От х:

Днес в x:

8 °C

Две елитни училища в Кърджали с общо тържество за първия учебен ден, 1310 ученици прекрачиха школския праг

  Две елитни училища в Кърджали посрещнаха първия учебен ден с общо тържество. Общо 1310 ученици прекрачиха школския праг. 55 бяха първокласниците, а 156 осмокласниците.

  По традиция и тази година Езикова гимназия „Христо Ботев” и Основно училище „Св.св.Кирил и Методий” организираха общо тържество. Изявени ученици изнесоха програма. Общи бяха и гостите. За да уважат педагози, ученици и родители бяха дошли Веселина Тихомирова,зам.-кмет на Община Кърджали; Ангелина Костова, началник отдел в РУО-Кърджали; Антония Костова от Областна администрация-Кърджали; Златка Пеньова,директор на ОДК,  Яни Янев,председател на Тракийското дружество „Димитър Маджаров” и Йордан Митев,председател на НЧ”Тракия 2008”.

  Точно в 9,00 ч.под звуците на националния химн гвардейци издигнаха българския трибагреник.

     Директорът на Езиковата гимназия Маноил Димитров връчи ключа на знанието на осмокласничка, а директорката на основното училище Мариана Пеева удари първият учебен звънец.

      В приветствието си към ученици, преподаватели, родители и гости Мариана Пеева ,посочи че първият учебен ден е символ на почитта на българина към знанието и образованието.Тя отбеляза, че най-развълнувани са първокласниците , които получават първите си буквари и полагат началото на нови приятелства. Предстои им дългият път на образованието в иновативно училище.

   Маноил Димитров отбеляза, че днешният ден е символ на просветното начало и на духовното съграждане. Призова в новата учебна година да се влезе с усмивка и вяра. Той определи гимназията като голямо семейство. Посочи някои от учениците,които са гордост на училището,сред които и европейският шампион по бокс Ергюнал Сабри.

    Зам.-кметът Веселина Тихомирова поздрави присъстващите.Тя поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Кърджали инж.Хасан Азис. В него се подчертава, че всичко започва от знанието, че училището ще стане втори дом за първокласниците. То готви своите възпитаници  за най-трудните уроци-житейските.

    Антония Костова прочете поздравителен адрес от областният управител Никола Чанев. Той пожела всички ученици,педагози и родители да се заредят с позитивизъм през новата учебна година. В адреса се разказва притчата за широкия кръгозор и свиването му до обикновена гледна точка. Поуката-учениците да разширяват кръгозора си.

    Ангелина Костова поздрави присъстващите от името на началника на РУО Гроздан Колев. Прекрасно е когато човек мери живота си не с календарни, а с учебни години,се казва в поздравителния адрес.

  Георги Кулов

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 20.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Възможно е да получите отговори, които отдавна търсите. Използвайте ги градивно и резултата ще бъде отличен. Успехи в обществените дейности. Ще срещнете уважение и признание от страна на околните. Семейството ще ви изненада приятно с добри новини. Очаквайте предложение за съвместен проект от партньори, с които сте работили преди.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не разпилявайте енергията си върху странични интереси, а се съсредоточете върху работата. Любовта ви дава стимул и способности да правите чудеса. И живеете с усещането, че няма невъзможни неща. Работата в колектив също носи добри резултати. Увличате околните с идеите си и печелите съмишленици. Възползвайте се от момента.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес можете да се замете с нещо, което сте отлагали до този момент. На някои неща обаче ще трябва да обърнете сериозно внимание, затова не отлагайте повече разглеждането им. В личен план ще трябва да положите повече усилия, за да вървят гладко отношенията ви със сърдечния ви партньор.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ако се посветите на професионалната си работа, рискувате да си навлечете неодобрението на близките си. Не за друго, а защото прекалено много време не сте сред тях и отсъствието ви им тежи. Приятни емоции за онези от вас, които ще запълнят времето си с по-интересни занимания.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Денят е прекрасен за осъществяване на начинанията ви. Приятели ви оказват необходимата подкрепа и идеите ви ще бъдат осъществени по-скоро отколкото сте очаквали. Все пак не мислете, че всички са ви длъжни и оставяйте повече лично пространство на хората около вас.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Доста разнообразен ден ви очаква днес. На работното ви място цари добро настроение, което бързо ще зарази и вас. Не бъдете прекалено подозрителни към колеги, рано или късно ще се уверите в искреността им. Мислете и за сърдечния си партньор.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Взаимоотношенията ви с любимия човек днес ви удовлетворяват напълно. Чувствате се прекрасно, но ви е трудно да се съсредоточите върху работата си. Мислите ви витаят в съвсем различна насока. Постарайте се да не се набивате на очи за да нямате неприятности. Препоръчително е да прекарате вечерта навън сред приятели.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Очевидно имате проблеми в общуването с другите. Не си позволявайте безпочвени критики и компромати, рискувате като бумеранг да се върнат към вас. Ще ви обземат желания насочени извън дома, но това крие рискове за семейно обвързаните. За творческите личности - отлични перспективи.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Очаква ви един сравнително спокоен ден днес. Срещата със стар приятел или приятни за вас хора ще ви зареди с положителна енергия и ентусиазъм. Моментът е подходящ за финансови начинания свързани с теглене на кредит. Не се колебайте, действайте и добрите резултати съвсем скоро ще са налице.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С нови умения ще се включите в изпълнението на една задача и това ще подобри материалното и психическото ви състояние. Заобиколени от приятели ще се радвате на желани неща. Сами ще се ангажирате с обещание, което ще се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото сте предвидили. Въпреки това ще удържите на думата си.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи.
  20 фев 2020
  Последни новини