От х:

Днес в x:

Нов взрив на газова бутилка в Кърджали с двама обгорели, четирима са пострадалите от началото на годината

Нов взрив на газова бутилка увеличи броят на пострадалите от такива инциденти в областта на четирима.

Жена на 42 години и мъж на 50 години пострадали при инцидент с  газова бутилка вчера в Кърджали, причинен от техническа неизправност. След теч на газ пропан-бутан около 9,20 часа  избухнал пожар в жилище в кв.„Възрожденци“ и двамата обитатели получили изгаряния по тялото.Това се казва в прессъобщение на Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали. В него пише още,че  на мястото на инцидента били изпратени екипи на Центъра за спешна помощ, на пожарната служба и полицейски автопатрул. Пострадалите били транспортирани в Спешното приемно отделение, а след това в болница в Пловдив. Пожарникарите загасили огъня, които унищожил газовата бутилка и комарник.

Ще припомним,че това е двадесет и третия инцидент с газова бутилка от началото на годината. За първи път обаче има толкова тежко пострадали. Кърджали бг вести нееднократно писа, че причината е в некачествената газ,която се продава. Уредите на газ гаснат, газ се стеле по пода и при нов опит за запалване експлодира и  предизвиква пожар.

 Големият ръст на инциденти в Кърджалийско не е изключение за страната. Напротив. По признание на главен инспектор Стефан Стефанов,началник сектор „Превантивна дейност“ в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ това лято в България основна причина  за пожарите е „неправилна употреба на газови бутилки“.

Друга причина е неправилното боравене с открит огън. През вчерашния ден още 16 служители на пожарните служби в областта загасили 10 куб. м дървесина и 15 декара горска постеля в землището на село Стражевци, община Кърджали, сухи треви и храсти в областния град и отпадъци по пътя за Енчец, а момчилрадски пожарникари потушили горящи сухи треви и храсти в село Върхари. Пожарите били причинени от небрежна работа с огън.

  Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини