От х:

Днес в x:

9 °C

Две елитни училища в Кърджали с общо тържество за първия учебен ден, 1310 ученици прекрачиха школския праг

  Две елитни училища в Кърджали посрещнаха първия учебен ден с общо тържество. Общо 1310 ученици прекрачиха школския праг. 55 бяха първокласниците, а 156 осмокласниците.

  По традиция и тази година Езикова гимназия „Христо Ботев” и Основно училище „Св.св.Кирил и Методий” организираха общо тържество. Изявени ученици изнесоха програма. Общи бяха и гостите. За да уважат педагози, ученици и родители бяха дошли Веселина Тихомирова,зам.-кмет на Община Кърджали; Ангелина Костова, началник отдел в РУО-Кърджали; Антония Костова от Областна администрация-Кърджали; Златка Пеньова,директор на ОДК,  Яни Янев,председател на Тракийското дружество „Димитър Маджаров” и Йордан Митев,председател на НЧ”Тракия 2008”.

  Точно в 9,00 ч.под звуците на националния химн гвардейци издигнаха българския трибагреник.

     Директорът на Езиковата гимназия Маноил Димитров връчи ключа на знанието на осмокласничка, а директорката на основното училище Мариана Пеева удари първият учебен звънец.

      В приветствието си към ученици, преподаватели, родители и гости Мариана Пеева ,посочи че първият учебен ден е символ на почитта на българина към знанието и образованието.Тя отбеляза, че най-развълнувани са първокласниците , които получават първите си буквари и полагат началото на нови приятелства. Предстои им дългият път на образованието в иновативно училище.

   Маноил Димитров отбеляза, че днешният ден е символ на просветното начало и на духовното съграждане. Призова в новата учебна година да се влезе с усмивка и вяра. Той определи гимназията като голямо семейство. Посочи някои от учениците,които са гордост на училището,сред които и европейският шампион по бокс Ергюнал Сабри.

    Зам.-кметът Веселина Тихомирова поздрави присъстващите.Тя поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Кърджали инж.Хасан Азис. В него се подчертава, че всичко започва от знанието, че училището ще стане втори дом за първокласниците. То готви своите възпитаници  за най-трудните уроци-житейските.

    Антония Костова прочете поздравителен адрес от областният управител Никола Чанев. Той пожела всички ученици,педагози и родители да се заредят с позитивизъм през новата учебна година. В адреса се разказва притчата за широкия кръгозор и свиването му до обикновена гледна точка. Поуката-учениците да разширяват кръгозора си.

    Ангелина Костова поздрави присъстващите от името на началника на РУО Гроздан Колев. Прекрасно е когато човек мери живота си не с календарни, а с учебни години,се казва в поздравителния адрес.

  Георги Кулов

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 14.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Добре е да приключите със започнати по-рано ангажименти. Не допускайте да ви се натрупва много работа за кратък период от време. Разчитайте единствено на себе си за важни дела, за да не останете разочаровани. Успех за онези, които се занимават с търговия. Радост ще ви доставят децата и семейството.
  14.10.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Денят посветете на себе си. Наложително е да си починете повече - физически и емоционално. Големите цели, които сте си поставили изискват добра физическа кондиция. Любовта е до вас, но вие сякаш не я забелязвате.
  14.10.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
  14.10.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Повече време ще посветите днес на семейството и нуждите му. Заетостта ви пречи да общувате пълноценно, но имате нужда едни от други. Делово предложение ще ви направи по-активни в търсене на подходяща информация, има какво да ви заинтригува. Перспективите са добри и поддържат духа ви.
  14.10.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Наложително е да си почивате днес. Физическата ви и психическа умора са отнели голяма част от енергията ви и за да се чувствате във форма ви е нужно възстановяване. Не са малко нещата, които биха ви разведрили, сами направете своя избор. Вечерта се подгответе за среща, нова дреха би ви се отразила добре на настроението.
  14.10.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Може би сте прекалено критични към околните. Самоуверени сте и отлично знаете какво правите. Всичко ще се развие така, както го планирате. Имате нужда от нещо различно и вечерта ви се отдава възможност да го намерите. Не правете грешката да смесвате работата с удоволствието. Имате достатъчно време и за двете.
  14.10.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Денят ви ще е изпъстрен с емоции и интересни срещи. Радостни новини ще ви накарат да потърсите компанията на приятни хора и да споделите вълненията си. Целите ви са обозрими и това ви дава Приятел ще ви направи предложение. Започвате нов етап от живота си, по-добър и с перспективи.
  14.10.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Каквито и задачи да ви очакват днес, няма да бъдете извинени, ако отсъства вниманието ви към партньора и близките ви. Много от решенията ви подлежат на обсъждане, или поне тези, които касаят тях, за това бъдете търпеливи и не се гневете, ако срещнете неразбиране. По-често си давайте сметка за очакванията, които имат към вас.
  14.10.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  За съжаление натовареността ви се отразява неблагоприятно на настроението ви. Въздържайте се да давате оценка за щяло и нещяло. Запазете спокойствие и се отдайте на преките си занимания. Отнесете се с повече разбиране към брачния си партньор. Нуждае се от вас и ще вземете решение от интерес и на двама ви.
  14.10.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Гъвкавото ви поведение ще ви помогне да наложите идеите си. Ще следвате целите си с цената на всичко, решени сте да постигнете максималното. Помислете какво кому дължите и го направете, за да отворите пътя си към успеха. Необвързаните ще изживеят нови вълнения, които ще ускорят решението им за трайна връзка.
  14.10.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Старайте се да давате израз на позитивното си отношение към всичко около вас. Не позволявайте на никой да ви обсебва с проблемите си и да диктува поведението ви. На лице са възможности за подобряване на финансовото ви положение. Приятелска сбирка ще ви помогне да се разтоварите и повеселите, не я пропускайте.
  14.10.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Отдъхнете си на спокойствие днес. Забравете за проблемите на изминалата седмица. Нужно ви е цялото внимание на любимите ви хора. Възможно е ваши приятели да ви изненадат с неустоимо предложение. Не се колебайте, няма да съжалявате.
  14.10.2019
  Последни новини