Униформите са много хубави. Не може на училище да ми идват с фланелки до кръста и разръфани дънки
    • 3
      Се
      Седесар
      4 -3
      08:37, 17 сеп 2019
      Ало учителката нали за това се борихме да няма униформи всеки да ходи както иска ---със гащи без гащи със дънки с плънки Каекви са тия болшевишки измишльотини Нали за това ревяхме до посиране СДС СДС СДС а някои наистина се посираха тае вмирисваха околната среда
    • 4
      Въ
      Възмутен
      8 -1
      10:03, 17 сеп 2019
      с това червено приличат на митинг на БСП, или агитката на ЦСКА...ало, какво става
    Последни новини