От х:

Днес в x:

Иво Папазов и оркестър „Тракия“ - 45 години на сцена, а 65- годишен юбилей отбеляза Хари Асенов

    Много любители на народната музика, пълен площад, пъстрота ,прекрасно настроение, и стойностна българска народна музика – така изглеждаше площада пред читалището вечерта на 13 сетември.

    Втората вечер на XXI-вия Празник на тракийската музика и песен „ПЪРВОМАЙ 2019”откриха изпълнителите от оркестър „Фугас” гр. Асеновград с ръководител капитан Васил Асенов. Младите музиканти вдигнаха настроението и си спечелиха овациите на любителите на народната музика. След тях на сцената се качиха оркестър „Колорит” от Хасково- доказани изпълнители на тракийска народна музика и потомствени музиканти. Следващият оркестър бяха „Славяни” от Стара Загора.

    Името на Хари Асенов и оркестър „Марица” е синоним на майсторство и класа сред изпълнителите и познавачите на тракийския фолклор. Организаторите отбелязаха 65-годишния юбилей на Хари Асенов и той бе удостоен с персонален Юбилеен знак и Диплом, връчени му от кмета на община Първомай Ангел Папазов.

    Безспорно с най-голям интерес се очакваше участието на оркестър „Тракия” с ръководител Иво Папазов. Големият музикант избра сцената на Празника на тракийската музика , за да отбележи 45- годишния юбилей на оркестъра. По повод юбилея Иво Папазов бе удостоен с персонален Юбилеен знак и Диплом, връчени му от Иван Караславов- председател на ОНЧ”Св.Св. Кирил и Методий-1894г.-гр. Първомай, който припомни на публиката думите на Иво Папазов при откриване на Паметника на тракийската музика: „Първомай се превръща в столица на тракийската музика”. Кметът на община Първомай Ангел Папазов удостои музиканта със Знак на града и Диплом.

    Parvomai.net

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Лю
      Любител.
      10 0
      11:38, 14 сеп 2019
      Това което свири Иво Папазов не е тракийска музика.Пълен срам.Само дето фамилийте им съвпадат с нашия градоначалник организирал празника на тракийската музика.Даже и хорото което водеше Ангел Папазов беше с цигански оттенък.
    • 2
      Ге
      Георги.
      9 0
      13:23, 14 сеп 2019
      Правилно колега всички такива майстори правят вихрушка се казва хоро на тях не можеш да играеш те са за сцена и да слушаш само а Кьоравия колю и Хари асенов ти казват къде да стъпяш като свирят ама в града викат и канят музиканти да правят кефа на циганите в събота кой закрива пак.
    • 3
      До
      Долу Първомай!!!
      0 -3
      18:27, 14 сеп 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 4
      Ар
      Архимед
      7 0
      00:39, 15 сеп 2019
      Хубуу ама много сиганско звучеше. За всички роми, романци и братя римляни за да гласуват за Папаза е всичката тая дандания.
    • 5
      Ба
      бай уй
      4 0
      01:17, 15 сеп 2019
      Абе..Вари го,печи го,той си е той. Не бих сложил тази шапка и тези дрехи сред толкова публика. Кърнежий
    Последни новини